6 τρόποι για να δροσίσεις το δωμάτιό σου το καλοκαίρι αν δεν έχεις air - condition

Το φετινό καλοκαίρι προβλέπεται πως θα είναι από τα πιο ζεστά στην Ελλάδα, αλλά ακόμα κι αν δεν έχεις κλιματισμό με αυτά τα tips θα καταφέρεις να τα βγάλεις πέρα.

Το καλοκαίρι μπαίνει και επίσημα σε λίγες μέρες και απ' ότι ακούγεται προβλέπεται να είναι αρκετά ζεστό. Αν παρ' όλα αυτά δεν έχεις στο σπίτι σου ή στο δωμάτιο σου κλιματιστικό μην ανησυχείς, με αυτά τα tips θα καταφέρεις να τα βγάλεις πέρα και αυτό το καλοκαίρι.

1. Κάλυψε τα παράθυρά σου

Προσπάθησε να μην αφήνεις τα παράθυρά σου ακάλυπτα τις ώρες της μέρας που έχει τον περισσότερο ήλιο καθώς έτσι θα καταφέρεις να μετριάσεις τη θερμότητα που μπαίνει στο δωμάτιο ή το σπίτι σου. Μπορείς να έχεις κατεβάσει την τέντα ή να έχεις ειδικές κουρτίνες να καλύπτουν τα παράθυρα που να μπλοκάρουν το φως και τη ζέστη ή απλά να έχεις για κάποιες ώρες κλειστά τα παντζούρια σου.

2. Βελτιστοποίησε τη χρήση του ανεμιστήρα σου

Οι ανεμιστήρες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσεις δροσερό το σπίτι ή το δωμάτιό σου αρκεί να τους χρησιμοποιήσεις στο έπακρο. Γίνε πιο δημιουργικός/η και βάλε τον ανεμιστήρα σου δίπλα σε ένα παράθυρο, ώστε να δημιουργήσεις ένα δροσερό αεράκι ή αλλιώς φρόντισε ο αέρας του να φυσάει προς το δωμάτιο που βρίσκεσαι τις πιο δροσερές ώρες της μέρας και προς τα έξω τις πιο ζεστές.

3. Σβήσε τα περιττά φώτα

Σύμφωνα με έρευνα οι κοινοί λαμπτήρες δεν είναι ενεργειακά αποδοτικοί. Χρησιμοποιούν μόνο το 10% της δύναμής τους για να εκπέμπουν φως και το 90% για να εκπέμπουν θερμότητα. Η εναλλαγή σε λαμπτήρες LED μπορεί να σας βοηθήσει να δροσίσεις τον χώρο σου μειώνοντας παράλληλα και τα έξοδα ενέργειας. Επιπλέον, σβήσε τυχόν φώτα ή λάμπες όταν δεν τα χρησιμοποιείς ή δεν βρίσκεσαι στον χώρο.

4. Άνοιξε τα παράθυρα τη νύχτα

Αφού δύσει ο ήλιος, άνοιξε τα παράθυρά σου για να απολαύσεις το νυχτερινό αεράκι. Χρησιμοποίησε σίτες για να κρατήσεις έξω τα κουνούπια και τις μύγες, αφήνοντας έτσι τον καθαρό αέρα να δροσίσει τον χώρο σου όλη τη νύχτα. Απλώς μην ξεχάσεις να κλείσεις ξανά τα παράθυρα και την κουρτίνα το πρωί, που θα έχει αρχίσει να ανεβαίνει η θερμοκρασία.

5. Ελάττωσε τη χρήση των συσκευών που παράγουν θερμότητα

Προσπάθησε τις μέρες που ξέρεις ότι θα έχει περισσότερη ζέστη ή τις ώρες της ημέρας που οι θερμοκρασίες είναι πιο υψηλές να μην χρησιμοποιείς συσκευές που παράγουν θερμότητα, όπως για παράδειγμα τον φούρνο στην κουζίνα ή ακόμα και το πιστολάκι των μαλλιών σου. Προτίμησε αντί να ψήσεις κάτι για φαγητό στον φούρνο να φτιάξεις μια σαλάτα. Παράλληλα, αν δεν χρειάζεται να βγεις έξω άσε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά.

6. Δώσε βάση στη θερμοκρασία του σώματός σου

Εκτός από την ψύξη του δωματίου σου, εστίασε στη θερμοκρασία του σώματός σου. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διατηρήσεις τη θερμοκρασία σου χαμηλή τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Εφάρμοσε παγοκύστες ή κρύες κομπρέσες σε σημεία παλμών, όπως ο λαιμός και οι καρποί σας. Μείνε ενυδατωμένος/η με παγωμένο νερό και μη αλκοολούχα ποτά. Παράλληλα, κάνε έξυπνες ενδυματολογικές επιλογές. Τέλος επίλεξε χαλαρά βαμβακερά υφάσματα που αναπνέουν και ανοιχτά χρώματα που δεν απορροφούν τη θερμότητα και θα είσαι μια χαρά.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved