Τον θέλεις αλλά σε πληγώνει; 4 tips για να τον χωρίσεις και να τον ξεπεράσεις αμέσως

Κάποιες φορές πρέπει να απομακρυνθείς, ακόμη κι αν εξακολουθείς να τον αγαπάς.

Παρόλο που τα συναισθήματα της αγάπης και του έρωτα είναι υπέροχα, μερικές φορές είναι αυτά που μας πληγώνουν αντί να μας κάνουν ευτυχισμένες.

Αυτό μπορεί να συμβεί είτε αν είσαι ερωτευμένη με ένα αγόρι αλλά εκείνος δε δείχνει ανταπόκριση, είτε αν μόλις χώρισες με άσχημο τρόπο και συνεχίζεις να τον σκέφτεσαι, είτε ακόμη κι αν είσαι σε σχέση μαζί του αλλά αυτός δείχνει αδιαφορία και δε σου φέρεται με τον τρόπο που σου αξίζει.

Θες να αλλάξεις ζωή; Να λες πιο συχνά «σ’αγαπώ»

Ό,τι από τα παραπάνω και αν συμβαίνει, το μόνο σίγουρο είναι πως σιγά-σιγά θα πρέπει να αρχίσεις να απομακρύνεσαι από εκείνον. Αυτές οι καταστάσεις είναι επώδυνες για την ψυχολογία σου και δεν πρέπει να τις «τροφοδοτείς».

pos na ton xeperaseis1

unsplash.com

Τώρα, εάν αναρωτιέσαι πώς θα μπορέσεις να τον ξεπεράσεις και να είσαι ξανά χαρούμενη, αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν κρατήσεις αποστάσεις από εκείνον και αρχίσεις να ασχολείσαι με άλλα πράγματα που σε κάνουν πραγματικά ευτυχισμένη.

Τα αρχικά βήματα που θα είναι καλό να ακολουθήσεις είναι απλά και εμείς σου τα έχουμε παρακάτω ένα-ένα για να πάρεις μαθήματα!

Βρες τη δύναμη και απομάκρυνέ τον από τη ζωή σου

Εάν είστε ακόμη μαζί, βρες το κουράγιο και ζήτησέ του να χωρίσετε, όσο ερωτευμένη κι αν εξακολουθείς να είσαι μαζί του. Αν δε σε κάνει αληθινά χαρούμενη και σου μεταδίδει τοξικότητα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνεις τα στραβά μάτια και να συνεχίζεις μαζί του. Έχει έρθει η ώρα να βάλεις τον εαυτό σου πάνω απ' όλα και να σταματήσεις να είσαι με έναν άνθρωπο που σε πληγώνει.

Μπορείς να του το ανακοινώσεις, λέγοντάς του: «Αν και σε αγαπώ πολύ, ήρθε η ώρα να προχωρήσω. Δε θέλω να έχω σχέση με κάποιον που δε νοιάζεται για εμένα όσο εκείνον» ή «Παρόλο που είμαι πολύ ερωτευμένη μαζί σου, δεν είμαστε ευτυχισμένοι εδώ και πολύ καιρό. Περισσότερο κλαίω παρά χαμογελάω και δε νομίζω ότι αυτό είναι υγιές. Μπορούμε να το συζητήσουμε περισσότερο, αλλά έχω πάρει την απόφασή μου».



Κόψε την περιττή επικοινωνία μαζί του

Απόφυγε να μιλήσεις μαζί του ακόμη κι αν σε προσεγγίσει. Όσο λιγότερη επικοινωνία έχετε, τόσο πιο γρήγορα θα τον ξεπεράσεις. Τώρα, αν είστε στην ίδια τάξη και είναι απαραίτητο να μιλήσετε για κάτι που αφορά στα μαθήματα για παράδειγμα, μίλησέ του αλλά τυπικά. Να είσαι ευγενική μαζί του, αλλά όχι φιλική. Μην «ανοίξεις» τη συζήτηση και αρχίσεις να τον ρωτάς για προσωπικά θέματα.

Διάγραψέ τον από τα social media

Το ξέρω, πολλές φίλες σου μπορεί να σε συμβουλεύσουν να μη... ρίξεις τόσο το επίπεδό σου σβήνοντάς τον από τα social media, αλλά πίστεψέ με, δεν έχει να κάνει καθόλου με αυτό. Όταν παρακολουθείς τη ζωή του και τα όσα ανεβάζει στο Instagram, θα δυσκολευτείς πολύ να τον ξεπεράσεις. Γι' αυτό διάγραψέ τον από παντού αλλά καν' το για εσένα και όχι για να του «μπεις στο μάτι».



Απόφυγε τα παλιά σας στέκια

Εάν το μέρος όπου φιληθήκατε για πρώτη φορά ή βγήκατε το πρώτο σας ραντεβού, σου φέρνει στο μυαλό αναμνήσεις, μείνε μακριά από αυτό. Αν και δε γίνεται να ξεχάσεις μια για πάντα αυτές τις στιγμές, προσπάθησε τουλάχιστον να μην τις προκαλείς να έρχονται ξανά και ξανά στη μνήμη σου, γιατί έτσι η διαδικασία του να τον ξεπεράσεις γίνεται ακόμη πιο δύσκολη.

Cover photo: unsplash.com

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved