6 tips για να μένει το χαρτζιλίκι στην τσέπη και να περνάς χωρίς ζόρια τη φοιτητική ζωή

Στη φοιτητική μας ζωή θέλουμε να περνάμε καλά, αλλά τι γίνεται... με το πορτοφόλι; 

Ο Σεπτέμβριος ήρθε και όλοι επιστρέψαμε στις βάσεις μας. Αν σπουδάζεις σε άλλη πόλη και ήρθες για καλοκαιρινές διακοπές στο πατρικό, τότε ξέρω καλά ότι ήδη επέστρεψες στο φοιτητικό σου σπίτι.

Αν πάλι φέτος έδωσες Πανελλήνιες και πέρασες εκτός της πόλης σου, τότε οι προετοιμασίες για το φοιτητικό σου σπίτι συνεχίζονται ακόμα. Σε κάθε περίπτωση, η παρηγοριά σε όλα τα παραπάνω κρύβεται στη φράση: «ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΖΩΗ». Το γράφω με κεφαλαία, γιατί ξέρω ότι είναι αυτό που τόσο πολύ ήθελες και περίμενες.

Φοιτητικό σπίτι: Τέλεια διακόσμηση χωρίς... να αδειάσει το πορτοφόλι σου; Γίνεται!

Φοιτητική ζωή και οικονομία μπορούν να πάνε μαζί; Και όμως, μπορούν!

Γιατί το ξέρω; Είμαι και εγώ φοιτήτρια και μαζί με σένα ανακαλύπτω και εγώ αυτή τη φοιτητική ζωή που άκουγα ξανά και ξανά όλα αυτά τα χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι μπορεί τώρα να μπω στο 3ο έτος της σχολής μου, αλλά ακόμη την ιδανική ζωή των φοιτητών δεν την έχω ζήσει και για να είμαι ειλικρινής…δεν ξέρω και αν υπάρχει.

Μπορεί να φταίει ότι το 1ο έτος το πέρασα στο σπίτι κάνοντας διαδικτυακά μαθήματα (ναι, ανήκω στη γενιά που έδωσε πρώτη φορά Πανελλήνιες με Covid19, #Πανελελε20) και στην ουσία πρώτη φορά πήγα στη σχολή μου στο 2ο έτος. Και μεταξύ μας, μου φάνηκε σαν να ήταν το 1ο, οπότε όπως καταλαβαίνεις δεν έχω προλάβει να ζήσω και πολλά ως φοιτήτρια.

Και θα περνάς καλά, και θα μένει χαρτζιλίκι στο πορτοφόλι σου

Επιφυλάσσομαι λοιπόν και όσο περνάει ο καιρός μαζί θα μάθουμε αν τελικά υπάρχει αυτή η ωραία, ιδανική ζωή για τους φοιτητές. Σε κάθε περίπτωση όμως μια φοιτητική ζωή - αν home alone - έχει και έξοδα. Ξέρω ότι για πολλούς φοιτητές η λέξη οικονομία και εξοικονόμηση χρημάτων είναι δύσκολη, αλλά όταν μένεις μόνη σου νομίζω…ότι είναι απαραίτητη.

Ωραία η διασκέδαση και το ξεφάντωμα μέχρι το πρωί, οι βόλτες και αυτοί οι ωραίοι φοιτητικοί καφέδες αλλά μην ξεχνάς ότι κάπως πρέπει και να επιβιώσεις μόνη σου! Επειδή λοιπόν πρόσφατα αναρωτιόμουν, πώς ένας φοιτητής μπορεί να περνάει καλά, αλλά ταυτόχρονα να κάνει και λίγη οικονομία, δες 5 tips για να είσαι η απόλυτη queen φοιτήτρια περνώντας τις πιο fun στιγμές, αλλά έχοντας και χαρτζιλίκι στο πορτοφόλι σου.

https://www.instagram.com/p/Cgq2Jx4sPM9/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Μη χάσεις ποτέ το πάσο σου

Όλοι περιμέναμε εκείνη τη στιγμή που θα πάρουμε στα χέρια μας το πάσο. Λοιπόν, εδώ θα σε ενημερώσω ότι υπάρχουν σημαντικές εκπτώσεις για τους φοιτητές σε όλα τα είδη και τις υπηρεσίες. Ψάξου.

Καλή η βόλτα, αλλά κάτσε και λίγο σπίτι

Ξέρω ότι πολλές όταν το διαβάσουν μπορεί να πάθουν ένα μικρό σοκ, αλλά δυστυχώς για να μείνουν λίγα χρήματα παραπάνω στο πορτοφόλι θα πρέπει να περιορίσουμε μερικές εξόδους, είτε να αντικαταστήσουμε τις ακριβές, με τις πιο οικονομικές. Μερικές ιδέες; Αντί να πας πάλι για τον καθιερωμένο καφέ με την παρέα σου, μαζευτείτε σε σπίτι και χαλαρώστε βλέποντας μια ταινία ή παίζοντας επιτραπέζια (και όμως έχει πλάκα). Επίσης βρείτε τα μαγαζιά της περιοχής σας με τις πιο χαμηλές τιμές, με φοιτητικές βραδιές, happy hours ή ladies nights.

https://www.instagram.com/p/CGpyDtEA8WK/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Άσε κάτω το σουβλάκι!

Με το να τρως συνέχεια απ’ έξω στην πραγματικότητα δεν κάνεις οικονομία, αλλά σπατάλη χρημάτων. Προσπάθησε λίγο να αναπτύξεις τις μαγειρικές σου ικανότητες και θα με θυμηθείς!

Πάρε μαζί τον καφέ σου

Ξέρεις πόσοι έχουν γλιτώσει χρήματα με αυτόν τον τρόπο; Αν έχεις δει πολλούς στον δρόμο να κυκλοφορούν με θερμός, θα καταλάβεις ότι δε θα είσαι η μόνη. Μια ματιά στον διάδρομο της σχολής αρκεί!

https://www.instagram.com/reel/CgIH3EboabO/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Προσφορές

Υπάρχουν πολλά καταστήματα που κάνουν προσφορές και σε ενημερώνουν μέσω διαδικτύου. Μήπως να τις τσεκάρεις;

Λίστα για ψώνια



Καταγράφοντας μόνο τα αναγκαία που χρειάζεται να αγοράσεις για το σπίτι δε θα ξεφύγεις και δε θα κάνεις σπατάλες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φοιτητικό σπίτι: 7 deco trends για να δημιουργήσεις τον δικό σου cozy παράδεισο

Φοιτητικό Σπίτι: Πώς θα φτιάξεις την πιο λαχταριστή καρμπονάρα - Η ευκολότερη συνταγή

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved