5 τρόποι για να διατηρήσεις τη φόρμα σου ακόμα και στις διακοπές

Ξεκίνησες να κάνεις γυμναστική με το τέλος της εξεταστικής περιόδου αλλά φοβάσαι πως πηγαίνοντας διακοπές θα χάσεις το ρυθμό σου και τη φόρμα σου; Μην ανησυχείς, με αυτά τα tips δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Όλον αυτό τον καιρό έχεις καταφέρει παρά τις υποχρεώσεις σου, το σχολείο ή την εξεταστική περίοδο να διατηρήσεις τη φυσική σου κατάσταση σε πολύ καλά επίπεδα ακολουθώντας σταθερά το αγαπημένο σου πρόγραμμα γυμναστικής.

Κάτι σε προβληματίζει όμως. Μήπως η άφιξη του καλοκαιριού και άρα των διακοπών που θα πας πιστεύεις ότι θα σε κάνουν να χάσεις τη φόρμα σου, αφού για λίγες μέρες δεν θα μπορείς να ακολουθήσεις το πρόγραμμα της γυμναστικής σου ενώ θα απολαμβάνεις όλες τις καλοκαιρινές λιχουδιές στο μέρος που θα πας;

Μην αγχώνεσαι, με αυτά τα 5 tips θα καταφέρεις να διατηρήσεις τη φόρμα σου αψεγάδιαστη ενώ ταυτόχρονα θα χαλαρώνεις στον αγαπημένο σου καλοκαιρινό προορισμό. Έτσι, θα καταφέρεις να επανέλθεις και πιο εύκολα στους ρυθμούς σου όταν θα επιστρέψεις από αυτές.

pexels-tembela-bohle-963697.jpg

1. Ξύπνα λιγουλάκι νωρίτερα

Το να ξυπνάς νωρίς είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενεργοποιήσεις το σώμα σου ενώ βρίσκεσαι σε διακοπές. Μπορείς να δοκιμάσεις να ξυπνήσεις 1 ολόκληρη ώρα νωρίτερα ή μπορείς να σηκωθείς 10 λεπτά πριν το πρωινό για να κάνεις μια γρήγορη βόλτα ή να τριγυρίσεις μέσα στο ξενοδοχείο. Αυτό θα «ξυπνήσει» τον οργανισμό σου και θα βοηθήσει σίγουρα τη διάθεσή σου. Παράλληλα, το να μην περιμένεις να μεσημεριάσει για να σηκωθείς στις διακοπές σου θα σε βοηθήσει να προσαρμοστείς πιο εύκολα όταν θα επιστρέψεις από τις διακοπές σου.

2. Πήγαινε να δεις τα αξιοθέατα

Είτε βρίσκεσαι σε κάποια νέα πόλη είτε σε κάποιο νησί πήγαινε να δεις τα αξιοθέατά της είτε μόνη σου είτε με την παρέα σου. Έτσι και περπάτημα θα κάνεις, χωρίς να σου φανεί «βουνό» και θα γνωρίσεις και νέα καλύτερα το μέρος που βρίσκεσαι. Βέβαια, εκτός από το περπάτημα μπορείς να κάνεις και ποδήλατο για να κάνεις την εξερεύνησή σου, που είναι επίσης μια πολύ καλή γυμναστική.

pexels-kate-trifo-3943939.jpg

3. Κάνε ένα 5λεπτο πρόγραμμα γυμναστικής

Δεν χρειάζεται να κάνεις πολύ ώρα γυμναστική, 5 λεπτά αρκούν για να «ενεργοποιήσεις» τον οργανισμό σου και να διατηρήσεις τη φόρμα σου. Κάνε είτε κάποιους κοιλιακούς και λίγα burpees και sit-ups ή αλλιώς βάλε την αγαπημένη σου μουσική και χόρεψε μέσα στο δωμάτιο. Με αυτόν τον τρόπο θα νιώσεις και ευχάριστα και θα έχεις γυμναστεί χωρίς κόπο αλλά με τρόπο.

4. Πήγαινε στο γυμναστήριο του ξενοδοχείου ή βρες κάποιον τοπικό χώρο γυμναστικής

Αν το μέρος που μένεις έχει στις παροχές του κάποιο γυμναστήριο τότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς καθόλου για τη φόρμα σου, αφού μπορείς ανά πάσα ώρα και στιγμή των διακοπών σου να κάνεις λίγο γυμναστική. Αν παρ' όλα αυτά δεν υπάρχει η δυνατότητα μπορείς να παρακολουθήσεις είτε κάποιο μάθημα γιόγκα σε κάποιο τοπικό στούντιο γυμναστικής ή να δεις τι άλλου είδους επιλογές μπορείς να έχεις στο μέρος που βρίσκεσαι. Μπορεί να υπάρχουν για παράδειγμα οργανωμένες πεζοπορίες ή βόλτες με ποδήλατο που και θα σε γυμνάσουν και θα δεις και όμοφες τοποθεσίες.

5. Μην πιεστείς

Το πιο σημαντικό tip σου το αφήσαμε για το τέλος γιατί είναι το πιο σημαντικό. Μην πιέσεις τον εαυτό σου στις διακοπές σου να κάνει πράγματα που δεν τον ευχαριστούν. Δεν είναι απαραίτητο να κάνεις σώνει και ντε γυμναστική αν βαριέσαι να κάνεις εκείνη την ώρα και σαφώς δεν θα γίνει κάτι αν δεν ακολουθήσεις το πρόγραμμα διατροφής ή γυμναστικής σου τις μέρες που θα είσαι διακοπές. Το ζητούμενο είναι να περάσεις καλά, να χαλαρώσεις, να κάνεις πράγματα που θες και να φορτίσεις «μπαταρίες» για την χρονιά που έρχεται.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved