Ποιες κρέμες και μάσκες; 5 βιταμίνες που χαρίζουν τέλειο δέρμα (+ οι τροφές που θα τις βρεις)

Όλες οι βιταμίνες που χρειάζεσαι για λαμπερή επιδερμίδα και από ποιες τροφές θα τις λάβεις.

Το δέρμα μας είναι ζωντανός οργανισμός και επηρεάζεται άμεσα από τη διατροφή, τον ύπνο και άλλες καθημερινές μας συνήθειες. Οι τροφές, πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, η ισορροπημένη διατροφή και μια ζωή χωρίς άγχος είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να δείχνει το πρόσωπό σου νεανικό και λαμπερό.

Πώς θα έχεις πάντα όμορφο και νεανικό δέρμα

Τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας που χρησιμοποιούμε καθημερινά βοηθούν το δέρμα να δείχνει υγιές ωστόσο στην πραγματικότητα κάνουν τη μισή δουλειά. Αν θέλεις ελαστικό και καθαρό δέρμα όλο τον χρόνο, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να δώσεις έμφαση στη διατροφή σου.

Πολλά κορίτσια έχουν σοβαρές ανεπάρκειες σε βιταμίνες λόγω διατροφής με αποτέλεσμα να αποτυπώνεται αυτό στο δέρμα τους. Η επιδερμίδα χρειάζεται θρεπτικά συστατικά με την κατανάλωση άφθονων φρούτων και λαχανικών να είναι ο no1 τρόπος για να διατηρείς φυσιολογικά τα επίπεδα των βιταμινών.

rofimataomorfias1

Τα ροφήματα που πίνουν οι διάσημοι για όμορφο και λαμπερό δέρμα

5 βιταμίνες που χρειάζεσαι για υπέροχο δέρμα

via GIPHY

1) Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C είναι επίσης απαραίτητη για την παραγωγή κολλαγόνου. Καθώς μεγαλώνουμε, το σώμα μας χάνει την ικανότητα να παράγει κολλαγόνο με τον ίδιο ρυθμό όπως όταν ήμασταν πολύ μικρές. Η προσθήκη αυτής της επιπλέον βιταμίνης C στη ρουτίνα ομορφιάς μας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χαλάρωσης του δέρματος και των λεπτών γραμμών.

Πηγές: Κόκκινη πιπεριά, πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ, ακτινίδιο, μπρόκολο, παπάγια

2) Βιταμίνη E

Η βιταμίνη Ε σφραγίζει την υγρασία μέσα στα κύτταρα ενώ βοηθά τη λειτουργία του φυσικού φράγματος που προστατεύει το δέρμα.

Πηγές: αμύγδαλα, φουντούκια, ελαιόλαδο, ηλιόσποροι

3) Βιταμίνη A

Η βιταμίνη Α προστατεύει από τη βλάβη που προκαλεί ο ήλιος στην επιδερμίδα, επιβραδύνοντας την πρόωρη γήρανση. Eπιπλέον ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και δίνει υγιή λάμψη.

Πηγές: Γλυκοπατάτες, συκώτι, σπανάκι, καρότα, ροδάκινα, mango

4) Σύμπλεγμα Βιταμινών Β

Αν και έχουν τη φήμη πως παρέχουν στον οργανισμό ενέργεια, οι οκτώ βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Β1, Β2, Β3, Β5, Β6, Β8, Β9, Β12) διαθέτουν εξαιρετικές ευεργετικές ιδιότητες για το νευρικό σύστημα, τα μάτια, την καρδιά, τα μαλλιά και το δέρμα.

Πηγές: Συκώτι βοοειδών, αυγά, σολομός, χοιρινό κρέας, βόειο κρέας, δημητριακά ολικής αλέσεως, αβοκάντο και κοτόπουλο

5) Βιταμίνη Κ

Αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος και ελαττώνει τα οιδήματα.

Πηγές: συκώτι, γάλα, μπρόκολο, σπανάκι, λαχανάκια Βρυξελλών, kale

Πηγή κεντρικής: 23_skin



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved