Lazy girl alert: 5 tips για να γίνει το καθάρισμα του δωματίου σου παιχνιδάκι

5 tips για να μην πελαγώνεις με το καθάρισμα του δωματίου σου και να το διατηρείς στην εντέλεια!

Το καθάρισμα και η τακτοποίηση του δωματίου δεν είναι μια ωραία και εύκολη διαδικασία για όλες. Άλλες τρελαίνονται όταν βλέπουν τον παραμικρό κόκκο σκόνης πάνω στο γραφείο και θέλουν να πιάσουν αμέσως το ξεσκονόπανο και άλλες όλο αυτό…δεν τις αγγίζει και πολύ. Θα είμαι ειλικρινής! Ανήκω στη δεύτερη κατηγορία.

Θέλω ο χώρος μου να είναι καθαρός, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι τόσο μανιακή με την καθαριότητα και πελαγώνω στην ιδέα ότι πρέπει να αφιερώσω πολύ χρόνο και να δουλέψω πολύ για να τακτοποιήσω το δωμάτιό μου.

Καθρέφτες και γήινες αποχρώσεις - 5 tips για να γίνει πιο φωτεινό το δωμάτιό σου

Θα κάνεις τον καθαρισμό του δωματίου σου λιγότερο βαρετό

Βλέπεις είμαι των δύο άκρων και όχι του μέσου και αυτό γιατί όταν καθαρίζω το δωμάτιό μου κοιτάω μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια και ξεσηκώνω όλα τα πράγματα από τη θέση τους. Αυτός είναι ο λόγος που πελαγώνω μόνο στη σκέψη αυτής της διαδικασίας.

Για να κατευνάσω όμως λίγο την τεμπέλικη πλευρά μου, όσο και την ανάγκη μου για καθαρισμό, υπάρχουν μερικά tips που χρησιμοποιώ για να ξεγελάσω τον εαυτό μου να καθαρίσω. Ύπουλο, αλλά πολύ αποτελεσματικό. Θα καθαρίζεις το δωμάτιό σου ευχάριστα, θα το διατηρείς καθαρό και με χωρίς μεγάλη προσπάθεια.

Συνδύασε τον καθαρισμό του προσώπου σου με καθημερινές δραστηριότητες

Η καθαριότητα πιθανότατα δεν είναι κάτι που θέλεις να συμπεριλάβεις στη λίστα των καθημερινών υποχρεώσεών σου, αλλά είναι εύκολο να το κάνεις όταν το συνδυάζεις με μια άλλη καθημερινή δραστηριότητα, όπως το skincare ή το ντους. Προσωπικά με «τραβάει» το να ξέρω ότι μετά από τις δουλειές μου θα χαρίσω στον εαυτό μου το απόλυτο μπάνιο χαλάρωσης και την περιποίηση της επιδερμίδας μου και το περιμένω πώς και πώς. Δοκίμασέ το!

https://www.instagram.com/reel/CfuUVPfDc0w/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Καθάρισε λίγο όταν έχεις ελεύθερο χρόνο

Έχεις λίγα λεπτά πριν τελειώσουν οι διαφημίσεις στην τηλεόραση ή πριν ψηθεί το φαγητό στον φούρνο; Αντί να πάρεις το κινητό σου και να χαζέψεις τα λεπτά της αναμονής στο TikTok, επίλεξε να καθαρίσεις ένα σημείο του δωματίου σου, όπως το γραφείο. Είναι ένας τρόπος για να καθαρίσεις σταδιακά το δωμάτιό σου.

Χρησιμοποίησε δοχεία αποθήκευσης για να οργανωθείς

Τα κουτιά αποθήκευσης είναι το lazy-girl cleaning hack που κάνει οτιδήποτε να φαίνεται πιο οργανωμένο. Μπορείς να οργανώσεις τα καλλυντικά σου με αυτόν τον τρόπο ακόμη και διάφορα αντικείμενα που απλά πιάνουν χώρο στις επιφάνειες.

Συνδύασε τον καθαρισμό με την αγαπημένη σου σειρά

Όποια δραστηριότητα κι αν επιλέξεις (ακούγοντας ένα podcast για τη φιλία ή πατώντας το play για να δεις την αγαπημένη σου σειρά κλπ.),θα κάνεις το καθάρισμα λιγότερο βαρετό. Προσωπικά θέλω μια παρέα όταν κάνω δουλειές και να ακούω κάτι οπότε με σιγουριά σου λέω ότι αυτό το tip είναι δοκιμασμένο και δουλεύει!

https://www.instagram.com/p/CUm17khjnO4/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Κάνε την καθαριότητα μέρος της καθημερινότητάς σου

Η φράση κλειδί: «Λίγα πράγματα, κάθε μέρα». Μην αφήνεις το δωμάτιό σου ακατάστατο όταν πρόκειται να φύγεις, αντ’ αυτού μπορείς να φτιάξεις τα μαξιλάρια, να διπλώσεις το σεντόνι σου, να μην αφήνεις ρούχα πεταμένα στην καρέκλα και στο κρεβάτι, ακόμη και να βάζεις τα καλλυντικά που χρησιμοποιείς στη θέση τους.



Έτσι, το δωμάτιό σου θα διατηρείται καθαρό και τακτοποιημένο και δε θα χρειάζεται να πελαγώνεις κάθε φορά για όλ’αυτά που θα πρέπει να μαζέψεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DIY: Το mirror hack του TikTok για να φτιάξεις τον πιο stylish καθρέφτη στο δωμάτιό σου

DIY: Πώς θα φτιάξεις σύνθεση με φωτογραφίες για να ομορφύνεις τον τοίχο του δωματίου σου

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved