5 DIY μάσκες προσώπου για κάθε ανάγκη της επιδερμίδας σου - Θα τις λατρέψεις!

Η λύση βρίσκεται εκεί που δεν το περιμένεις!

Όλες γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η φροντίδα του δέρματος, αλλά τα προϊόντα περιποίησης συνήθως αγγίζουν τιμές που προς το παρόν δύσκολα μπορείς να αποκτήσεις.

Μη σε αγχώνει καθόλου αυτό. Άλλωστε, μπορούμε και με εξαιρετικά απλούς, ίσως και απροσδόκητα εύκολους τρόπους, να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα...

Και ναι για ακόμη μια φορά τη λύση την έχει δώσει η φύση και μπορείς να φτιάξεις τις super duper αποτελεσματικές μάσκες προσώπου μόνη σου στο σπίτι. Το πιο οικονομικό spa σε περιμένει σπίτι σου… Πάμε να δούμε;

Μήπως ξεχνάς να καθαρίζεις το πρόσωπό σου; Μέγα λάθος! 10 καθαριστικά για να διαλέξεις

#1. Μάσκα προσώπου με μπανάνα

Η μπανάνα έχει πολλά οφέλη για το δέρμα. Είναι γεμάτη με βιταμίνη Α, που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των μαύρων κηλίδων και της ακμής. Η βιταμίνη Β που βρίσκεται επίσης στις μπανάνες, βοηθά στη μείωση της ξηρότητας και η βιταμίνη Ε στη λάμψη του δέρματος.



Το κάλιο, δε, θα βοηθήσει στην τρελή ενυδάτωση της επιδερμίδας σου. Για να φτιάξεις αυτή την υπέροχη μάσκα, απλά λιώσε μια μπανάνα σε μια επιφάνεια ή μπολ και στη συνέχεια άπλωσέ τη στο πρόσωπό σου για 10-20 λεπτά. Τέλος, ξέπλυνε με κρύο νερό. Αυτό το φρούτο δημιουργεί μια τέλεια φυσική μάσκα που αφήνει το δέρμα αναζωογονημένο και ενυδατωμένο.

#2. Μάσκα προσώπου με ξύδι

Κανείς δεν αγαπά το ξύδι, αλλά το δέρμα σου θα το κάνει! Το ξύδι είναι ένα εξαιρετικό τονωτικό για την επιδερμίδα σου. Πώς να το χρησιμοποιήσεις;

Αφού πλύνεις το πρόσωπό σου, ανάμιξε μια κουταλιά της σούπας με δύο φλιτζάνια νερό. Αυτό θα βοηθήσει στο να καθαρίσεις σε βάθος το δέρμα σου και να απαλλαγείς από τυχόν βακτήρια που «ζουν» στους πόρους σου.

#3. Μάσκα προσώπου με πλιγούρι βρώμης

Το πλιγούρι βρώμης είναι μια εξαιρετική επιλογή για το δέρμα σου. Συνδύασε ένα 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό με 1/3 φλιτζάνι πλιγούρι βρώμης. Αφού κατακαθίσουν το νερό και το πλιγούρι βρώμης για λίγα λεπτά, πρόσθεσε 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι, 2 κουταλιές της σούπας μέλι και ένα αυγό.



Ανακάτεψε τα πάντα σε ένα μπολ πολύ καλά και ξεκίνα να απλώνεις ένα λεπτό στρώμα της μάσκας στο πρόσωπό σου. Άφησέ το να καθίσει για 10-15 λεπτά και όταν περάσει ο απαιτούμενος χρόνος, ξέπλυνε με ζεστό νερό. Τα αποτελέσματα; Θα τα καταλάβεις μόνη σου.

#4. Μάσκα προσώπου με γάλα

Το γάλα δεν σου δίνει μόνο γερά κόκαλα, αλλά είναι και το κύριο συστατικό για υγιές δέρμα! Ένας τρόπος να αποκτήσεις λαμπερή επιδερμίδα στο σπίτι είναι να πάρεις 1/4 φλιτζάνι γάλα σε σκόνη με νερό και ανακατεύοντας να δημιουργήσεις μια παχιά πάστα.

Έπειτα, άπλωσε την πάστα στο πρόσωπό σου και περίμενε να στεγνώσει εντελώς. Μόλις στεγνώσει, ξέπλυνε πολύ καλά με ζεστό νερό. Αυτή η μάσκα θα αφήσει το δέρμα σου φρέσκο και αναζωογονημένο.

#5. Μάσκα προσώπου με γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι μια εξαιρετική επιλογή για χρήση στο δέρμα σου, ειδικά αν ψάχνεις κάτι για βαθύ καθαρισμό και σύσφιξη των πόρων σου. Απλώς πάρε ένα απλό γιαούρτι της επιλογής σου και άπλωσέ το στο δέρμα σου. Μετά από περίπου 20 λεπτά, ξέπλυνε με κρύο νερό.



Αυτό θα αφήσει το δέρμα σου ανανεωμένο και καθαρό, όπως ποτέ άλλοτε.

Πηγή Κεντρικής: @koss.official

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved