Γύρισες από διακοπές; Οι συμβουλές που σου δίνουμε για να μείνεις ασφαλής

Ωραίες οι διακοπές αλλά τώρα πρέπει να προσέξεις!

Η αίσθηση του καλοκαιριού είναι η πιο ευχάριστη όλων των διακοπών του χρόνου. Βέβαια αν είσαι λάτρης των Χριστουγέννων θα διαφωνήσεις, παρ' όλα αυτά, το καλοκαίρι αποπνέει μια φρεσκάδα, μια αναζωογόνηση και γενικότερα μια αίσθηση ελευθερίας που πλανάται στην ατμόσφαιρα. Το φετινό καλοκαίρι, αν και εντελώς διαφορετικό από τα προηγούμενα, σχεδόν τελειώνει και εσύ ίσως να βρίσκεσαι στο ξενοδοχείο, ή στο δωμάτιο του σπιτιού της γιαγιάς και του παππού στο χωριό και να ετοιμάζεις ήδη βαλίτσες. Θα επιστρέψεις στην πόλη, θα επιστρέψεις στην καθημερινότητα και καλώς ή κακώς θα πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα και να ξεχάσεις τις συνήθειες που είχες. Θα πρέπει να τηρήσεις κάποιους κανόνες που παλαιότερα ούτε σου περνούσαν από το μυαλό. Δεν πρέπει να αγχώνεσαι όμως, εμείς το ζήσαμε και είμαστε εδώ για να σε συμβουλεύσουμε!

Εσύ μπορεί να έφυγες για διακοπές, αλλά η πανδημία έμεινε εδώ. Ή μάλλον... πήγε και ο κορονοϊός διακοπές, σε κάθε γωνιά της γης και ίσως να συνεχίσει το ταξίδι του και κατά τη διάρκεια της επιστροφής σου στους γνωστούς, γρήγορους ρυθμούς σου. Τι πρέπει να κάνεις για αυτό; Σίγουρα να κάνεις υπομονή και να περιορίσεις τις μετακινήσεις σου. Ξέρουμε, είναι δύσκολο να μείνεις σπίτι και να μη δεις απευθείας τους φίλους σου, αλλά να θυμάσαι ότι προέχει η υγεία, τόσο η δική σου, όσο και των αγαπημένων σου, επομένως θα υποστείς έναν μικρό περιορισμό. Άλλωστε, μπορείς να μιλήσεις με κάμερα στους φίλους σου και οι μέρες θα περάσουν πριν καν το καταλάβεις. Καλό είναι να παραμείνεις σπίτι τουλάχιστον μια εβδομάδα.

Εδώ που τα λέμε, δεν είναι και τόσο άσχημα στο σπίτι. Ας βγεις, για τον περίπατό σου, ας βγάλεις βόλτα το κατοικίδιό σου, μην συναναστραφείς όμως με πολύ κόσμο. Ο ιός είναι εδώ και πρέπει να προστατευτείς. Μη ξεχνάς φυσικά να φοράς την προστατευτική σου μάσκα, να πλένεις τακτικά και σωστά τα χέρια σου και πάντα μα πάντα να έχεις στη τσάντα σου ένα αντισηπτικό σπρέι χεριών. Αν το καλοσκεφτείς πάντως, είναι η ιδανική περίοδος να κάνεις σχέδια και να σκεφτείς τους νέους στόχους για τη νέα χρονιά που έρχεται. Τι καλύτερο από το να οραματιστείς την νέα χρονιά που έρχεται και να θέσεις τους στόχους σου, ανενόχλητη, με ηρεμία και προπάντων ησυχία;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να κάνεις υπομονή και όλα θα φτιάξουν, να θυμάσαι ότι η θάλασσα μοιάζει πάντα πιο όμορφη μετά από φουρτούνα.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved