Πώς θα καταφέρεις να κοιμηθείς ακόμα κι όταν έχει 45 βαθμούς κελσίου

Αν με τον καύσωνα που περάσαμε δυσκολεύτηκες μέχρι και να κοιμηθείς, εδώ θα βρεις τα tips για να είσαι ετοιμοπόλεμη την επόμενη φορά.

Χρόνο με τον χρόνο η θερμοκρασία στον πλανήτη μας ανεβαίνει συνέχεια με αποτέλεσμα τα τελευταία καλοκαίρια να έχουμε σίγουρα κι έναν καύσωνα. Με τόση ζέστη είναι φυσικό να δυσκολεύεσαι ακόμα και να κοιμηθείς. Ούτως ή άλλως το καλοκαίρι κοιμόμαστε λιγότερες ώρες μιας και η μέρα μεγαλώνει, αλλά αν έξω έχει και 45 βαθμούς κελσίου και το δωμάτιό σου θυμίζει κάτι καλύτερο από σάουνα, ο ύπνος γίνεται «εφιάλτης».

Μην ανησυχείς όμως γιατί εδώ θα βρεις τα tips που θα σε βοηθήσουν να ανταπεξέλθεις στο επόμενο κύμα καύσωνα - τουλάχιστον στο θέμα του ύπνου.

364203619_233232235810042_7097244968551087365_n.jpg

1. Δώσε σημασία στο περιβάλλον σου, δηλαδή το δωμάτιό σου

Για αρχή φρόντισε να έχεις κλειστά τα παντζούρια σου τις ώρες που ο ήλιος έξω καίει. Με αυτόν τον τρόπο θα κρατήσεις τη θερμότητα έξω και το βράδυ όταν θα πας να κοιμηθείς το δωμάτιο σου θα είναι πιο δροσερό. Μπορεί να νομίζεις ότι όταν πέφτει ο ήλιος φεύγει και η ζέστη, όμως κάτι τέτοιο δυστυχώς δεν συμβαίνει, οπότε αν έχεις φροντίσει να τον κρατήσεις μακριά από το δωμάτιό σου κατά τη διάρκεια της μέρας, θα κάνεις σίγουρα έναν πιο ευχάριστο ύπνο το βράδυ.

Κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις, για να είναι το περιβάλλον του δωματίου σου πιο δροσερό είναι να βάλεις έναν μικρό ανεμιστήρα σε κοντινή απόσταση από το κρεβάτι σου και πάνω σε ένα τραπεζάκι. Extra tip, μπορείς να βάλεις μπροστά του ένα τηγάνι γεμάτο με παγάκια για να δημιουργήσεις ένα μικρό χειροποίητο κλιματιστικό. Τα παγάκια θα λιώσουν κάποια στιγμή και το κρύο νερό θα αρχίσει να εξατμίζεται με τον ανεμιστήρα να μεταφέρει τον κρύο αέρα σε όλο το δωμάτιο.

Μπορείς να δοκιμάσεις και το κόλπο που έκαναν στην Αίγυπτο. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι κοιμούνταν πάνω σε βρεγμένα σεντόνια για να δροσίζονται. Εσύ μπορείς να κάνεις μια παραλλαγή αυτού του «κόλπου» μουλιάζοντας μια πετσέτα και βάζοντάς την στο πρόγραμμα για στύψιμο στο πλυντήριό σου προτού την βάλεις στο μαξιλάρι σου. Έτσι, και δροσερή θα είναι η πετσέτα και δεν θα τα κάνεις κυριολεκτικά μούσκεμα όλα.

2. Φρόντισε τα κλινοσκεπάσματα και οι πιτζάμες σου να είναι δροσερές

Ήδη με το που αλλάζεις τα ρούχα στη ντουλάπα σου από χειμωνιάτικα σε καλοκαιρινά θα πρέπει να αλλάζεις και τα σεντόνια αλλά και τα καλύμματα του κρεβατιού σου επιλέγοντας υφάσματα πιο λεπτά και από υλικά όπως το βαμβάκι, το μπαμπού ή το μετάξι. Σίγουρα μην επιλέξεις για τους καλοκαιρινούς μήνες πιτζάμες ή κλινοσκεπάσματα από συνθετικά υλικά, καθώς αυτά εγκλωβίζουν τη θερμότητα ενώ δεν απορροφούν και τον ιδρώτα.

3. Γενικά tips σε συνδυασμό με τα προηγούμενα

Αν έχεις ακολουθήσει όλα τα προηγούμενα tips και πάλι δεν βλέπεις «φως στο τούνελ», υπάρχουν ακόμα κάποια πράγματα που μπορεί να σε βοηθήσουν όταν κάνει αφόρητη ζέστη.

Για παράδειγμα, αν έχεις στο δωμάτιό σου laptop, υπολογιστή ή άλλες ηλεκτρικές συσκευές φρόντισε να τις απενεργοποιείς τελείως καθώς παράγουν από μόνες τους extra θερμότητα.

Αν και πάλι δεν γίνεται τίποτα μπορείς να βάλεις κρύες κομπρέσες στα σημεία των παλμών σου, δηλαδή στους καρπούς, στο λαιμό, τους αγκώνες, τους αστραγάλους και πίσω από τα γόνατά σου.

Αν είσαι πιο σκληροπυρηνικός/η μπορείς ακόμη και να παγώσεις τα σεντόνια σου. Περίπου μια ώρα πριν πας για ύπνο, τοποθέτησε τη μαξιλαροθήκη και τα σεντόνια σου στην κατάψυξη. Δεν θα μείνουν κρύα όλη τη νύχτα, αλλά αυτό το κόλπο μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς.

Τελευταίo και ίσως πιο σύνηθες tip είναι να κάνεις ένα χλιαρό ντους. Το σώμα σου θα κρυώσει αφού βγεις από το ντους, κάνοντας τον ύπνο λίγο πιο εύκολο.

Πηγή άρθρου: www.poosh.com

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved