3 σημάδια που δείχνουν ότι δεν έχεις αυτογνωσία

Όταν επικρίνεις κάποιον άλλο επειδή λέει κάτι χαζό, υπονοώντας ότι εσύ είσαι έξυπνη.

Η έλλειψη αυτογνωσίας συνδέεται συχνά με την έλλειψη συναισθηματικής ωριμότητας, γεγονός που απομακρύνει τους ανθρώπους από γύρω μας. Αν αμφιβάλλεις για το επίπεδο αυτογνωσίας που έχεις συνέχισε να διαβάζεις γιατί σε αυτό το άρθρο αναλύουμε 3 σημάδια που δείχνουν ότι η αυτογνωσία σου δεν είναι στα επίπεδα που θα έπρεπε.

1. Δεν παραδέχεσαι τα λάθη σου

Η απροθυμία να παραδεχτείς τα λάθη σου είναι συχνά σημάδι βαθιάς ανασφάλειας. Όταν κάποιος δεν μπορεί να αναγνωρίσει ακόμα και μικρά λάθη, αυτό υποδηλώνει ότι νιώθει τεράστιο φόβο και ανεπάρκεια. Ο ίδιος φόβος σε κάνει να φοβάσαι και την αυτοκριτική. Είναι δύσκολο να έχεις αυτογνωσία αν δεν είσαι πρόθυμος να είσαι ευάλωτος.

pexels-photo-16035534.jpeg

2. Επικρίνοντας τους άλλους

Το θέμα με την κριτική έχει το εξής: Νιώθεις καλά. Τουλάχιστον για λίγο:

Όταν επικρίνεις κάποιον άλλο επειδή λέει κάτι χαζό, υπονοώντας ότι εσύ είσαι έξυπνη. Το οποίο είναι καλό συναίσθημα.

Όταν επικρίνεις το γούστο κάποιου στο στυλ ή την αισθητική, υπονοώντας ότι είσαι εκλεπτυσμένη. Το οποίο είναι καλό συναίσθημα.

Όλος αυτός ο χρόνος και η ενέργεια που ξοδεύεις προσπαθώντας να ενισχύσει την αυτοεκτίμηση σου έρχεται συχνά σε αντίθεση με τη σκληρή δουλειά που χρειάζεται για να μάθεις περισσότερα για τον εαυτό σου.

pexels-photo-16104952.jpeg

3. Αποφυγή δύσκολων αποφάσεων

Η χρόνια αναποφασιστικότητα συνήθως σημαίνει έλλειψη αυτοπεποίθησης και φόβος μήπως κριθείς ή κάνεις λάθος. Αλλά πώς ακριβώς σχετίζεται αυτό με την αυτογνωσία; Οι άνθρωποι με αυτογνωσία τείνουν να κάνουν πολλούς ψυχολογικούς πειραματισμούς. Αντί να αποδέχονται τυφλά τη σκέψη ότι οι άλλοι θα με θεωρήσουν ανόητο αν μιλήσω και εκφράσω τη γνώμη μου, το δοκιμάζουν. Οι άνθρωποι με αυτογνωσία χρησιμοποιούν δεδομένα, όχι θεωρίες, για να επιλέξουν τις ενέργειές τους.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved