Πνίγεσαι μέσα στη σχέση; Πώς θα του ζητήσεις χώρο χωρίς να τον πληγώσεις

Να θυμάσαι πως δεν πρέπει να «πνίγεις» τις ανάγκες σου και καλό θα είναι να ζητάς πάντα αυτό που θέλεις, αλλά με τον σωστό τρόπο.

Έχεις μια σχέση μέσα στην οποία νιώθεις ασφυξία ή απλώς χρειάζεσαι λίγο παραπάνω χρόνο για τον εαυτό σου; Για όποιον λόγο κι αν νιώθεις... «εγκλωβισμένη», είναι ένα σοβαρό θέμα που δεν μπορείς να αγνοήσεις.

Ωστόσο, το να αντιμετωπίσεις αυτό που νιώθεις και να ζητήσεις από το αγόρι σου να σου δώσει παραπάνω προσωπικό χώρο, μπορεί να σου φαίνεται αρκετά δύσκολο γιατί φοβάσαι μην τον πληγώσεις ή μην παρεξηγήσει αυτό που του ζητάς.

sxeseis2

Είναι το πρώτο σου αγόρι και αγχώνεσαι; 5 tips για να «χτίσεις» μια υγιή και όμορφη σχέση

Πώς μπορείς, λοιπόν, να πεις σε κάποιον «θέλω να σε βλέπω λιγότερο», χωρίς να πληγώσεις τα συναισθήματά του;

https://www.instagram.com/p/B5jODvxncoi/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Αρχικά, θα πρέπει να βάλεις καλά στο μυαλό σου ότι είναι μια απόλυτα φυσιολογική και αποδεκτή ανάγκη, για την οποία δε θα πρέπει να νιώθεις ενοχές. Αφού το συνειδητοποιήσεις και απενοχοποιήσεις τον εαυτό σου, είναι η ώρα να δράσεις και εμείς θα σε βοηθήσουμε σε αυτό.

Υπάρχουν τρόποι να ζητήσεις αυτόν τον προσωπικό χώρο και χρόνο που χρειάζεσαι χωρίς να διαταράξεις την ισορροπία της σχέσης σου. Άλλωστε, το να εκφράσεις ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι, θα βελτιώσει τη σχέση με το αγόρι σου και θα σου μάθει καλύτερες δεξιότητες επικοινωνίας.

Ακολουθούν 4 τρόποι για να του πεις ότι θέλεις μια προσωρινή απόσταση, χωρίς να τον πληγώσεις ή να τον χάσεις:

Να είσαι προσεκτική με τις εκφράσεις που θα χρησιμοποιήσεις

Σε καταλαβαίνω, είναι εκνευριστικό όταν κάποιος δε σου δίνει χώρο να αναπνεύσεις. Αλλά αυτό δε χρειάζεται να οδηγήσει σε τσακωμό ούτε να σε κάνει να «φουντώσεις» μαζί του. Απλώς θα πρέπει να αποδεχτείς ότι εσύ και το αγόρι σου έχετε διαφορετικές προσδοκίες στη σχέση. Κανείς δε φταίει, γι' αυτό φρόντισε να είσαι πολύ προσεκτική με τις εκφράσεις που θα χρησιμοποιήσεις, να είσαι όσο πιο γλυκιά και τρυφερή γίνεται όταν του κάνεις τη συζήτηση και - πάνω απ' όλα - ψύχραιμη!



Να του εξηγήσεις τις ανάγκες σου με σαφήνεια

Στην αρχή μιας σχέσης, δεν μπορεί να γνωρίζει ο ένας τις ακριβείς ανάγκες του άλλου, γι' αυτό μην αφήνεις τα πράγματαμα μπερδεύονται. Μίλησέ του, πες του ακριβώς τι θέλεις και προσδιόρισε τον χώρο και τον χρόνο που χρειάζεσαι. Το να είσαι ειλικρινείς σχετικά με το τι είναι σημαντικό για εσένα, θα μετριάσει τις ανησυχίες και τους φόβους του.

Άφησέ τον να σου εκφράσει και τις δικές του ανησυχίες

Τίποτα σε μια σχέση δεν πρέπει να είναι μονόδρομος. Από τη στιγμή που ζητάς κάτι από το αγόρι σου, καλό θα είναι να κατανοήσεις και τις δικές του απόψεις και ανάγκες. Αν τον δεις να ξαφνιάζεται με αυτό που του ζητάς και σου και σου πει ότι φοβάται πως αυτή η απόφασή σου θα επηρεάσει αρνητικά τη σχέση σας, προσπάθησε να του αφιερώσεις χρόνο και να τον καθησυχάσεις. Διαβεβαίωσέ τον ότι δεν το ζητάς επειδή θέλεις να χωρίσετε, αλλά γιατί πραγματικά είναι κάτι που χρειάζεσαι.



Να είσαι πρόθυμη να συμβιβαστείς

Από τη στιγμή που απλώς χρειάζεσαι προσωπικό χώρο, χωρίς ωστόσο να θέλεις να χαλάσει αυτό που έχετε και να απομακρυνθείτε, προσπάθησε να κάνεις μερικές κινήσεις που θα σας δώσουν αυτό το boost που απαιτεί μια σχέση για να μη διαλυθεί, όπως το να τον εκπλήξεις με μια επίσκεψη που δεν περιμένει ή να του στείλεις ένα γλυκό μήνυμα για καληνύχτα ακόμη κι αν δεν μιλήσατε όλη μέρα.

Cover photo: unsplash.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Soft launch: Η νέα μόδα στα social media για να «συστήσεις» το αγόρι σου

Τον θέλεις αλλά σε πληγώνει; 4 tips για να τον χωρίσεις και να τον ξεπεράσεις αμέσως

Έχεις άγχος; Μην το αφήσεις να καταστρέψει τις σχέσεις σου!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved