Rafael Kas: «Έχω γνωρίσει θαυμάστριά μου μέσω TikTok και βγήκαμε ραντεβού»

Από «βασιλιάς του TikTok», ηθοποιός στη σειρά του MEGA «Η Γη της Ελιάς». Ο Ραφαήλ Καριωτάκης (aka Rafael Kas) μιλά στο TeenQueen για την αλλαγή στη ζωή του τον τελευταίο χρόνο, τα μυστικά του TikTok και το φλερτ στα social media, ενώ στέλνει το δικό του μήνυμα στα θύματα και στους θύτες bullying.

Έχει χαρακτηριστεί «βασιλιάς του TikTok» κι όχι άδικα. Ο Ραφαήλ Καριωτάκης ή Rafael Kas, όπως τον ξέρεις στα social media, μετρά πάνω από 1.3 εκατομμύρια followers στη δημοφιλή πλατφόρμα, είναι ο μοναδικός Έλληνας που πληρώνεται από το TikTok και καταφέρνει να κάνει buzz με κάθε βίντεο που ανεβάζει. Πώς το κατάφερε αυτό; Όλα ξεκίνησαν το 2018, ενώ η φήμη του εκτοξεύθηκε λίγο αργότερα, όταν μετακόμισε στην Αγγλία, και άρχισε να αφιερώνει πραγματικά πολλές ώρες σε αυτό.

Σίγουρα κι εσύ παρακολουθείς το account του ή όταν πέφτεις πάνω του στο for you σου «κολλάς» για ώρα. Απόλυτα λογικό. Ο Ραφαήλ είναι ένα πολύ γοητευτικό και sexy αγόρι, που του αρέσει να κάνει fun τρελαίνοντας τις θαυμάστριές του. Το ταλέντο του 25χρονου, ωστόσο, δεν σταματά στο TikTok μιας και έχει καταφέρει να εξελιχθεί τον τελευταίο χρόνο και σε έναν πολύ καλό ηθοποιό της νέας γενιάς μέσα από τη συμμετοχή του στη σειρά του MEGA, «Η Γη της Ελιάς», και στον ρόλο του Λεωνίδα.

Ο Rafael Kas έγινε 25 και δηλώνει πιο χαρούμενος και ολοκληρωμένος από ποτέ

Για τις δύο αγάπες της ζωής του – το TikTok και την υποκριτική- μιλά στο TeenQueen ο Ραφαήλ Καριωτάκης, αποκαλύπτοντας συγχρόνως τι θα δούμε από τον Λεωνίδα στη «Γη της Ελιάς», που επιστρέφει για δεύτερη σεζόν στο MEGA τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στις 21.00, αλλά και πόσο ντροπαλός είναι στην προσωπική του ζωή. Πώς εξελίχθηκε το ραντεβού που έκανε με θαυμάστριά του και γιατί στην εφηβεία του κλείστηκε πολύ στον εαυτό του;

https://www.instagram.com/p/Ch4qMjJMx8T

Στα social media χρησιμοποιείς το όνομα Rafael Kas. Γιατί επέλεξες αυτό το ψευδώνυμο;

Ολόκληρο το όνομά μου είναι Ευάγγελος Ραφαήλ Καριωτάκης. Μέχρι τα 18-19 με φώναζαν Βαγγέλη, αλλά όταν μετακόμισα στην Αγγλία δυσκολεύονταν να το προφέρουν, οπότε το έκανα Ραφαήλ. Eπέλεξα το Rafael Kas, γιατί έχω πολύ ξένο κοινό και είναι εύκολο να το βρουν. Δεν θα μπορούσε κάποιος από την Αγγλία να γράψει Καριωτάκης.

«Μέχρι τα 18-19 με φώναζαν Βαγγέλη»

Στο TikTok είσαι πολύ δυνατός. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας για να έχεις πολλούς followers και views;

Χρειάζεται να καταλαβαίνεις τι θέλει να δει το κοινό σου. Ο αλγόριθμος του TikTok λειτουργεί με βάση την ώρα που κάποιος βλέπει το βίντεο. Οπότε, πρέπει να ποστάρεις σωστές ώρες, να ξέρει το κοινό σου τι ώρα θα ανεβάσεις, να έχεις επικοινωνία με τους followers.

Πώς αποφασίζεις κάθε φορά τι βίντεο θα ανεβάσεις;

Εξαρτάται! Κατά βάση, κοιτάζω τα trends, τους ήχους που κάνουν trending, και ανάλογα πράττω. Μπορεί, βέβαια, να μου έρθει μια ιδέα κι εκεί που κάθομαι να πω «αυτό θα ήταν ωραίο βίντεο» και να το κάνω.

Πόσες ώρες τη μέρα αφιερώνεις στο TikTok;

Όταν ασχολούμουν μόνο με το TikTok αφιέρωνα ακόμα και 8ωρο. Όχι μόνο για να δημιουργήσω βίντεο, αλλά και να κάνω live, να ψάξω τι θα ανεβάσω, τι είναι trending, να μου έρθει η δική μου ιδέα πάνω στο trend. Τώρα σίγουρα και λόγω των γυρισμάτων αφιερώνω λιγότερο χρόνο.

Σε φλερτάρουν στα social media;

Ναι. Στα ευγενικά μηνύματα μπορεί να απαντήσω. Στα χυδαία, όμως, δεν έχω απαντήσει ποτέ.

«Όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με το TikTok βγήκα ραντεβού με θαυμάστρια»

Έχει τύχει μέσα από το φλερτ στα social media να προκύψει και ραντεβού; Να βγεις, δηλαδή, με fan σου;

Ναι, στις αρχές της ενασχόλησής μου με το TikTok. Δεν μπήκα στη διαδικασία να βγω απλώς με μία θαυμάστρια από το TikTok. Έτυχε και η επικοινωνία μας ήταν καλή και αποφασίσαμε να συναντηθούμε. Τελικά, βγήκαμε μια φορά, αλλά δεν προχώρησε. Δεν ταιριάξαμε. Για μένα είναι δύσκολο να ξεκινήσω μια διαδικτυακή επικοινωνία και να βγω με έναν άνθρωπο. Πρέπει να νιώθω αρκετά safe, όχι επειδή θεωρώ ότι είμαι κάποιος, αλλά γιατί σαν άνθρωπος με δυσκολεύει αυτή η συνθήκη του internet.

https://www.instagram.com/p/CiX7awDMdku

Ωστόσο, στην προσωπική σου ζωή σού αρέσει να σε φλερτάρουν; Ή θέλεις να κάνεις πάντα εσύ την πρώτη κίνηση;

Δεν με ενοχλεί να με φλερτάρουν. Ίσα-ίσα μ΄αρέσει. Ίσως στην αρχή να νιώσω άβολα, γιατί δεν ξέρω πώς να το διαχειριστώ. Εγώ δύσκολα θα κάνω κίνηση. Ειδικά αν είμαι έξω και δω μια κοπέλα που μου αρέσει, δύσκολα θα την πλησιάσω. Είμαι πολύ ντροπαλός. Θέλω τον χρόνο μου για να δείξω ποιος είμαι πραγματικά. Το να πάω και να πω «καλησπέρα, είμαι ο Ραφαήλ», δεν μπορεί να συμβεί.

«Αν είμαι έξω και δω μια κοπέλα που μου αρέσει, δύσκολα θα την πλησιάσω»

Τον τελευταίο χρόνο η ζωή και η καθημερινότητά σου έχουν αλλάξει αρκετά με τη συμμετοχή σου στη σειρά «Η Γη της Ελιάς». Πώς αισθάνεσαι όταν σου μιλούν στον δρόμο;

Είναι ωραίο όταν συμβαίνει αυτό, γιατί μπορεί να έχω μια κακή μέρα κι ένας άνθρωπος να έρθει τόσο καλοπροαίρετα να μου μιλήσει, να μου πει ότι με θαυμάζει, ότι με βλέπει στην τηλεόραση…

rafail kariotakis gi tis elias

Στη σειρά, ο Λεωνίδας έχει χωρίσει με την Άννα. Θα υπάρξει επανασύνδεση ή θα προκύψει άλλος νέος έρωτας;

Δεν το γνωρίζω, αλήθεια. Θα δείξει με τη νέα σεζόν.

Μέσα από τις τόσες ανατροπές και τις ίντριγκες που έχει η σειρά, ο Λεωνίδας θα βγει αλώβητος;

Ο Λεωνίδας ίσως να εμπλακεί κάποια στιγμή κάπου. Ακόμα, όμως, δεν γνωρίζω περισσότερα.

Από όσο γνωρίζω δεν έχεις πάει σε δραματική σχολή. Είναι κάτι που σε ενδιαφέρει να κάνεις μετά το τέλος της σειράς;

Θέλω οπωσδήποτε να ακολουθήσω τον δρόμο της υποκριτικής. Και έχω σκοπό μόλις τελειώσω από τη «Γη της Ελιάς» να δώσω εξετάσεις και ιδανικά να περάσω σε Ωδείο. Αυτήν την περίοδο, όμως, κάνω μαθήματα μιούζικαλ με μια εξαιρετική καθηγήτρια, την Ηλιάνα Τσακιράκη, γιατί μου αρέσει και να τραγουδάω. «Χτίζουμε» τις βάσεις.

Όπως έχουμε δει στα social media, έχεις δεθεί αρκετά με τα νέα παιδιά από τη «Γη της Ελιάς». Κάνετε παρέα και εκτός γυρισμάτων;

Με τον Διονύση Παπανδρέου, τον Αλέξανδρο Σκουρλέτη, την Αφροδίτη Λιάντου, την Αντιγόνη Νεοφύτου, την Ήβη Νικολαΐδου, τον Νίκο Μέλλο και τον Βασίλη Μίχα περνάμε αρκετό χρόνο μαζί και εκτός σειράς. Μιλάμε στο τηλέφωνο, επικοινωνούμε, είμαστε πολύ κοντά. Συζητάμε τα προβλήματά μας, βοηθάει και δίνει συμβουλές ο ένας τον άλλον.

Πριν μετακομίσεις στην Αγγλία, ζούσες στην Αθήνα όπου γεννήθηκες και μεγάλωσες. Στο σχολείο ήσουν καλός μαθητής; Είχες εύκολη εφηβεία;

Πολύ καλός μαθητής δεν ήμουν. Σαν έφηβος ήμουν ήρεμος, αλλά πέρασα περίεργη φάση, γιατί στο Γυμνάσιο μετακομίσαμε και δεν τα πήγαινα καλά με τα παιδιά στο νέο σχολείο. Στα 15-16 κλείστηκα στον εαυτό μου για καιρό. Τώρα έχω αρχίσει και το βρίσκω.

Αναφέρεσαι στο bullying που βίωσες και για το οποίο είχες μιλήσει σε συνέντευξή σου; Τι ακριβώς είχε συμβεί;

Βίωσα λεκτική βία από τα παιδιά του σχολείου από τότε που μετακόμισα. Ίσως έφταιγε ότι ήταν μια κλειστή κοινωνία. Δεν νομίζω ότι ξεκίνησε όλο αυτό από κακία. Ήμασταν μικρά παιδιά.

https://www.instagram.com/p/CaXg5dxMiu8

Το είχες μοιραστεί τότε με την οικογένειά σου; Ζήτησες βοήθεια;

Ντρεπόμουν να μιλήσω στην οικογένειά μου. Το επικοινωνούσα στους φίλους μου. Τώρα, όμως, καταλαβαίνω ότι έπρεπε να το είχα επικοινωνήσει σε κάποιον πολύ δικό μου άνθρωπο για να με βοηθήσει. Δεν φοβήθηκα ποτέ να μιλήσω. Δεν έφτασα σε τόσο κακό σημείο.

«Βίωσα λεκτική βία... Ντρεπόμουν να μιλήσω στην οικογένειά μου»

Τι θα έλεγες σήμερα σε ένα θύμα αλλά και σε έναν θύτη;

Σε ένα παιδί που το βιώνει θα έλεγα να το επικοινωνήσει στους δικούς του ανθρώπους. Να ζητήσει βοήθεια. Γι’ αυτόν που το κάνει… Τι μπορείς να πεις; Σε έναν θύτη θα έλεγα να μπει στη θέση του θύματος. Αυτός μπορεί να θέλει να σπάσει πλάκα, να νομίζει ότι αυτό είναι cool, αλλά να μην καταλαβαίνει την πραγματική ζημιά που κάνει σε έναν άνθρωπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντιγόνη Νεοφύτου: «Με έχουν χαρακτηρίσει ως… Τσακ Νόρις για τον ρόλο μου και γέλασα πολύ»

Η Ιφιγένεια Τζόλα στο TeenQueen.gr: «Είχα έντονη εφηβεία! Ήθελα να κάνω την επανάστασή μου»

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved