Alexia Up in the Hype: «Στην αρχή σνόμπαρα το TikTok αλλά ο κόσμος με έκανε να το αγαπήσω»

Η ψυχολόγος που αγαπήσαμε μέσα από το TikTok, Alexia Up in the Hype, μιλά στο TeenQueen.gr για το πάθος της με την ψυχολογία, για το πώς κατάφερε να αποκτήσει fans και να γίνεται viral στη δημοφιλή πλατφόρμα μέσα σε μόλις ενάμιση χρόνο, ενώ αποκαλύπτει αν έχει συμβεί κάποιο ακραίο περιστατικό με θαυμάστρια του αγοριού της, του FY.

Μόνο με ένα scroll στο Instagram σίγουρα θα εντυπωσιαστείς από τις υπέροχες travel photos και τα sexy outfits της. Βλέποντας το TikTok της θα καταλάβεις ότι αυτό το κορίτσι έχει δυναμισμό και άποψη, αλλά και πως θέλει να βοηθάει τον κόσμο. Γι’ αυτό, άλλωστε, σπούδασε ψυχολογία. Μιλώντας μαζί της στο τηλέφωνο- όπως έκανα εγώ- θα συνειδητοποιήσεις ότι τα συνδυάζει όλα: είναι δυναμική χωρίς να φοβάται να πει τη γνώμη της, έχει όμως και μια συστολή και τον σεβασμό που κάθε άνθρωπος θα πρέπει να έχει στον διπλανό του. Ο λόγος για την Alexia Up in the Hype ή – όπως είναι το πραγματικό της όνομα- Αλεξία Κεφαλά, η οποία τον τελευταίο ενάμιση χρόνο κάνει τρελό buzz στο TikTok.

Η Αλεξία είναι επαγγελματίας ψυχολόγος και συχνά μοιράζεται τις γνώσεις της με τους fans της μέσα από το TikTok. Είναι κι ένα πολύ ερωτευμένο κορίτσι όμως που μιλά για το αγόρι της, τον trapper FY, και πραγματικά «λιώνει». Και μοιράζεται μαζί μας στο TeenQueen.gr άγνωστες λεπτομέρειες για τη σχέση της, το «μυστικό» της επιτυχίας στα social media και όλα εκείνα που την παθιάζουν με την ψυχολογία.

https://www.instagram.com/p/CMfFWmLHew3

Αlexia Up In The Hype: Το κορίτσι του FY είναι ψυχολόγος-influencer και κάνει χαμό στο TikTok

Ο κόσμος σε έχει αγαπήσει μέσα από τα social media, όμως γνωρίζουμε λίγα πράγματα για την Αλεξία. Πού και πώς πέρασες τα παιδικά σου χρόνια;

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, όπου ζούσα μέχρι πριν λίγα χρόνια. Έχω έναν μικρότερο αδελφό, που ασχολείται με τη ζωγραφική και τη φωτογραφία, οι γονείς μου είναι δάσκαλοι, ενώ η οικογένειά μου διατηρεί ξενοδοχείο στη Βόρεια Ελλάδα, στο οποίο από μικρή συνήθιζα να δουλεύω τα καλοκαίρια.

Ασχολήθηκες με τα τουριστικά, αλλά τελικά επέλεξες την ψυχολογία. Είχες εξ αρχής αποφασίσει ότι θέλεις να κάνεις αυτό το επάγγελμα;

Η πρώτη σχολή που τελείωσα δεν ήταν η ψυχολογία, αλλά οι Πολιτικές Επιστήμες του ΑΠΘ. Μετά αποφάσισα να κάνω δεύτερο bachelor – αυτήν τη φορά στην ψυχολογία- στο Πανεπιστήμιο του Sheffield και να συνεχίσω με ένα μεταπτυχιακό στην Ολλανδία. Στην πορεία, όμως, γνώρισα τον Φίλιππο (σ.σ. τον FY) κι επειδή θέλαμε να είμαστε μαζί βρήκα τελικά μεταπτυχιακό στην Αθήνα. Τώρα παρακολουθώ τα μαθήματά μου και εργάζομαι παράλληλα ως ψυχολόγος.

https://www.instagram.com/p/Ce4CfMOqplJ

Τι είναι αυτό που σε παθιάζει με την ψυχολογία και με ποια πεδία της ασχολείσαι περισσότερο ως επαγγελματίας ψυχολόγος;

Η σπουδή της ψυχολογίας είναι ό,τι πιο συναρπαστικό υπάρχει- τουλάχιστον για μένα-, γιατί είμαι πολύ περίεργη και παρατηρητική από τη φύση μου. Πιστεύω ότι η δουλειά του ψυχολόγου είναι λειτούργημα. Το να είσαι ικανός να συμβάλεις στη βελτίωση της ζωής μιας άλλης ψυχής το θεωρώ υπερδύναμη. Όντας καλή ακροατής- χαρακτηριστικό καίριας σημασίας για μια ψυχολόγο- όταν ανακοίνωσα ότι θέλω να ακολουθήσω αυτήν την καριέρα δεν εξέπληξα κανέναν. Τώρα συνεχίζω το μεταπτυχιακό μου στην κλινική ψυχολογία και προσπαθώ να εντάσσω θέματα ψυχολογίας στα videos μου στο TikTok και το Instagram, αλλά και να κάνω συνεδρίες ως ψυχολόγος.

«Πιστεύω ότι η δουλειά του ψυχολόγου είναι λειτούργημα. Το να είσαι ικανός να συμβάλεις στη βελτίωση της ζωής μιας άλλης ψυχής το θεωρώ υπερδύναμη»

Μου ανέφερες το αγόρι σου, τον Φίλιππο, προηγουμένως. Πόσο καιρό είστε ζευγάρι;

Είμαστε μαζί 4 χρόνια και συγκατοικούμε σχεδόν από τους 3-4 πρώτους μήνες. Συγκατοικήσαμε πρώτα στη Θεσσαλονίκη και μετά ήρθαμε στην Αθήνα.

Είναι αρκετά τα χρόνια της σχέσης σας. Υπάρχει κάτι που θαυμάζεις πολύ σε εκείνον και κάτι που σε εκνευρίζει;

Θαυμάζω το πόσο πηγαίο είναι όλο αυτό που κάνει. Δεν έχει ποτέ άγχος ούτε για τις συναυλίες του, ούτε για τις συνεντεύξεις που δίνει. Δεν κάνει ποτέ προετοιμασία. Από την άλλη, αυτό που μου τη σπάει είναι ότι είναι υπερβολικά καλός. Προτιμά να είναι καλός στο τέλος της ημέρας -κι ας τον πατήσει κάποιος- παρά να κάνει κακό ή να αδικήσει κάποιον.

Έχει τύχει να ζηλέψεις fan ή να γίνει κάποιο περίεργο σκηνικό με θαυμάστριά του, δεδομένου ότι το κοινό του είναι κυρίως κορίτσια στην εφηβεία, τα οποία είναι και πολύ εκδηλωτικά;

Εκ των πραγμάτων, δεν μπορώ να ζηλέψω ένα κορίτσι Γυμνασίου, αλλά και γενικά δεν ζηλεύω. Τις προάλλες, είδα ένα TikTok με μια κοπέλα να έχει αγκαλιά τον Φίλιππο. Είχαν κάνει επίτηδες tag εμένα για να το δω και να δημιουργηθεί ιστορία. Και, ευτυχώς, η κοπέλα που πόζαρε μαζί του σχολίασε ότι εγώ ήμουν δίπλα ακριβώς στον Φίλιππο όταν βγήκε το βίντεο, εντελώς ακομπλεξάριστη και cool.

Η Alexia Up in the Hype συμμετέχει στο video clip του FY για το τραγούδι Ring

«Στην αρχή το σνόμπαρα το TikTok, αλλά μετά αποφάσισα να ανεβάσω το πρώτο βίντεο και είδα ότι υπήρχε μεγάλη αγάπη από τον κόσμο»

https://www.instagram.com/p/CNsMC9aHaJj

Μέσα σε ενάμιση χρόνο που είσαι ενεργή στο TikTok έχεις δημιουργήσει βίντεο που έχουν γίνει γρήγορα viral. Πώς τα κατάφερες και τι σημαίνει το Upinthe_hype, το όνομα που χρησιμοποιείς στα social media;

To Upinthe_hype είναι ένα όνομα, το οποίο είχα εμπνευστεί από στίχο ενός ξένου καλλιτέχνη. Όταν με έμαθε ο κόσμος απλώς πρόσθεσα και το Alexia, που είναι το πραγματικό μου όνομα. Στο TikTok είχα ήδη προφίλ πριν γίνει τόσο δημοφιλής η πλατφόρμα. Δεν είχα φωτογραφία και βίντεο, βέβαια, αλλά είχα ίδιο όνομα με το Instagram, οπότε μάλλον οι χρήστες με έψαξαν κι έτσι άρχισαν να με ακολουθούν. Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή το σνόμπαρα το TikTok. Αλλά μετά αποφάσισα να ανεβάσω το πρώτο βίντεο και είδα ότι υπήρχε μεγάλη αγάπη από τον κόσμο. Κι έτσι το αγάπησα κι εγώ. Ήταν ραγδαία η αύξηση των ακολούθων, για αυτό ο Φίλιππος (aka FY) λέει ότι οι χρήστες του TikTok με αγαπούν πιο πολύ.

Με τον καιρό, λοιπόν, αγάπησες το TikTok κι άρχισες να ασχολείσαι εντατικά. Υπάρχει κάτι που δεν σου αρέσει στην πλατφόρμα;

Αγάπησα το TikTok, γιατί κατάλαβα ότι είναι πιο άμεσο και αυθεντικό από το Instagram. Μπορείς να δεις τη ζωή του καθενός πιο απλά από ό,τι θα προβληθεί στο Instagram, όπου όλοι σχεδόν δείχνουμε μια πιο όμορφη και ιδανική πλευρά μας. Ίσως και μη ρεαλιστική πολλές φορές. Το μόνο που δεν μ’ άρεσε ήταν ο Andrew Tate, αλλά ευτυχώς κατέβηκε ο λογαριασμός του και από το TikTok και από το Instagram για ρητορική μίσους. Είναι ένας άνθρωπος που είχε ακραίες απόψεις για τα δύο φύλα, κυρίως για τις γυναίκες, για το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται οι άνδρες στις γυναίκες και το αντίστροφο.

Αντιλαμβάνομαι ότι λόγω του επαγγέλματός σου ως ψυχολόγος έχεις και μια παραπάνω ευαισθησία σε κοινωνικά θέματα, ειδικά σε εκείνα που απασχολούν τους εφήβους, όπως οι φιλίες, οι σχέσεις, το revenge porn κ.ά. Και ανεβάζεις πολλά videos τέτοιου περιεχομένου. Από πού αντλείς έμπνευση;

Κυρίως από τις ερωτήσεις που μου στέλνουν οι followers σε TikTok και Instagram, αλλά και από ένα μάθημα που μπορεί να έχω στη σχολή και να μου αρέσει ή να με βάλει σε σκέψεις.

«Σφίχτηκε η καρδιά μου όταν μια κοπέλα μου είπε ότι θέλει τη βοήθειά μου, γιατί η κολλητή της έχασε σε τροχαίο και τους 2 γονείς της»

Θυμάσαι κάποια ακραία κατάσταση που να σου περιέγραψε fan ζητώντας παράλληλα τη βοήθειά σου;

Σφίχτηκε η καρδιά μου όταν μια κοπέλα μου είπε ότι θέλει τη βοήθειά μου, γιατί η κολλητή της έχασε σε τροχαίο και τους 2 γονείς της. Δεν είχε νέα της φίλης της για μέρες, δεν ήξερε πώς να το διαχειριστεί και μου έστειλε μήνυμα. Της απάντησα, αλλά όχι ως ψυχολόγος, γιατί είναι αντιδεοντολογικό. Της είπα την προσωπική μου άποψη ως Αλεξία.

Έχει τύχει ποτέ να διαγράψεις TikTok βίντεο γιατί το μετάνιωσες;

Ναι, αλλά είχαν προλάβει να το ανεβάσουν στο YouTube, οπότε υπάρχει ακόμα.

Απαντάς στα hate comments;

Τα πρώτα χρόνια που είχα το Instagram δεν απαντούσα. Τώρα τελευταία έχω αρχίσει και απαντάω είτε με ανάρτηση, είτε προσωπικά. Το κάνω μόνο αν δω ότι κάτι έχει παρερμηνευθεί από πολλά άτομα για να λήξει το θέμα.

ΔΙΑΒΑΣTE ΕΠΙΣΗΣ

Rafael Kas: «Έχω γνωρίσει θαυμάστριά μου μέσω TikTok και βγήκαμε ραντεβού»

Αντιγόνη Νεοφύτου: «Με έχουν χαρακτηρίσει ως… Τσακ Νόρις για τον ρόλο μου και γέλασα πολύ»

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved