Είναι το πρώτο σου αγόρι και αγχώνεσαι; 5 tips για να «χτίσεις» μια υγιή και όμορφη σχέση

Ακολούθησε τις συμβουλές μας για να μην τα «θαλασσώσεις» στην πρώτη σου σοβαρή σχέση.

Ως έφηβη, μπορεί τώρα να ξεκινάς να βγαίνεις τα πρώτα σου ραντεβού ή να δημιουργείς μια σοβαρή και ρομαντική σχέση για πρώτη φορά. Αυτό είναι κάτι πολύ όμορφο, ωστόσο μπορεί να σε αγχώνει ή να σε φοβίζει το πώς θα εξελιχθεί, ειδικά αν είσαι πολύ ερωτευμένη με το συγκεκριμένο αγόρι.

Είναι φυσιολογικό να έχεις πολλά ανάμεικτα συναισθήματα κατά τη διάρκεια αυτής της νέας και συναρπαστικής περιόδου στη ζωή σου. Ωστόσο, μόλις ξεκινήσεις μια σχέση, είναι σημαντικό να βεβαιωθείς ότι είναι κάτι που θα σε κάνει να νιώθεις ευτυχισμένη και ασφαλής.

agxos1

Έχεις άγχος; Μην το αφήσεις να καταστρέψει τις σχέσεις σου!

Εμείς έχουμε για εσένα 5 tips που θα σε βοηθήσουν στο να χτίσεις μια υγιή σχέση και αυτή η πρώτη εμπειρία να μην εξελιχθεί σε τραυματική!

sxeseis2

unsplash.com

Στόχευσε στον αμοιβαίο σεβασμό

Οι υγιείς σχέσεις χτίζονται με τον αμοιβαίο σεβασμό, γιατί είναι το στοιχείο εκείνο που δείχνει ότι εσύ και το αγόρι σου εκτιμάτε ο ένας τον άλλον για αυτό που είναι και σέβεστε τα όρια του καθενός. Γι' αυτό μην ξεχνάς να συμπεριφέρεσαι με καλοσύνη και συμπόνια μέσα από τις πράξεις και τα λόγια σου. Να είσαι ευγενική μαζί του, ακόμη και κατά τη διάρκεια ενός ενδεχόμενου τσακωμού. Μόνο έτσι θα έχει διάρκεια και ποιότητα η σχέση σας.

Φρόντισε να υπάρχει ισότητα ανάμεσά σας

Όλα στη ζωή είναι «δούναι και λαβείν», γι' αυτό και οι δύο θα πρέπει να αισθάνεστε ότι υπάρχει εκτίμηση και ισότητα ανάμεσά σας. Δεν είναι σωστό να έχει κάποιος από τους δύο το πάνω χέρι στη σχέση και να ελέγχει τα πάντα. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέγετε εναλλάξ ποια ταινία θα δείτε ή πού θα πάτε για καφέ. Όταν εστιάσεις στην προώθηση της δικαιοσύνης στη νέα σου σχέση, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δημιουργηθεί μια ισχυρή βάση για να προχωρήσει αυτό το ειδύλλιο.



Ειλικρίνεια και εμπιστοσύνη

Η ειλικρίνεια και η εμπιστοσύνη πάνε χέρι-χέρι με τις υγιείς σχέσεις. Όταν εσύ και το αγόρι σου είστε ανοιχτοί και ειλικρινείς μεταξύ σας, η εμπιστοσύνη όλο και θα αυξάνεται. Πράγμα που σημαίνει ότι θα πιστεύεις όσα σου λέει, αποφεύγοντας να τον ελέγχεις ή να κάνεις διάφορα σενάρια με το μυαλό σου. Να θυμάσαι ότι απαιτείται χρόνος για να χτιστεί η εμπιστοσύνη, γι' αυτό φρόντισε να είσαι πάντα ειλικρινής και αξιόπιστη σε όσα του λες.

Εξασκήσου στην υγιή επικοινωνία

Η υγιής επικοινωνία είναι το κλειδί για μια όμορφη σχέση. Είναι πολύ σημαντικό να νιώθεις άνετα στο να εκφράσεις τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου ανοιχτά και ειλικρινά, χωρίς φόβο για το πώς θα αντιδράσει το άλλο άτομο. Επίσης, φρόντισε να τον ακούς προσεκτικά όταν σου μιλάει και μοιράζεται μαζί σου τα προβλήματά του ή οτιδήποτε άλλο. Να δείχνεις πάντα κατανόηση και συμπόνια, γιατί διαφορετικά είναι πολύ εύκολο να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις.

Ένα άλλο αναπόσπαστο κομμάτι της υγιούς επικοινωνίας είναι η ικανότητα επίλυσης των συγκρούσεων με ήρεμο τρόπο. Όταν νιώθουμε θυμωμένες ή αναστατωμένες με το αγόρι μας, είναι πολύ εύκολο να χάσουμε την ψυχραιμία μας και να φωνάξουμε ή να τσακωθούμε. Ωστόσο, είναι σημαντικό να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς για να το αποφύγεις αυτό, γιατί μπορεί να βλάψει τη σχέση σου. Γι' αυτό, αντί να αφήνεις τα συναισθήματά σου να ελέγχουν τις ενέργειές σου, κάνε μια παύση και πες στο αγόρι σου ότι πρέπει να κάνετε ένα διάλειμμα πριν μιλήσετε περαιτέρω για ένα θέμα. Αυτό θα σου επιτρέψει να ηρεμήσεις και να επανεξετάσεις το πρόβλημα όταν είσαι πιο ήρεμη και ικανή να επικοινωνήσεις τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου με υγιή τρόπο.

Υποστηρίξτε ο ένας τον άλλον, αφήνοντας χώρο και ελευθερία

Στις υγιείς σχέσεις, τα ζευγάρια υποστηρίζουν ο ένας το άλλον και δίνουν χώρο και ελευθερία. Αυτό σημαίνει ότι καλό θα πρέπει να σέβεσαι το δικαίωμα του αγοριού σου να περνάει χρόνο μόνος του ή να βγαίνει με τους φίλους του. Είναι σημαντικό να διατηρήσει ο καθένας τον χώρο του μέσα στη σχέση.

Cover photo: unsplash.com

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved