Το workout trend που αγαπά η Gen Z είναι η καλύτερη γυμναστική

Οι teens έχουν βρει τον πιο εύκολο τρόπο για να παραμένουν fit και αξίζει να τον δοκιμάσεις.

Η καθημερινή άσκηση είναι απαραίτητη για να διατηρείς το σώμα και το πνεύμα σου σε βέλτιστη κατάσταση. Η αλήθεια είναι πως το διάβασμα και οι λοιπές υποχρεώσεις δεν μας αφήνουν πολύ ελεύθερο χρόνο ωστόσο όταν υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος για να παραμείνεις fit.

Ποια είναι η Gen Z

H Generation Z (ελληνική μετάφραση: Γενιά Ζ, γνωστή επίσης ως iGeneration, Μετά-Millennials, Quaranteens, ή OnlineSchoolteens) είναι η δημογραφική ομάδα που διαδέχεται τη «Γενιά Υ» (Millennials). Υπάρχουν πολλοί επιπλέον χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιούνται από τα μέσα ενημέρωσης για τον προσδιορισμό αυτής της ομάδας. Ηλικιακά την τοποθετούν στα παιδιά που γεννήθηκαν µεταξύ 1998 και 2015.

Το workout trend που επιλέγει η Gen Z

via GIPHY

Πώς επιλέγουν άραγε οι σημερινοί teens να παραμείνουν σε φόρμα; Μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από την εταιρεία αθλητικών ειδών Polar, μας αποκάλυψε τον πιο απρόσμενο τρόπο: το περπάτημα. Ναι, καλά διάβασες. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι από εμάς έβαλαν το καθημερινό περπάτημα στη ζωή τους, ειδικά εν μέσω καραντίνας που τα γυμναστήρια παρέμεναν κλειστά.

Tα αποτελέσματα της έρευνας απέδειξαν πως η Gen Z επιλέγει τη δραστηριότητα χαμηλής έντασης αντί για τις πιο έντονες ασκήσεις επειδή η πανδημία τους «ανάγκασε» να δουν το περπάτημα ως εναλλακτική λύση. Κακά τα ψέματα, πριν από την πανδημία, το περπάτημα δεν θεωρείτο μοντέρνος τρόπος γυμναστικής και η πλειοψηφία προτιμούσε άλλους τρόπους άσκησης.

Πολλές μελέτες έχουν δείξει τα σωματικά και ψυχικά οφέλη του περπατήματος, συμπεριλαμβανομένων των βελτιώσεων στη διάθεση, τον ύπνο, την κατάθλιψη και το άγχος. Το περπάτημα είναι ένας από τους πιο απλούς και αποτελεσματικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να παραμείνουμε υγιείς.

3 tips για να καις περισσότερο λίπος με το περπάτημα

1) Οι εναλλαγές ταχύτητας στο περπάτημα βοηθούν να κάψεις έως και 20% περισσότερες θερμίδες απ’ ό,τι αν περπατάς με σταθερό ρυθμό.

2) Πήγαινε για περπάτημα νωρίς το πρωί πριν φας πρωινό.

3) Συνδύασε το περπάτημα με ασκήσεις ενδυνάμωσης. Σταμάτησε περίπου ανά 10 λεπτά για να κάνεις μερικά βαθιά καθίσματα, push ups ή επιτόπου άλματα.

koiliakoi

Ένα 15λεπτο πρόγραμμα γυμναστικής υπόσχεται... τους πιο γραμμωμένους κοιλιακούς ever

Πηγή κεντρικής: pexels.com



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved