Single life: 5 σημαντικοί λόγοι για να χαίρεσαι που δεν έχεις σχέση

Αν λυπάσαι που ανήκεις ακόμα στον κόσμο των singles είμαστε εδώ για να σε πείσουμε για το αντίθετο.

Η πιο cozy σεζόν είναι πλέον εδώ, αφού είμαστε μόλις λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα! Η συγκεκριμένη περίοδος του χρόνου πέρα από πολύ χαρούμενη για τους περισσότερους ενδέχεται να κρύβει και μια μελαγχολία για όσους δεν έχουν κάποιο ταίρι, αφού όπως και να το κάνουμε είναι η περίοδος της αγάπης, του χουχουλιάσματος και των στιγμών με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Βέβαια, προτού τα «βάψεις» μαύρα, αν ανήκεις στην κατηγορία των singles, έχουμε να σε πληροφορήσουμε πως δεν είναι τελικά και τόσο κακό να μην είσαι σε σχέση.

Ιδού οι λόγοι:

5 λόγοι για τους οποίους μπορείς να χαίρεσαι καθημερινά που είσαι single

1) Έχεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο για να κάνεις πράγματα που σου αρέσουν και να βελτιωθείς σαν άνθρωπος. Η αλήθεια είναι πως οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι πολύ γρήγοροι και έχοντας έναν σύντροφο μαζί με τις υπόλοιπες κοινωνικές σου σχέσεις και υποχρεώσεις μειώνει κατά πολύ τον χρόνο που μπορείς να έχεις με τον εαυτό σου, αφού όπως είναι λογικό θα πρέπει να αφιερώνεις χρόνο και στο έτερό σου ήμισυ. Από την άλλη καμιά φορά όταν μπαίνουμε σε μία σχέση μην έχοντας εμπειρία από κάποια προηγούμενη, υπάρχει η πιθανότητα - και λόγω του συναισθήματος - να συμβιβαζόμαστε και να θεωρούμε ιδανικά όσα αρέσουν στον σύντροφό μας (πχ. σε ποιο μαγαζί θα βγούμε, ποια ταινία θα δούμε κ.ά) επειδή πολύ απλά δεν είχαμε τον χρόνο ως singles να ανακαλύψουμε ποια πράγματα μας αρέσουν μας ευχαριστούν. Επομένως, όσο είσαι single έχεις όλο τον χρόνο να ανακαλύψεις δραστηριότητες που σε ευχαριστούν, να ξεκινήσεις κάποιο hobby, να πας ένα ταξίδι με τους φίλους σου, γενικά να γεμίσεις εμπειρίες και να αγαπήσεις ταυτόχρονα τον εαυτό σου. Έτσι θα προσελκύσεις κι ένα αγόρι που θα σου ταιριάζει καλύτερα.

2) Μπορείς να διευρύνεις τον κοινωνικό σου κύκλο πιο εύκολα. Πόσες φορές έχουμε ακούσει για κάποια κοπέλα που ο σύντροφός της είτε ζήλευε τον χρόνο που αφιέρωνε στην παρέα της είτε μπορεί να μην συμπαθούσε τους φίλους της, με αποτέλεσμα σιγά σιγά η ίδια να απομακρύνεται από την παρέα, αφού έπρεπε να διαλέξει ανάμεσα στον έρωτα και τη φιλία; Όταν είσαι single τέτοια διλήμματα δεν μπαίνουν και δεν χρειάζεται να «κοπεί» η καρδιά σου στα δύο. Μπορείς να κάνεις παρέα με όποιους θες και να γνωρίζεις νέα άτομα, χωρίς να φοβάσαι αν για παράδειγμα θα ζηλέψει ο σύντροφός σου. Kαι φυσικά, ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς μπορείς να γιορτάσεις όπου και με όποιους θες χωρίς να περιοριστείς.

5 σημάδια-απόδειξη για να καταλάβεις ότι του αρέσεις

3) «Γλιτώνεις» από μια τοξική σχέση. Δεν υπάρχει κάποιος λόγος να παραμένεις σε μια σχέση που δεν σου προσφέρει κάτι και σε καταπιέζει ψυχολογικά απλά και μόνο επειδή φοβάσαι να είσαι single. Όπως αναφέραμε και πιο πάνω το να μην έχεις σύντροφο δεν είναι απαραίτητα κακό, γιατί βρίσκεις χρόνο για την αυτοβελτίωσή σου, κάτι που μια τοξική σχέση σίγουρα δεν θα σε βοηθήσει να το κάνεις. Γι' αυτό μην χάνεις χρόνο άσκοπα κι αν είναι να πάρεις την «μοιραία» απόφαση του χωρισμού κάνε το. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να συμβιβαζόμαστε με μέτριες καταστάσεις και με χωρίς λόγο δράμα.

4) Μπορείς να κάνεις πιο εύκολα οικονομία. Ίσως να μην το είχες σκεφτεί αλλά όταν έχεις αγόρι, χαλάς πιο εύκολα χρήματα απ' ότι με τους φίλους σου. Βγαίνετε πιο συχνά βόλτες ή έξω για φαγητό, έχεις δυο τρία έξτρα δώρα παραπάνω τον χρόνο (για γιορτή, γενέθλια, Χριστούγεννα) και έξτρα διακοπές - αφού πάτε κάπου οι δυο σας και μετά πρέπει να πας και με τις φίλες σου. Επομένως, ίσως η single ζωή δεν είναι και τόσο κακή τελικά, αφού «γλιτώνεις» από αρκετά έξοδα αν το καλοσκεφτείς.

5) Θα διατηρήσεις πιο εύκολα τη φόρμα σου. Κι όμως, όταν είσαι single είναι πιο εύκολο να είσαι πιο συνεπής στο πρόγραμμα γυμναστικής σου, απ' όταν έχεις σύντροφο κι αυτό γιατί πολύ απλά ποιος δεν θα επέλεγε αντί για 1 ώρα γυμναστική, να δει το αγόρι του; Παράλληλα, ο «έρωτας περνάει κι από το στομάχι» κι έτσι, σε συνδυασμό με την μη τήρηση του προγράμματος γυμναστικής που είχες ως single, υπάρχει η πιθανότητα να μην έχεις την ίδια φυσική κατάσταση που είχες πριν.

Πηγή κεντρικής: pexels.com

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved