«Έχω πάθει τσότσο»: Τι είναι τέλος πάντων η λέξη που χρησιμοποιούν όλοι το 2022;

Η slang της μοντέρνας Ελληνικής γλώσσας δεν ήταν ποτέ πλουσιότερη.

Η αργκό, κατά κόσμον slang, της Ελληνικής γλώσσας μπορείς να πεις με μεγάλη ευκολία ότι έχει πλούσιο λεξιλόγιο. Τι να πούμε για το «flex» και το γενικότερο «φλεξάρισμα» των δύο προηγούμενων ετών; Ξέρεις πολύ καλά ότι στατιστικά άκουγες τη λέξη ή κάποιο παράγωγό της τουλάχιστον μία φορά στην κάθε συζήτηση που έκανες.

Το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, το νέο must στη slang της καθομιλουμένης είναι η λέξη «τσότσο». Λογικά την έχεις κι εσύ ακούσει κάπου στην παρέα σου, ίσως και να την έχεις χρησιμοποιήσει κάποια στιγμή, όμως, έχεις αναρωτηθεί τι μπορεί να σημαίνει;

Sidarta: H ενδιαφέρουσα ιστορία του trapper που έχει γίνει viral στο TikTok

epatha tsotso ti simainei8

Τι είναι τελος πάντων η λέξη «τσότσο»;

Όταν κάποιος χρησιμοποιεί τη λέξη «τσότσο», εννοεί το επονομαζόμενο «κρασάρισμα», για την ακρίβεια, το τελευταίο επίπεδο αυτού. Τι θέλει να πει; Ότι έχει «κολλήσει» μεταφορικά με κάτι.

Αν θέλεις τώρα να μιλήσεις για μεγάλο «κόλλημα», υπάρχει και η λέξη «τσοτσάρα», και κάπου εδώ όσοι δεν ανήκουν στη γενιά Alpha ή στη χειρότερη Z, μάλλον παθαίνουν «τσότσο» και δεν το ξέρουν ακούγοντας αυτές τις εντελώς ακατανόητες λέξεις.

Despicable Me Reaction GIF

Τη λέξη «τσότσο» χρησιμοποίησε μέχρι και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος για πιάτο του MasterChef το 2022, με το κοινό να αναρωτιέται για το τι ακούει τον σεφ να λέει.


Επειδή θέλαμε να πάμε το θέμα λίγο παραπέρα και να ψάξουμε τι μπορεί να συμβαίνει με τη λέξη «τσότσο», θέλουμε να σου πούμε ότι στο Λεξικό του Λευκαδίτικου Γλωσσικού Ιδιώματος, η λέξη «τσότσος -η – ο» χρησιμοποιείται για να αναφερθεί στον «μικρό», στον «λίγο». Το παράδειγμα που δίνεται είναι «τσότσο πράγμα» ή «τσότσο τυρί». Το περίμενες;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιαγιάδες VS trappers: Η «Μελιτζάνα από Αλάνα» έγινε viral στα social media και μας ξεσηκώνει

Ο Toquel κάθε φορά που βγάζει δίσκο κοντράρει τον εαυτό του και το αποτέλεσμα τον δικαιώνει

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved