Φωτογραφία: Γιώργος Κατσανάκης

H Κατερίνα λέει πως το τραγούδι ήταν πάντα η μεγάλη της αγάπη και δεν φοβάται καμία σύγκριση

Η Κατερίνα μιλά στο TeenQueen.gr για το νέο της τραγούδι, τη συνεργασία με τον Γιάννη Πλούταρχο, τα ακούσματα που την καθόρισαν και τη σχέση που έχει αναπτύξει με τους θαυμαστές της.

H Κατερίνα Κακοσαίου «έσκασε» σαν κομήτης στην εγχώρια μουσική βιομηχανία λίγο μετά την καραντίνα και ενθουσίασε τους πάντες με το ταλέντο αλλά και την σεμνότητα-ευγένεια που την διακατέχει.

Η αγάπη της για τη μουσική ήταν έμφυτη και αυτό οφείλεται αναμφίβολα στο καλλιτεχνικό της DNA, το οποίο την οδήγησε στο να ακολουθήσει τη μεγάλη της αγάπη και να κυνηγήσει μια θέση στην ελληνική δισκογραφία.

Οι διασκευές της σε αρκετά δημοφιλή κομμάτια είχαν γίνει viral ενώ πριν από λίγες εβδομάδες η Κατερίνα κυκλοφόρησε το νέο της single, «Τι φταις κι εσύ» (το οποίο μετρά περισσότερες από 887 χιλιάδες προβολές στο Youtube) και αποδεικνύει πως η νεαρή τραγουδίστρια ήρθε για να μείνει και να μας ταξιδέψει με την κρυστάλλινη φωνή της.

Η Κατερίνα μιλά στο TeenQueen.gr για το νέο της τραγούδι, τη συνεργασία με τον Γιάννη Πλούταρχο, τα ακούσματα που την καθόρισαν και τη σχέση που έχει αναπτύξει με τους θαυμαστές της.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο σου τραγούδι «Τι φταις κι εσύ» το οποίο έχει αγαπήσει πολύ το κοινό και υπογράφει μουσικά ο Γιάννης Πλούταρχος. Τι κάνει αυτό το κομμάτι ξεχωριστό; Υπάρχει κάποιο story από τη δημιουργία του;

Το story είναι ότι για το τραγούδι είχαμε βρει μόνο τη μουσική και για αρκετό καιρό ψάχναμε στίχο. Ο πατέρας μου είχε δώσει τη μουσική σε κάποιους στιχουργούς αλλά ένιωθε ότι δεν είχε βρεθεί ο κατάλληλος στίχος μέχρι τότε. Παρόλα αυτά εμένα μου είχε «κολλήσει» ένας που τελικά ήταν και αυτός που επικράτησε.

Όλο αυτό συνέβη ενώ ήμασταν στο studio του Μάριου Ψιμόπουλου για την ενορχήστρωση ενός άλλου τραγουδιού. Ζήτησε τότε ο πατέρας μου στο Μάριο να παίξει με ένα πιάνο τη μελωδία που είχε στο μυαλό του για το «Τι φταις κι εσύ» με την ελπίδα ότι θα έβρισκε στίχο αργότερα όσο προετοιμάζαμε το άλλο κομμάτι. Τότε εγώ σκέφτηκα πως πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτόν που ήδη είχαμε και είχε εντυπωθεί και σε εμένα. Τελικά, άρεσε σε όλους αυτός ο στίχος και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το τραγούδι πολύ πιο γρήγορα από ό,τι περιμέναμε.

https://www.instagram.com/p/C2wj3GIM2V7/

Πόσο εύκολο είναι (αν είναι) να συνεργάζεσαι με τον μπαμπά σου; Ποια είναι τα θετικά – και τα τυχόν αρνητικά- της συνεργασίας σας;

Είναι πολύ ξεχωριστό κομμάτι για μένα, γιατί πραγματικά κάθε φορά που το ακούω μου φτιάχνει η διάθεση, και εννοείται ότι έχει σημαντική θέση στη καρδιά μου καθώς το έχει γράψει ο πατέρας μου. Είναι πολύ όμορφο να συνεργάζομαι με τον Γιάννη Πλούταρχο διότι δίνει χώρο στους νέους ανθρώπους, τους εκτιμά και τους προστατεύει.

«Είναι πολύ όμορφο να συνεργάζομαι με τον Γιάννη Πλούταρχο διότι δίνει χώρο στους νέους ανθρώπους, τους εκτιμά και τους προστατεύει».

Μεγαλώνοντας σε μια οικογένεια που η μουσική αποτελούσε τρόπο ζωής τι ακούσματα θεωρείς πώς καθόρισαν την καλλιτεχνική σου ταυτότητα;

Σίγουρα έχω πολλά ακούσματα από τον πατέρα μου, και από τραγουδιστές που εκείνος μελέταγε, όπως είναι ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Θέμης Αδαμαντίδης, ο Γιάννης Πουλόπουλος, η Τζένη Βάνου, η Μαρινέλλα… ακόμη όμως έχω πολλά ξενικά ακούσματα, καθώς από μικρή ηλικία ξεκίνησα να τραγουδάω ξένα. Η αγαπημένη μου καλλιτέχνης ήταν ανέκαθεν η Shakira, όπως και η τότε Hannah Montana (Miley Cyrus) που μάλιστα ήταν κι ένας από τους λόγους που ξεκίνησα το αγγλόφωνο τραγούδι.

Φοβήθηκες ποτέ τη σύγκριση με τον αδερφό ή τον μπαμπά σου ; Υπάρχει κάποιο σχόλιο (είτε αρνητικό είτε θετικό) που σε «άγγιξε» και σε έκανε να αναθεωρήσεις;

Όχι, δεν φοβάμαι τη σύγκριση. Έχουμε μάθει από μικροί να κοιτάμε τι κάνουμε εμείς και όχι τι κάνουν οι άλλοι με κακοπροαίρετο τρόπο.

Σε συνέντευξή σου μίλησες για τη διάγνωσή σου με ΔΕΠΥ και μαθησιακές δυσκολίες που αντιμετώπισες, ωστόσο σήμερα έχεις δύο πτυχία σε Βιολογία και βιομηχανία φαρμάκων. Ήταν αυτό ένα κίνητρο για εσένα ώστε να δώσεις έμφαση στις σπουδές σου; Τι μήνυμα θέλεις να στείλεις σε όλους όσους πάσχουν με ΔΕΠΥ;

Η ΔΕΠΥ είναι μία πολύ συχνή μαθησιακή δυσκολία. Σίγουρα υπάρχει μία δυσκολία έκφρασης, παρόλα αυτά ο κάθε μαθητής μπορεί να έχει τις δικές του δυσκολίες. Δεν θεωρώ ότι η ΔΕΠΥ είναι τόσο τρομακτική όσο αφήνουν κάποια παιδιά να πιστεύουν ότι είναι… άλλωστε 3 στους 5 μαθητές πιθανόν να έχουν. Αν τα παιδιά έχουν όρεξη όμως και θέληση, η ΔΕΠΥ σίγουρα δεν είναι η αιτία που μπορεί να τους σταματήσει τα όνειρα.

Πότε κατάλαβες πως η καρδιά σου χτυπά σε hertz και ότι η μεγάλη σου αγάπη είναι το τραγούδι; Θα σκεφτόσουν κάποια στιγμή να αξιοποιήσεις τις σπουδές που έκανες;

Τις σπουδές μου μόλις τις τελείωσα. Παρόλα αυτά η προσωπική έρευνα δεν σταματάει. «Μάθε τέχνη κι άστηνα…» που λέμε. Το τραγούδι ήταν πάντα η μεγάλη μου αγάπη είναι και θα είναι πιστεύω, όποτε τώρα που έκλεισε το κεφάλαιο «πτυχία», είπα να δοκιμάσω και επαγγελματικά τις δυνατότητές μου στον χώρο της μουσικής.

Πώς φαντάζεσαι την Κατερίνα καλλιτεχνικά σε 5 χρόνια από σήμερα;

Είναι πολύ νωρίς να μιλήσω για κάτι τέτοιο καθώς είμαι στην πολύ αρχή ακόμα.

Πώς διασκεδάζεις στον ελεύθερό σου χρόνο;

Γενικά μου αρέσει η μέρα, το οποίο είναι αντικρουόμενο βέβαια με το επάγγελμα που έχω διαλέξει… δεν είμαι της νύχτας καθόλου. Μου αρέσει να βγαίνω έξω όσο έχει ήλιο! Μου αρέσουν οι «μαζώξεις» σε σπίτια φίλων και ο αγαπημένος τρόπος διασκέδασης είναι να βρίσκομαι και να συναναστρέφομαι με τα αδέρφια μου.

Είσαι μια πολύ low profile παρουσία όμως έχεις ήδη αναπτύξει το δικό σου κοινό, που σε στηρίζει έμπρακτα τόσο στα lives αλλά και στα social media. Ποια είναι τα συχνότερα μηνύματα που λαμβάνεις από fans; Αλληλεπιδράς μαζί τους, απαντάς μόνη σου στα social; Απαντάς στα μηνύματα που δέχεσαι στα social; Βλέπουμε πως τρέφεις μια ιδιαίτερη αγάπη στο TikTok, τελικά ποια είναι εκείνη η social πλατφόρμα στην οποία νιώθεις πιο πολύ ο εαυτός σου;

Θα έλεγα ότι τόσο στο TikTok αλλά και στο Instagram αυτό που βλέπετε είναι ακριβώς η εικόνα της Κατερίνας, δεν δείχνω κάτι που δεν είμαι. Όχι βέβαια μόνο σε αυτές, αλλά και σε καμία πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Συχνά λαμβάνω μηνύματα για τη φωνή μου, γεγονός που με χαροποιεί ιδιαίτερα. Όσο μπορώ και προλαβαίνω προσπαθώ να ευχαριστώ μέσα από τους λογαριασμούς μου τον κόσμο για την αγάπη και τα όμορφα λόγια που εισπράττω.

Tελικά το να προέρχεσαι από καλλιτεχνική οικογένεια είναι βοηθητικό ή ο κόσμος έχει τεράστιες προσδοκίες από εσένα;

Έχει και τα καλά του και τα κακά του: Είναι βοηθητικό από την άποψη ότι μαθαίνεις την δουλειά από μικρή ηλικία, τόσο τη θετική όσο και την αρνητική πλευρά αυτής. Το «αρνητικό» είναι το ότι θέλω να φανώ αντάξια και να κάνω περήφανο, στην προκειμένη περίπτωση, τον πατέρα μου, πράγμα που είναι αρκετά δύσκολο με τέτοιο μέγεθος καριέρας που έχει καταφέρει εκείνος.

Eίχε ξεκινήσει στην Αμερική μία μεγάλη κουβέντα στα media για τα «Nepo Babies». Στην Ελλάδα βιώνεις κάποια διαφορετική αντιμετώπιση από τα media ως «κόρη του Πλούταρχου»;

Δεν ξέρω αν είναι διαφορετική η αντιμετώπιση, αλλά σίγουρα αναφέρεται συχνά ότι ο πατέρας μου είναι ο Γιάννης Πλούταρχος.

Διανύεις τη δεκαετία των 20, με πολλές επαγγελματικές υποχρεώσεις. Ποιο παλιά υπήρξες πιο ανοιχτή στο να δείχνεις κομμάτια της προσωπικής σου ζωής. Θεωρείς πως τώρα που είσαι στο επίκεντρο υπάρχει χρόνος για προσωπική ζωή και αν ναι, πώς βρίσκεις την ισορροπία ανάμεσα σε δουλειά και προσωπικά;

Θεωρώ ότι μπορείς να βρεις ισορροπία ανάμεσα στα επαγγελματικά και στη προσωπική ζωή και τα πρότυπα με τα οποία μεγάλωσα μου το αποδεικνύουν αυτό. Έχω αναθεωρήσει για τη δημοσιοποίηση της ιδιωτικής μου ζωής και πλέον προτιμώ να παραμένει προσωπική υπόθεση.

Το νέο single της Κατερίνας «Τι Φταις Κι Εσύ» κυκλοφορεί σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες από τη Minos EMI, a Universal Music Company.

Φωτογραφίες: Γιώργος Κατσανάκης

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved