Κεφάλαιο Γυμναστική: 2+1 tips για να επιστρέψεις ομαλά στην προπόνηση μετά από περίοδο αποχής

Μπες ξανά σε φόρμα εύκολα, γρήγορα και «ανώδυνα» ακολουθώντας τις συμβουλές μας!

Ακόμα και αν ανήκεις στην κατηγορία των Gym και Fitness Freaks είναι ανθρώπινο και απολύτως φυσιολογικό, να απέχεις από το καθιερωμένο πρόγραμμα σε κάποια φάση της ζωής σου. Είμαστε σίγουροι πως η πρώτη σκέψη που έρχεται στο μυαλό σου είναι: «Και τώρα τι κάνω; Πώς θα γυρίσω ξανά στη ρουτίνα της προπόνησης μου;». Μη σε πιάνει πανικός! Εμείς είμαστε εδώ για εσένα. Πάρε μία βαθιά ανάσα, κάθισε αναπαυτικά στον καναπέ σου και συνέχισε να διαβάζεις τις παρακάτω γραμμές, στις οποίες θα σου αποκαλύψουμε 3 super tips, ώστε να επιστρέψεις ομαλά, εύκολα και γρήγορα στη workout routine σου. Ας ξεκινήσουμε!

Πώς να επιστρέψεις στην προπόνηση μετά από μία μικρή (ή και μεγάλη) περίοδο αποχής

Θέσε ρεαλιστικούς στόχους

workout2

Εφόσον έκανες ένα βήμα πίσω και απείχες από το πρόγραμμα γυμναστικής σου, χρειάζεται να είσαι πιο επιεικής με τον εαυτό σου, θέτοντας ρεαλιστικούς στόχους. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάς πως το σώμα σου, χρειάζεται μία περίοδο προσαρμογής, οπότε αν παρατηρήσεις πως οι αποδόσεις σου στο γυμναστήριο δεν είναι ίδιες με αυτές της τελευταίας ημέρας, μην απογοητευτείς και μη θυμώσεις με τον εαυτό σου. Εστίασε στο γεγονός πως επανήλθες δυναμικά και φροντίζεις έμπρακτα το σώμα σου, ενδιαφερόμενη για την υγεία και την βελτίωση της φυσικής σου κατάστασης.

Τροποποίησε την προπόνηση σου

workout3

Το ζητούμενο σε αυτή τη φάση είναι να επιστρέψεις με ασφάλεια στις fitness συνήθειες σου. Για αυτόν τον λόγο, μη διανοηθείς να σηκώσεις πολλά βάρη από την πρώτη, κιόλας, ημέρα που θα πατήσεις το πόδι σου στο γυμναστήριο. Αντ’αυτού άρχισε με αεροβικές ασκήσεις και διαλειμματική προπόνηση χαμηλής έντασης, αυξάνοντας τους καρδιακούς σου παλμούς τις επόμενες ημέρες με την προσθήκη νέων ασκήσεων. Με αυτόν τον τρόπο, θα βελτιώσεις την αντοχή σου αποφεύγοντας τυχόν τραυματισμούς.

3 φορές που «Τα Φιλαράκια» μάς δίδαξαν πολύτιμα μαθήματα ζωής

Φρόντισε τον εαυτό σου

Είναι πολύ βασικό να φροντίσεις τον εαυτό σου, ύστερα από την προπόνηση σου. Ένα υγιεινό γεύμα, επαρκής ενυδάτωση και η κάλυψη των αναγκών σου σε ύπνο, είναι οι «σύμμαχοι» σου, ώστε να επιστρέψεις ομαλά στο workout plan σου.

Μην τα παρατάς και πίστεψε στις δυνατότητες σου! Η επιστροφή έπειτα από μία μεγάλη περίοδο αποχής, σίγουρα δεν είναι και τόσο εύκολη. Παρόλα αυτά, παράμεινε πειθαρχημένη και υπομονετική και σου εγγυώμαστε πως θα πετύχεις όλους τους στόχους, που έχεις θέσει στον εαυτό σου. Τέλος, αν θέλεις να κάνεις μία καλή αρχή, ακολούθησε το παρακάτω 20λεπτο βιντεάκι, που είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα και στις παρούσες ανάγκες σου.

Stay Motivated!



Πηγή κεντρικής: pexels.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Lazy girl alert: 5 tips για να γίνει το καθάρισμα του δωματίου σου παιχνιδάκι

6 tips για να μένει το χαρτζιλίκι στην τσέπη και να περνάς χωρίς ζόρια τη φοιτητική ζωή

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved