Soft launch: Η νέα μόδα στα social media για να «συστήσεις» το αγόρι σου

Το soft launch είναι ο ιδανικότερος τρόπος για να δείξεις ότι υπάρχει κάτι νέο στη ζωή σου, χωρίς όμως να φανερώσεις πολλές λεπτομέρειες.

Πριν από μερικά χρόνια, συνηθίζαμε μέσα σε λίγες ώρες αφού κάναμε μια νέα σχέση, να συνδεόμαστε στο Facebook και να αλλάζουμε την κατάστασή μας από «ελεύθερη», «σε σχέση», προσθέτοντας φυσικά με ετικέτα το νέο μας αμόρε για να το δουν όλοι.

Εν έτει 2021, τα πράγματα έχουν διαφοροποιηθεί αρκετά... Εκτός του ότι περιμένουμε αρκετό καιρό για να ανεβάσουμε το οτιδήποτε και όχι στο Facbook πλέον, αλλά στο Instagram, αυτό που συνηθίζουμε να κάνουμε είναι να βγάλουμε μια φωτογραφία με ένα ειδυλλιακό φόντο (ιδανικά), χωρίς ωστόσο να φαίνεται καθαρά το πρόσωπο του νέου μας αγοριού, και να την κάνουμε story.

Δύο συνηθισμένες περιπτώσεις τέτοιων stories είναι μια ασπρόμαυρη θολή φωτογραφία που φαίνεται το πρόσωπό του από το πλάι ή οι δυο σας με πλάτη, κοιτάζοντας το ηλιοβασίλεμα.

dating profile3

Έχεις dating προφίλ; Μια TikToker σού μαθαίνει πώς... να μην πέσεις σε παγίδες

Την κάνεις, λοιπόν, story στο Instagram και προσθέτεις τοποθεσία αλλά όχι το όνομά του, κάνοντας κατανοητό στα social media ότι υπάρχει κάτι νέο στη ζωή σου, χωρίς όμως να είσαι σε φάση να μοιραστείς περισσότερες λεπτομέρειες με τους followers σου. Αυτό είναι το λεγόμενο «soft launch».

https://www.instagram.com/p/CWB8aHHBKZe/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τι ακριβώς είναι το soft launch και γιατί είναι καλό για τις σχέσεις

Ένα ήπιο... ντεμπούτο με το νέο σου αγόρι στο Instagram μπορεί να έχει πολλές μορφές, όπως ακόμη και να ανεβάσεις μόνο τα χέρια σας, χωρίς καν να φαίνονται τα πρόσωπά σας. Σε κάθε περίπτωση, είναι τέτοια η λήψη που αφήνει την κατάσταση της σχέσης σου - ας πούμε - διφορούμενη.

Όπως περιέγραψε η ειδικός του ψηφιακού marketing, Jenna Fisher, σε ένα viral TikTok: «Τι ισχύει για τα κορίτσια: θα δημοσιεύσει μια φωτογραφία του σε ένα εστιατόριο, το πρόσωπό του δε θα φαίνεται, θα προσθέσει την ονομασία του εστιατορίου αλλά δε θα τον κάνει tag. Τι ισχύει για τα αγόρια: θα είναι μόνο μια φωτογραφία του εαυτού του και θα την επισημάνει ως φωτογράφο είτε στη λεζάντα είτε πάνω στη φωτογραφία αν είναι story».

Η ειδικός σχέσεων, Sarah Louise Ryan, υποστηρίζει ότι το soft launch είναι ιδανικό στην περίπτωση που δεν είσαι εντελώς έτοιμη να... βροντοφωνάξεις το νέο σου ειδύλλιο. «Είναι ένας "λεπτός" τρόπος για να δείξεις στον κόσμο ότι δεν είσαι πλέον ελεύθερη ή ότι απλά είναι μια νέα γνωριμία», λέει χαρακτηριστικά.

Με απλά λόγια, το soft launch είναι ένας καλός τρόπος για να ενημερώσεις τον ευρύτερο κοινωνικό σου κύκλο ότι βγαίνεις με κάποιον, χωρίς όμως να αναφέρεις το όνομά του ή να το κάνεις κραυγαλέα. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σαν έναν τρόπο να στείλεις εκεί που θέλεις το μήνυμα ότι έχεις προχωρήσει, χωρίς πολλές λεπτομέρειες.

Δημοσίευε κοινά stories μόνο στους στενούς φίλους

Αυτό που μπορείς επίσης να κάνεις, είναι να δημοσιεύεις stories μαζί του μόνο στους στενούς φίλους, επιλέγοντας εσύ ποια άτομα θα τα βλέπουν. Κάν' το στρατηγικά... Πρόσθεσε άτομα με τα οποία έχεις φιλικές σχέσεις, αλλά δε θέλεις να τους πεις άμεσα ότι έχεις δημιουργήσει μια νέα σχέση. Αν το αγόρι σου έχει την ίδια νοοτροπία και δεν του αρέσει ιδιαίτερα να ανεβάζετε προσωπικές σας στιγμές στα social media, σίγουρα θα βρει πολύ καλή αυτή την ιδέα.



Το soft launch είναι υπέροχο όταν βρίσκεσαι στην αρχή μιας σχέσης

Το soft launch αντικατοπτρίζει, επίσης, τον ενθουσιασμό αυτών των πρώτων σταδίων μιας σχέσης, που πραγματικά είναι πολύ όμορφα γιατί δημιουργούν έναν... αέρα μυστηρίου και κάνουν τη σχέση συναρπαστική. Μέρος της διασκέδασης του soft launch είναι και η αναπόφευκτη πλημμύρα από DM που θα λαμβάνεις, ρωτώντας: «Ποιος είναι αυτός;;;».

Mόνο και μόνο το γεγονός ότι κρατάς ένα μέρος της ζωής σου για εαυτό σου και ότι δεν πιέζεις τα πράγματα να γίνουν επίσημα, κάνει το soft launch πολύ δελεαστικό.

Είναι καλό οι σχέσεις που βρίσκονται στο αρχικό τους στάδιο, να διατηρούνται ιδιωτικές, γιατί έτσι οι άνθρωποι μπορούν απλώς να εστιάσουν την ενέργειά τους σε αυτό που συμβαίνει μεταξύ τους. Είναι μια υγιής προσέγγιση για να δημιουργήσουμε κάτι αληθινό και με διάρκεια.

soft launch 2

unsplash.com

Και ναι, είναι η no1 τάση στα social media

Αδιαμφισβήτητα, το soft launch είναι η επικρατέστερη μόδα για την ανακοίνωση μιας νέας σχέσης στα social media τα τελευταία χρόνια - μην ξεχνάς ότι και η Kourtney Kardashian αποκάλυψε ότι βγαίνει με τον Travis Barker μέσω ενός soft launch με τα πλεγμένα χέρια τους.

Η τάση είναι ενδεικτική μιας ευρύτερης στροφής προς τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με τρόπο που φαίνεται πολύ πιο εύκολος. Οι κραυγαλέες καταστάσεις στο Facebook και οι ιστορίες στο Snapchat ανήκουν στο παρελθόν. Ζούμε σε μια εποχή φινέτσας και φωτογραφιών, όπου δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από το να υιοθετείς μια μονίμως απόμακρη περσόνα στο διαδίκτυο. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το soft launch είναι η no1 στρατηγική που ακολουθούμε πλέον για την ανακοίνωση μιας νέας σχέσης στα social media.

Στην παρακάτω gallery θα βρεις φωτογραφίες ζευγαριών που εφαρμόζουν το soft launch.

Cover photo: unsplash.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έτσι θα αποφύγεις τον πρώην σου από τα social, χωρίς να κάνεις unfollow

Τον θέλεις αλλά σε πληγώνει; 4 tips για να τον χωρίσεις και να τον ξεπεράσεις αμέσως

Έχεις dating προφίλ; Μια TikToker σού μαθαίνει πώς... να μην πέσεις σε παγίδες

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved