Emily: «Η μουσική είναι δημιουργία όπως ο έρωτας και εγώ ζω μέσα από αυτό»

Η Emily μιλά στο TeenQueen.gr για τα πρώτα της μουσικά ερεθίσματα, το νέο της τραγούδι «Ανάκατα», τις πηγές έμπνευσής της, τα ζώδια και φυσικά τον έρωτα.

H Emily (κατά κόσμον Έμιλυ Λυμπεροπούλου) είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες προσθήκες της εγχώριας μουσικής βιομηχανίας και όχι άδικα μιας και τα τραγούδια της («Ανάκατα», «Τι ζώδιο είσαι», «Δεν με ενδιαφέρεις», «Κανόνες» κ.ά.) απαριθμούν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές σε Youtube και TikTok.

Στα 24 της χρόνια η τραγουδίστρια, στιχουργός και μουσική παραγωγός έχει καταφέρει να ξεχωρίσει με τη φρεσκάδα, το ταλέντο και την ιδιαίτερη αισθητική της, που αποτυπώνεται τόσο στα τραγούδια αλλά και στα video clips της.

Πριν λίγες εβδομάδες η Emily κυκλοφόρησε το νέο της τραγούδι «Ανάκατα» στο οποίο υπογράφει μουσική και στίχους, ένα pop κομμάτι που ήρθε για να κάνει λίγο πιο αισιόδοξο το καλοκαίρι μας.

Η Emily μιλά στο TeenQueen.gr για τα πρώτα της μουσικά ερεθίσματα, το νέο της τραγούδι «Ανάκατα», τις πηγές έμπνευσής της, τα ζώδια και φυσικά τον έρωτα.

Είσαι μόλις 24 ετών και τα τελευταία χρόνια ασχολείσαι ενεργά με το τραγούδι συνδυάζοντας ερμηνεία, στιχουργική, αλλά και παραγωγή. Πώς ξεκίνησε το ταξίδι σου με τη μουσική; Είσαι αυτοδίδακτη;

Το ταξίδι μου με τη μουσική ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία, καθώς η μητέρα μου με έβαλε από μικρή μέσα σε αυτόν τον κόσμο. Όντας η ίδια μουσικοπαιδαγωγός ξεκίνησα να μαθαίνω τα βασικά από μωρό και έτσι στη συνέχεια άρχισα να ανακαλύπτω τι μου αρέσει περισσότερο. Η πρώτη μου επαφή με το τραγούδι ήταν όταν έγινα μέλος της χορωδίας «Rosarte», όπου και έμαθα πολλά σημαντικά πράγματα, μεταξύ άλλων την πειθαρχία που χρειάζεται να έχει κανείς για να βγάλει ένα σωστό αποτέλεσμα και την σημασία της ομάδας. Με την χορωδία διακριθήκαμε με χρυσό μετάλλιο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Χορωδιών και μπορώ να πω ότι ήταν μία από τις πιο συναρπαστικές στιγμές στη ζωή μου.

Από μικρή ηλικία ξεκίνησα να παίζω και βιολοντσέλο - το μεγάλο βιολί όπως λένε- αλλά αργότερα με κέρδισε κάπως η κιθάρα. Ξημεροβραδιαζόμουν με μια παλιά ψιλοσπασμένη κιθάρα της μαμάς μου για να μάθω να παίζω και μπορώ να πω ότι έφερε κάποιο αποτέλεσμα, όπως και κάποια παράπονα από τους γείτονες (γέλια).

https://www.instagram.com/p/C6_8-yZsJNl/

Τη φωνή μου τη δούλεψα πολύ με τον αγαπημένο μου δάσκαλο τον Πάνο Δήμα, με τον οποίο μετράμε ήδη 6 χρόνια συστηματικών μαθημάτων και πραγματικά μου έχει ανοίξει πάρα πολλά μονοπάτια στις φωνητικές μου δεξιότητες, που δεν ήξερα καν ότι υπάρχουν. Μέσα σε όλο αυτό μου έβγαιναν πολλές ιδέες για τραγούδια, έγραφα από μικρό παιδάκι. Ντρεπόμουν όμως πολύ να εκθέσω αυτή τη μεριά μου προς τα έξω. Εκεί με βοήθησαν πολύ οι φίλοι και η οικογένεια μου. Με πίστεψαν, με βοήθησαν να μη ντρέπομαι και σιγά σιγά άρχισα να είμαι περήφανη γι’ αυτό που κάνω. Έτσι άρχισα να παίζω και με προγράμματα παραγωγής, να φτιάχνω ιδέες για τραγούδια και αργότερα με τη βοήθεια επαγγελματιών έφερα κι εγώ τη μουσικούλα μου στον κόσμο.

Screenshot-2024-06-05-105614.png

To νέο σου τραγούδι «Ανάκατα» που κυκλοφορεί από την Panik Records σηματοδοτεί μια νέα αρχή για εσένα και απαριθμεί 100 χιλιάδες προβολές στο Youtube και 660 χιλιάδες προβολές στο TikTok μέσα σε λίγα 24ωρα κυκλοφορίας. Πώς νιώθεις γι’ αυτό;

Είμαι υπερβολικά χαρούμενη γι’ αυτό, επειδή βλέπω την ανταπόκριση του κόσμου σε ένα νέο μου ξεκίνημα. Στην αρχή ήμουν αγχωμένη, αλλά όσο κάνω αυτό που μου αρέσει και δείχνω την αλήθεια μου, τα νούμερα δεν με απασχολούν. Βέβαια όσο πιο μεγάλα τόσο το καλύτερo.

Τι μουσική ακούς όταν είσαι μόνη ή όταν βρίσκεσαι με φίλους;

Τρελαίνομαι για τα 80s! Αν έμπαινα σε μια χρονομηχανή νομίζω ότι θα πήγαινα σε αυτές τις δεκαετίες. Πολλές φορές ακούω ακόμα μουσική από βινύλια, σκαλίζω την αποθήκη του πατέρα μου και βρίσκω απίστευτα διαμάντια εκείνων των δεκαετιών. Αγαπημένα είδη Rock, Hard Rock, Country, Disco, Funk, Pop και δεν ξεχνάμε τα ελληνικά 90s που είναι τόσο cult, που τα λατρεύω.

Τα περισσότερα τραγούδια σου αναφέρουν κάποιο άτομο του αντίθετου φύλου. Είναι ο έρωτας η κύρια πηγή έμπνευσής σου;

Συνοπτικά ναι. Πρόσφατα κιόλας παρατήρησα ότι πάντα αναφέρομαι σε κάποιον μέσα στη μουσική μου και αναρωτήθηκα κι εγώ το γιατί. Κατέληξα στο ότι συνδυάζω τη μουσική με τον έρωτα, γιατί για μένα αυτές οι δύο έννοιες είναι αλληλένδετες.

Η μουσική είναι δημιουργία, όπως και ο έρωτας. Κι εγώ ζω μέσα από αυτό κατά κάποιο τρόπο, θέλω συνέχεια να νιώθω δημιουργική και … ερωτευμένη.

https://www.instagram.com/p/C2cz0Y7MZEo/

Αγαπημένοι καλλιτέχνες; Ξεχωρίζεις κάποιον καλλιτέχνη και αν ναι γιατί.

Παρά πολλοί μ’ αρέσουν. Ξεχωρίζω κυρίως τους Led Zeppelin, ACDC, Bon Jovi, Doors, Beatles, Eric Clapton Michael Jackson, Queen , Amy Winehouse, Diana Ross, Bonnie Tyler και από την πιο σύγχρονη σκηνή Lady Gaga, Beyonce, Miley Cyrus, Bruno Mars, και μια μπάντα τους Dirty Loops, που ανακάλυψα πρόσφατα όταν τους είδα live στο Los Angeles και έπαθα εμμονή.

Ξεχωρίζω άνετα την Lady Gaga, γιατί νιώθω ότι έχουμε κοινές προσλαμβάνουσες και ακούσματα και πραγματικά με έχει αγγίξει σε όλο το φάσμα της καλλιτεχνίας μου. Έχω ταυτιστεί πολύ με τη μουσική της και λατρεύω πτυχές του χαρακτήρα της, όπως το πείσμα της και η εκκεντρικότητά της και το πόσο ελεύθερα εκφράζεται μέσα από αυτό.

Τα ζώδια πρωταγωνιστούν στους στίχους σου με αποκορύφωμα το τραγούδι «Τι ζώδιο είσαι». Πιστεύεις στα ζώδια ή θεωρείς πως δεν μας αντικατοπτρίζουν στο 100%;

Δεν είμαι και αστρολόγος, αλλά μπορώ να πω πως παρατηρώντας ορισμένα μοτίβα στους ανθρώπους και σε συνδυασμό με τον αστρολογικό τους χάρτη, σπάνια πέφτω έξω γι’ αυτούς. Δεν θέλω να νευριάζω τους πραγματιστές φίλους μου, αλλά ναι, πιστεύω πως μας αντικατοπτρίζουν σε ένα μεγάλο βαθμό τα άστρα και μέχρι να βγω κάπου λάθος θα το πιστεύω! Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι είμαστε κάτι τόσο δα μικρά πλασματάκια σε ένα ατελείωτο σύμπαν με πλανήτες και τεράστια ενεργειακά πεδία και είναι αποδεδειγμένο ότι όλα αυτά μας επηρεάζουν… το αφήνω κάπου εδώ.

Θεωρείς πως η Gen Z είναι μια γενιά που «γέννησε» σημαντικούς καλλιτέχνες;

Σίγουρα, απλώς είναι λογικό να χρειαστεί λίγος χρόνος για την αναγνώριση τους. Μέσα σε αυτό τον κόσμο της άπειρης πληροφορίας νομίζω ότι χρειάζεται πολύ περισσότερη προσπάθεια για να αποδείξει κάποιος την «αξία» του. Υπάρχουν βέβαια καλλιτέχνες όπως η Rihanna, η Billie Eilish, οι Arctic Monkeys, oι Kaleo και άλλοι πολλοί τα έχουν καταφέρει μια χαρά. Ελπίζω να έρχεται και η σειρά μας.

Φέτος σε βρίσκουμε στο πλευρό του Δήμου Αναστασιάδη. Μίλησέ μας για αυτή τη συνεργασία. Υπήρξε κάτι που φοβήθηκες σε αυτή τη μουσική σύμπραξη;

Η συνεργασία αυτή μπορώ να πω ότι με εξέπληξε πολύ θετικά. Φοβήθηκα στην αρχή μήπως και δεν ταιριάξω σε αυτόν τον χώρο ή μήπως δεν μπορώ να ανταπεξέλθω, αλλά στην πραγματικότητα ταίριαξα πολύ περισσότερο από οπουδήποτε έως τώρα. Βρήκα τον πραγματικό μου εαυτό στο πλάι του Δήμου και εκείνος μου έδωσε τον χώρο και το χρόνο να δείξω κι εγώ αυτό που έχω μέσα μου. Είναι πολύ όμορφο να δημιουργούνται συνεργασίες που έχουν ως στόχο το άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα και για εμάς είναι προτεραιότητά μας. Συνεπώς, είμαι πολύ χαρούμενη που δεν καταπιέζω τον εαυτό μου για να ταιριάξω κάπου, αλλά βρίσκομαι εκεί που μπορώ να είμαι ο εαυτός μου.

Είσαι ιδιαίτερα ενεργή στα social media με τα videos σου στο TikTok να μετρούν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές. Λαμβάνεις θετικό feedback από τον κόσμο; Απαντάς σε τυχόν αρνητικά σχόλια;

Λαμβάνω και τα δύο, καθώς η πλατφόρμα του TikTok επιτρέπει στον καθένα να λέει την άποψή του, είτε αυτή είναι θετική είτε είναι αρνητική. Χαίρομαι με τα θετικά σχόλια και γελάω με τα αρνητικά, γιατί συνήθως είναι αβάσιμα και προσβλητικά. Μπορεί να τύχει επειδή κάποιος έχει νεύρα με την κίνηση στους δρόμους, να ξεσπάσει πάνω σε εμάς τους δημιουργούς, οι οποίοι εκτιθέμεθα περισσότερο. Δεν με ενοχλεί και συνήθως δεν απαντάω, αλλά αν απαντήσω θα είναι πάντα με χιούμορ και καλή διάθεση.

Η έκθεση στα social media είναι σημαντική για εμένα - μου αρέσει η επαφή με τον κόσμο - και από τη στιγμή που δεν προβάλλω τίποτα ψεύτικο δεν με ενδιαφέρει τι αντίκτυπο θα έχει στον κόσμο, εξάλλου υπάρχει χώρος για όλα τα γούστα και τις ορέξεις. Εγώ είμαι εδώ για να εκφραστώ και αν 10 άτομα εμπνέονται από αυτό εγώ είμαι χαρούμενη. Όσο για τους υποτιθέμενους haters, όσο λένε σωστά το όνομα μου θα είμαι χαρούμενη.

https://www.instagram.com/p/CsbwqbfsvCl/

Πώς φαντάζεσαι την Emily καλλιτεχνικά στο άμεσο μέλλον; Τι να περιμένουμε από εσένα;

Σίγουρα έρχονται πολλά καινούρια τραγούδια και μελωδίες. Ανυπομονώ πάρα πολύ και για τις εμφανίσεις μας το καλοκαίρι με το σχήμα του Δήμου Αναστασιάδη. Αυτό που ιδανικά φαντάζομαι για το άμεσο μέλλον είναι να μου δοθεί η ευκαιρία να παρουσιάσω στον κόσμο και κάποιες live εμφανίσεις με την δική μου μπάντα, για να καταλάβει και ο κόσμος καλύτερα την καλλιτεχνική μου ταυτότητα και να γνωριστούμε.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved