Body Care! 4 μυστικά για να περιποιείσαι σωστά την επιδερμίδα του σώματός σου

Καιρός να βάλεις το body care στη καθημερινότητά σου!

Η εύρεση της τέλειας ρουτίνας περιποίησης δέρματος για το πρόσωπό σου είναι ένα σημαντικό κατόρθωμα, αλλά δεν είναι η μόνη ρουτίνα που πρέπει να αναζητήσεις. Αν και μπορώ σίγουρα να καταλάβω γιατί θεωρείς την περιποίηση του πρόσωπό σου προτεραιότητα, θέλω να σου πω, πως και η φροντίδα του σώματος είναι επίσης απαραίτητη.

Ακριβώς όπως πρέπει να χρησιμοποιείς καθαριστικό προσώπου, απολεπιστικό και ενυδατική κρέμα (και όχι μόνο) στο πρόσωπό σου, θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιείς προϊόντα περιποίησης στο σώμα σου. Εξάλλου, δεν θα είναι ευχάριστο να έχεις όμορφο, λαμπερό δέρμα στο πρόσωπο, αν το δέρμα του σώματος σου είναι ξηρό και αφυδατωμένο.

smokey eye6

Οι γιορτές πλησιάζουν! Πώς θα κάνεις το απόλυτο smokey eye

Εάν έχεις συνηθίσει απλά να κάνεις το ντουζ σου με ένα σαπούνι και να απλώνεις μια στρώση λοσιόν, τότε ήρθε επισήμως η ώρα να δημιουργήσεις μια ρουτίνα περιποίησης του δέρματος για το σώμα σου. Δεν είσαι σίγουρη πώς; Όλα ξεκινούν εδώ, με μια σταθερή ρουτίνα περιποίησης σώματος 4 βημάτων. Keep reading για να τα μάθεις…όλα!

Αφρόλουτρο

Εάν έχεις ήδη μια σταθερή ρουτίνα περιποίησης δέρματος για το πρόσωπό σου, θα μπορούσες πιθανώς να μαντέψεις αυτό το πρώτο βήμα. Ανεξάρτητα από το μέρος του σώματός με το οποίο έχεις να κάνεις, ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις είναι ο βαθύς καθαρισμός.

Για το σώμα σου, αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιείς ένα καθαριστικό που προορίζεται ειδικά για το πλύσιμο του σώματός. Ψάξε για ένα απαλό αφρόλουτρο που δεν θα ερεθίσει ή δεν θα αφυδατώσει το δέρμα σου.

It’s scrub time

Η απολέπιση με scrub προσώπου μπορεί να είναι ένα δύσκολο βήμα. Δεν θέλεις να τρίβεις πολύ το δέρμα σου, φοβούμενη τον ερεθισμό, αλλά πρέπει να το κάνεις τακτικά ώστε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος να μην αφήνουν το δέρμα σου να φαίνεται θαμπό.

Ευτυχώς, το δέρμα στο σώμα σου είναι πιο... εύκολο στην απολέπιση. Επειδή το δέρμα στο σώμα είνια συνήθως πιο ανθεκτικό σε αντίθεση με το πρόσωπο, δεν χρειάζεται να φοβάσαι τόσο και να σε αγχώνει το υπερβολικό τρίψιμο, αλλά πάντα χρειάζεται προσοχή!

Δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα, κάνε απολέπιση στο σώμα σου προσθέτοντας ένα scrub με ζάχαρη στη ρουτίνα του ντους σου και κάνοντας απαλό μασάζ στο δέρμα σου. Φρόντισε να εστιάσεις στους αγκώνες, τα γόνατα και τις φτέρνες, τα οποία είναι πιο πιθανό να έχουν ξεραθεί περισσότερο και να χρειάζονται επιπλέον φροντίδα.

Ξύρισμα αλλά…σωστά

Ακόμα κι αν ξυρίζεσαι καιρό δεν σημαίνει ότι το κάνεις πάντα σωστά. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά λάθη που μπορεί να κάνεις σε αυτό το μέρος της ρουτίνας περιποίησης του σώματός σου. Μπορείς να δεις περισσότερα γι’ αυτό στο θέμα που θα σου έχω παρακάτω αναλύοντας σου τρόπους με τους οποίους μπορείς να ξυρίζεσαι σωστά!

Πίσω στα δικά μας τώρα! Για να ξυριστείς με τον σωστό τρόπο, ξεκίνησε αφιερώνοντας λίγο χρόνο στο ντους. Το νερό θα κάνει το δέρμα σου να μαλακώσει και θα το προετοιμάσει για το ξυράφι που θα χρησιμοποιήσεις στη συνέχεια.

Ενυδάτωση παντού

Ο καθαρισμός, η απολέπιση και το ξύρισμα έχουν όλα ένα κοινό... στόχο. Την ενυδάτωση, που είναι το κύριο βήμα μετά από τις διαδικασίες που προηγήθηκαν. Ενώ το δέρμα είναι ακόμα υγρό από το ντους, είναι η ιδανική στιγμή για να το ενυδατώσεις.



Άπλωσε μια ενυδατική κρέμα ή λοσιόν πάνω στο σώμα σου από τον λαιμό μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών σου (γεια σας, απαλά πόδια!), αφήνοντάς τη να απορροφηθεί καλά πριν φορέσεις τα ρούχα σου.



Τώρα το δέρμα σου θα είναι πιο απαλό και ενυδατωμένο από ποτέ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

5 tips για να απαλλαγείς από τους ερεθισμούς μετά το ξύρισμα (+πώς θα το κάνεις σωστά next time)

Σου μένουν τούφες μαλλιών στο χέρι; Δες τι φταίει και πώς θα το αντιμετωπίσεις

Πηγή Κεντρικής: valeria_kalabina



© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved