5 tips για να απαλλαγείς από τους ερεθισμούς μετά το ξύρισμα (+πώς θα το κάνεις σωστά next time)

Δεν πήγε και τόσο καλά το ξύρισμα; Don’t worry! 5 tips που θα σε σώσουν.

Το αγόρι που περίμενες πώς και πώς να σου ζητήσει να βγείτε επιτέλους το έκανε και σου είπε σε 3 ώρες να είσαι έτοιμη! Και τώρα όπως σε φαντάζομαι τρέχεις σαν την τρελή να βρεις τι θα βάλεις, τι μακιγιάζ θα κάνεις, τα μαλλιά ίσια ή σγουρά; Σε νιώθω φίλη μου αν σου αρέσει δε πολύ, 3 ώρες για να ετοιμαστείς δε φτάνουν με τίποτα.

Αποφάσισες ότι θα βάλεις την αγαπημένη σου girly φούστα ή φόρεμα και συνειδητοποίησες ότι… χρειάζεσαι επειγόντως ξύρισμα. Την συνέχεια μπορούμε να τη φανταστούμε όλες! Έτρεξες στο μπάνιο και από τη βιασύνη σου έπαθες αυτό που σε καμία περίπτωση δεν ήθελες να πάθεις εκείνη τι στιγμή. Κόπηκες με το ξυραφάκι. Σαν να λέμε όλα τα είχαμε, αυτό μας έλειπε.

skin care

Η επιδερμίδα σου χρειάζεται full ενυδάτωση τον χειμώνα - 10 κρέμες για να διαλέξεις

Μη φρικάρεις, υπάρχει λύση

Για να σε βοηθήσω όμως να ηρεμήσεις και να σε βγάλω από τον πανικό σου έχω 5 tips που είναι η σωτηρία σου για τους ερεθισμούς που δημιουργήθηκαν από το «κακό» ξύρισμα. Έλα να δούμε τι μπορείς να κάνεις λοιπόν!

https://www.instagram.com/p/CUKxtiGLdKo/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

#1. Βούτυρο καριτέ ή πολύ νερό

Σε πρώτη φάση don’t panic! Άπλωσε λίγο από το βούτυρο καριτέ σου στις περιοχές όπου έχεις ερεθιστεί ή σε περίπτωση που δεν έχεις ρίξε άφθονο κρύο νερό για να ανακουφιστείς. Θέλουμε κρύο γιατί θα βοηθήσει το δέρμα να ηρεμήσει και τυχόν πληγές να σταματήσουν, ενώ το ζεστό θα είχε τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα!

#2. Μάσκα με ασπιρίνες

Μια μάσκα με δύο ασπιρίνες, μια κουταλιά ζεστό νερό και μια κουταλιά ζεσταμένο μέλι θα ανακουφίσει πολύ το δέρμα σου. Οπότε, δοκίμασε το!

#3. Πάγος

Όπως είπαμε και πριν το κρύο νερό ανακουφίζει το δέρμα και εξαλείφει τους ερεθισμούς. Γι ’αυτό, πάρε ένα παγάκι και τοποθέτησε το προσεκτικά και με αργές κινήσεις στα σημεία που έχεις ερεθιστεί. Θα σε ανακουφίσει και θα σε βοηθήσει σίγουρα!

#4. Aloe Vera

Όπως όλοι έχουμε ακούσει από τους ειδικούς, η αλόη έχει μαγικές ικανότητες! Γι ‘αυτό λοιπόν, εκμεταλλεύσου το πάρε λίγο aloe vera gel και τοποθέτησε το στα σημεία που έχεις ερεθιστεί. Η αλόη έχει καταπραϋντικές ικανότητες και ανακουφίζει σε χρόνο dt οποιοδήποτε ερεθισμό.

#5. Μη ξύνεις τα πόδια σου

Ξέρω ότι σε φαγουρίζει, και θέλεις απεγνωσμένα να ξύσεις τα ερεθισμένα πόδια ου αλλά όπως το σκέφτηκες, έτσι να σου φύγει από το μυαλό! Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να κάνεις τα πόδια σου ακόμα χειρότερα. Αντ’ αυτού βάλε μια καταπραϋντική κρέμα ή ακόμη και την ενυδατική σου. ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν η κρέμα σου περιέχει αλκοόλ ή οινόπνευμα απλά απόφυγέ τη. Θα ερεθίσει το δέρμα σου ακόμη περισσότερο και αυτό δε το θέλουμε σίγουρα. So, πριν βάλεις την κρέμα σου τσέκαρε μια γρήγορη τη περιέχει μέσα.

Αφού είπαμε τα tips για να εξαλείψεις τους ερεθισμούς από το γρήγορο ξύρισμα που έκανες νομίζω ότι καλό θα ήταν να αναφέρουμε για την επόμενη φορά και πώς να κάνεις το σωστό ξύρισμα (έτσι ώστε να μη σε ξανά βρει αυτό το κακό)!

Πως να ξυριστείς σωστά λοιπόν!

#1. Κάνε απολέπιση πριν ξεκινήσεις το ξύρισμα

Η απολέπιση του δέρματος πριν το ξύρισμα θα μπορούσε να είναι ένα σημαντικό βήμα και να βοηθήσει στην αποφυγή των ερεθισμών αφού διώχνει τα νεκρά κύτταρα και μαλακώνει το δέρμα. Για να σου είναι πιο εύκολο μπορείς να τοποθετήσεις το προϊόν πάνω σε ένα σκληρό σφουγγάρι και με κυκλικές κινήσεις να κάνει την απολέπισή σου.

#2. Χρησιμοποίησε conditioner αντί για αφρό

Το conditioner μαλλιών είναι η καλύτερη λύση αν σου έχεις τελειώσει ο αφρός. Εγώ να σου πω την αλήθεια μια φορά το δοκίμασα και από τότε…δε το έχω αλλάξει. Το πόδι μου είναι πιο απαλό και η αίσθηση που έχω μετά είναι το κάτι άλλο!

#3. Το ξυραφάκι δε θέλει πίεση

Το ξύρισμα θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Δεν θέλει απότομες, γρήγορες και επιπόλαιες κινήσεις γιατί θα κοπείς και θα στολίσεις το όμορφο πόδι σου με τσιρότα και όπως είπαμε και πριν είναι κάτι που σίγουρα δε θέλουμε!



#4. Μη περνάς ξανά το σημείο που έχεις ήδη κάνει

Αν δε θέλεις να γεμίσει το πόδι σου κοκκινίλες και γρατζουνιές τότε σίγουρα μη περνάς το ξυραφάκι από τα σημεία που έχεις ήδη κάνει. Σου μιλάει η ήδη παθούσα. Οπότε επειδή έπαθα και έμαθα στο αναφέρω για να μη το πάθεις και εσύ. Οι σκηνές που βλέπουμε στις ταινίες με τις γυναίκες να ξυρίζουν με τόση ευκολία και νωχελικά τα πόδια τους στην πραγματικότητα… δεν υπάρχει! Οπότε, μεγάλη προσοχή!

#5. Ενυδατική μετά το ξύρισμα

Το δέρμα μας μετά το ξύρισμα φωνάζει «ενυδάτωσέ με»! Το έχει ιδιαίτερη ανάγκη αφού οι πόροι έχουν ανοίξει και χρειάζονται extra ενυδάτωση. Αν θέλεις δε, να αποφύγεις αυτά τα μπουμπουκάκια που βγαίνουν στο δέρμα μετά το ξύρισμα τότε…reminder: ενυδατική κρέμα!



Από εδώ και πέρα λοιπόν, προσοχή στο ξύρισμα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σου μένουν τούφες μαλλιών στο χέρι; Δες τι φταίει και πώς θα το αντιμετωπίσεις

Οι γιορτές πλησιάζουν! Πώς θα κάνεις το απόλυτο smokey eye

Πηγή Κεντρικής: pexels.com

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved