Ώρα για hair care - 4 DIY μάσκες για όλους τους τύπους μαλλιών

Η Κυριακή έφτασε και ώρα για ξεκούραση! Τι καλύτερο από το να αφιερώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου και να κάνεις skincare και μάσκες μαλλιών; 

Τα μαλλιά μας χρειάζονται σωστή περιποίηση χειμώνα-καλοκαίρι, και αυτό συνεπάγεται με κάποιες αγορές προϊόντων! Η σειρά έχεις ως εξής: Σαμπουάν, μαλακτική κρέμα, μάσκα μαλλιών, λαδάκι περιποίησης για πριν το styling και μετά για να θρέψεις και να ενυδατώσεις την τρίχα σου. Ναι ξέρω, σαν πολλά να έπεσαν!

Αν με ρωτάς ποιο είναι το πιο σημαντικό κομμάτι απ’ όλα τα παραπάνω, θα σου απαντήσω η μάσκα μαλλιών, την οποία δε χρειάζεται να κάνεις σε καθημερινή βάση. Αρκεί μια φορά την βδομάδα.

Το TikTok hack για να βγάλεις τα διάφανα λαστιχάκια από τα μαλλιά σου

Είναι σημαντικό να έχεις μια καλή μάσκα μαλλιών στο νεσεσέρ σου, αλλά αν δεν θες να χαλάσεις το χαρτζιλίκι σου εκεί μην αγχώνεσαι καθόλου, σου έχω τη λύση. Βασικά, γράψε λάθος…η φύση στην έχει! Σου βρήκα ένα video στο Youtube με 4 DIY hair masks, τις οποίες μπορείς να φτιάξεις εύκολα και σε χρόνο dt στο σπίτι σου. Και το ωραίο της υπόθεσης; Δεν θα ξοδευτείς μιας και περιέχουν υλικά που έχεις ήδη στο σπίτι σου.



Οποιαδήποτε ανάγκη και να έχουν τα μαλλιά σου (φριζάρισμα, λιπαρότητα, κατεστραμμένες ή αφυδατωμένες άκρες) οι παρακάτω 4 μάσκες μαλλιών είναι αυτό που χρειάζεσαι.

Μάσκα για μαλλιά με τάση να φριζάρουν

Υλικά

2 κουταλιές της σούπας μέλι

2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

1 μπανάνα

Τι έχεις να κάνεις; Κόψε την μπανάνα σε κομματάκια και τοποθέτησέ τη μέσα σε ένα μπολ. Μέσα στο μπολ πρόσθεσε το γιαούρτι και στη συνέχεια το μέλι. Ανακατεύεις πολύ καλά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και ξεκίνα να απλώνεις τη μάσκα από τη ρίζα προς τις άκρες των μαλλιών σου. Μετά, κάνε καλό μασάζ στη ρίζα σου και στο τριχωτό της κεφαλής και τύλιξε τα μαλλιά σου με μια πετσέτα. Περιμένεις για 10 λεπτά και ξεβγάζεις πολύ καλά.

https://www.instagram.com/p/CW0fsmmIJi8/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Μάσκα μαλλιών για ξηρά μαλλιά

Υλικά

2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Ανακατεύεις τα δύο υλικά πολύ καλά μεταξύ τους και στη συνέχεια απλώνεις το μείγμα στα μαλλιά σου όπως παραπάνω. Κάνε καλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σου (η ζάχαρη λειτουργεί σαν scrub). Αφήνεις για 15-20 λεπτά και ξεπλένεις.

Μάσκα μαλλιών για κατεστραμμένες άκρες

Υλικά

2 κουταλιές λιωμένο αβοκάντο

2 κουταλιές της σούπας μέλι

2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας

Λιώσε το αβοκάντο και πρόσθεσε το μέλι και το λάδι καρύδας. Ανακάτεψε τα υλικά μεταξύ τους και ξεκίνα να απλώνεις τη μάσκα από την κορυφή των μαλλιών έως και τις άκρες. Δώσε ιδιαίτερη έμφαση στις άκρες σου, βάζοντας παραπάνω προϊόν. Άφησε για 30-45 λεπτά και ξέβγαλε με χλιαρό προς κρύο νερό! Χρησιμοποίησε σαμπουάν ΚΑΙ conditioner στο ξέβγαλμα το μαλλιών για να δεις τα μαλλιά σου να λάμπουν.

Μάσκα μαλλιών για λιπαρά μαλλιά

Υλικά

1 αβγό

1 λεμόνι

https://www.instagram.com/reel/CafP_T1pyaE/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Διαχωρίζεις το ασπράδι απ’ τον κρόκο και τοποθετείς σκέτο το ασπράδι σε ένα μπολ. Πρόσθεσε τον χυμό από το μισό λεμόνι και ανακάτεψε. Ακολουθείς την ίδια διαδικασία! Ξεκίνα να απλώνεις από τη ρίζα προς τις άκρες αλλά αυτή τη φορά επικεντρώσου στη ρίζα κάνοντας απαλό μασάζ για λίγα λεπτά. Άφησε τη μάσκα για 30-45 λεπτά και μετά ξέβγαλε με το σαμπουάν σου. Και, voila!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DIY μάσκα ομορφιάς με βρώμη: Το συστατικό για λάμψη και βαθιά ενυδάτωση της επιδερμίδας σου

Το beauty item που κουβαλάει παντού μαζί της η Sydney Sweeney

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved