Κοίτα να δεις τελικά που ο κορονοϊός εξαφάνισε κάθε δυσάρεστη μυρωδιά του μετρό

Σε προειδοποιώ! Το παρακάτω άρθρο είναι γεμάτο αστεία υπονοούμενα! Κρατήσου να μην γελάσεις

Ανέκαθεν μέσα στους βασικούς κανόνες που μαθαίναμε μικροί ήταν και εκείνοι οι κανόνες της υγιεινής. Απευθύνομαι σε εσένα τον άγνωστο του μετρό, που νερό και σαπούνι- όπως όλοι είχαμε καταλάβει σε κάποιο βαγόνι- δεν τα συμαθούσες και ιδαίτερα.

Τον λόγο δεν τον καταλάβαμε ποτέ, μόνο που τον αντιληφθήκαμε στο έπακρον. Τώρα όμως; Θες δε θες, το αντισηπτικό, σου έχει γίνει συνήθεια! Αν μας ρωτάς, είναι μια καλή συνήθεια αυτή. Έτσι πρέπει, έτσι πρέπει να γίνεται!

Εσύ που μπαινοέβγαινες από τραμ σε μετρό και από λεωφορείο σε ηλεκτρικό, χωρίς κανένα τακτ, ήρθε η ώρα που η ατάκα «Θα πλένεστε» σε εκφράζει-εκφράζει και εμάς-και αν μη τι άλλο τώρα πρέπει να γίνει μάθημα σε όλους μας!

Πρέπει όντως να πλένεσαι. Δεν πρόκειται για φάρσα, δεν πρόκειται για «χιουμοράκι», αλλά για θέμα υγιεινής, ασφάλειας, όχι μόνο δικής σου αλλά και δικής μας. Πλύνε τα χέρια σου!

Βασικό και κύριο ζήτημα! Σαν τα SOS θέματα του σχολείο στις εξετάσεις. Όταν έβηχες ή φτερνιζόσουν, απειλούμασταν όλοι! Γιατί; Διότι ήμασταν ο άμαχος πληθυσμός σε έναν άνισο πόλεμο, αντίπαλοι με τα σταγονίδια και το DNA σου. Τώρα θα σε παρακαλέσουμε να φορέσεις τη μάσκα σου και να είσαι προσεκτικός.

Είναι σαφές και κατανοητό ότι πρέπει να καλύπτεις το στόμα σου πριν τα «γκούχου- γκούχου» σου ή πριν τα «αψού» σου; Τώρα βέβαια σε αυτήν την κατάσταση που βρισκόμαστε, αντιμέτωποι με έναν ιό με την γρηγορότερη μετάδοση ever(μεταδίδεται τόσο εύκολα όσο γρήγορα «σκάει» και το ακαριαίο φτέρνισμά σου) καταλαβαίνεις ότι τα μέτρα υγιεινής είναι αναγκαίο... καλό!

Και τώρα που βγήκαμε από την καραντίνα πιστεύω σε εσένα και στο καλό που τελικά θα σου έχει κάνει-θα μας έχει κάνει- αυτή η τέλεια συνήθεια, που παρά τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώσαμε, τώρα γίνεται μάθημα και στάση ζωής. Αναφέρομαι φυσικά στο πλύσιμο των χεριών. Εκείνο το πλύσιμο των 20δευτερολέπτων(x100 φορές την μέρα).

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved