DIY: Πώς θα φτιάξεις sea salt spray για τέλεια beach waves

Το sea salt spray είναι το απόλυτο προϊόν μαλλιών, που δεν πρέπει να λείπει το καλοκαίρι από το νεσεσέρ σου.

Ένα από τα πιο hot και all-time classic χτενίσματα του καλοκαιριού είναι τα beach waves, δηλαδή οι χαλαροί κυματισμοί. Ναι, λέω για αυτό το χτένισμα που βλέπεις να έχουν τα μαλλιά σου μετά τη θάλασσα και από μέσα σου παρακαλάς να έχεις κάθε μέρα. Τι; Νομίζεις πως δεν γίνεται; Φυσικά και γίνεται!

Στο χέρι σου είναι να κάνεις beach waves χωρίς καθόλου μα καθόλου θερμότητα. Γιατί ποιος κάθεται τώρα να βάλει ψαλίδι μαλλιών ή πρέσα στους 40 βαθμούς Κελσίου; Καμία από εμάς, πάντως. Ας επιστρέψουμε, όμως, στο θέμα μας. Αν θες να κάνεις χαλαρούς κυματισμούς και στη βόλτα για καφέ με την κολλητή, αλλά και στα βαφτίσια που έχεις να πας με τους γονείς σου υπάρχει τρόπος και λέγεται… sea salt spray.

Ζηλεύεις το beach wavy hairlook της Hailey Bieber; Δες πώς θα το κάνεις κι εσύ

Είναι το αλατόνερο που θα φτιάξεις μόνη σου θα δημιουργήσεις το απόλυτο χτένισμα του καλοκαιριού. Έτοιμη για... αλχημείες;

Η συνταγή για το DIY sea salt spray

Τα υλικά που θα χρειαστείς για να φτιάξεις το δικό σου αλατόνερο για beach waves είναι τα εξής:



1 άδειο, καθαρό μπουκάλι spray
1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας
1 κουταλιά της σούπας gel για τα μαλλιά ή gel αλόης
Μερικές σταγόνες αιθέριων ελαίων της αρεσκείας σου για πιο μυρωδάτο αποτέλεσμα (προαιρετικά)

Η εκτέλεση και η εφαρμογή του spray

Άδειασε το νερό σε ένα καθαρό μπουκαλάκι spray και πρόσθεσε το αλάτι. Ανακάτεψε καλά μέχρι να διαλυθεί στο νερό και στη συνέχεια, ρίξε 1 κουταλιά από το αγαπημένο σου gel μαλλιών και μετέπειτα το λάδι καρύδας. Ανακίνησε ξανά καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά με το αλατόνερο. Στο τέλος, αν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις μερικές σταγόνες από ένα αιθέριο έλαιο που σου αρέσει.

https://www.instagram.com/p/CeHEJZyMNZT/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Αφού φτιάξεις το sea salt spray σου, ψέκασε σε νωπά μαλλιά (περίπου 20 λεπτά αφού λουστείς) και αφού τα δουλέψεις με τα χέρια σου, άσε τα να στεγνώσουν καλά. Δεν χρειάζεται να τα χτενίσεις, ούτε να τα στεγνώσεις με πετσέτα μιας και αυτό που σε νοιάζει είναι να φαίνονται εντελώς φυσικά τα beach waves σου.

Μη φύγεις! Συνέχισε στην gallery για να δεις γιατί θα χρησιμοποιήσεις τα συγκεκριμένα υλικά για το DIY sea salt spray σου.

Cover photo: @emilisindlev

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχεις κοντά μαλλιά; Έτσι θα κάνεις τέλειους κυματισμούς χωρίς εργαλεία θερμότητας

Θέλεις να αποκτήσεις κυματιστά μαλλιά μόνο με ένα λαστιχάκι; Σου έχουμε τον τέλειο τρόπο

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved