3 σπιτικές μάσκες για να ενυδατώσεις τα ταλαιπωρημένα μαλλιά σου

Ο ήλιος και η θάλασσα ταλαιπωρούν αισθητά την τρίχα, υπάρχει ωστόσο τρόπος να αποτρέψεις τη φθορά.

Το καλοκαίρι οι περισσότερες από εμάς κάνουν καθημερινά μπάνια στη θάλασσα ή την πισίνα. Το αλάτι, το χλώριο και το καθημερινό styling (πιστολάκι, ισιωτική μαλλιών κ.ά) προκαλούν μεγάλη φθορά στα μαλλιά με αποτέλεσμα να δείχνουν θαμπά, ξηρά και ατημέλητα.

Αν ψάχνεις ακόμη τρόπο για να ενυδατώσεις τα αφυδατωμένα μαλλιά σου, είμαστε εδώ για εσένα. Συνέχισε να διαβάζεις για να ανακαλύψεις τις καλύτερες σπιτικές μάσκες.

5 DIY μάσκες προσώπου για κάθε ανάγκη της επιδερμίδας σου - Θα τις λατρέψεις!

3 DIY μάσκες μαλλιών με φυσικά υλικά

1) Μάσκα με μπανάνα, μέλι και γιαούρτι

Το γιαούρτι έχει υψηλά επίπεδα γαλακτικού οξέος με αποτέλεσμα να είναι ιδανικό για τα θαμπά μαλλιά. Το μέλι βοηθά στην ανάκτηση της χαμένης υγρασίας και ενυδατώνει τα ξηρά μαλλιά.

Σε ένα μπολ ρίξε 1 πολτοποιημένη μπανάνά. Πρόσθεσε 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι, 1 κουταλιά της σούπας μέλο και ανακάτεψε. Εφάρμοσε στη ρίζα και στις άκρες των μαλλιών σου. Άφησε τη μάσκα να δράσει για 30 λεπτά. Ξέπλυνε με άφθονο νερό και σαμπουάν.

2) Μάσκα με αβοκάντο και αυγό

Ανακάτεψε σε ένα μπλέντερ μισό αβοκάντο και έναν κρόκο αυγού μέχρι να ομογενοποιηθούν. Άπλωσε σε όλο το μήκος και άσ’ τη να δράσει για 20 λεπτά, αφού έχεις τυλίξει τα μαλλιά σου σε πετσέτα. Χρησιμοποίησε συχνά αυτή τη μάσκα αν θες να μακρύνεις τα μαλλιά σου πιο γρήγορα. Το αβοκάντο περιέχει πολλές βιταμίνες που βοηθούν την ανάπτυξη της τρίχας.

https://www.instagram.com/p/ChY7UxvOPAI/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

3) Καστανή ζάχαρη και λάδι καρύδας

Μια μάσκα μαλλιών με καστανή ζάχαρη και λάδι καρύδας θα σε ανακουφίσει από την ξηροδερμία στο τριχωτό της κεφαλής. Οι κόκκοι της ζάχαρης θα βοηθήσουν στην απολέπιση του τριχωτού ενώ το λάδι καρύδας θα τονώσει την ανάπτυξη των μαλλιών σου.

Σε ένα μπολ ρίξε 3-4 μεγάλες κουταλιές καστανής ζάχαρης. Πρόσθεσε 4 μεγάλες κουταλιές λάδι καρύδας και ανακάτεψε. Εφάρμοσε στη ρίζα και στις άκρες των μαλλιών σου. Ξέπλυνε με άφθονο νερό και σαμπουάν.

Πηγή κεντρικής: anisasojka



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ώρα για hair care - 4 DIY μάσκες για όλους τους τύπους μαλλιών

Ονειρευόμαστε φράουλες γιατί... κάνουν τέλειο δέρμα - 5 DIY μάσκες για κάθε ανάγκη

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved