Καθρέφτες και γήινες αποχρώσεις - 5 tips για να γίνει πιο φωτεινό το δωμάτιό σου

Έτσι θα κάνεις το σκοτεινό υπνοδωμάτιό σου πιο φωτεινό! 

Τα ευήλια δωμάτια δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι είναι πιο μεγάλα από εκείνα που το φως το ήλιου… δεν τα βλέπει και πολύ! Άσε που ένας πιο φωτεινός χώρος παίζει επίσης σημαντικό ρόλο και στην ψυχολογία μας αφού μπορεί να μας προσφέρει εξίσου μια πιο «φωτεινή διάθεση».

Τα παράθυρα μπορεί να είναι το νούμερο ένα για το αν θα μπει φως στο δωμάτιό σου ή όχι, αλλά αν έχεις ήδη έναν χώρο που δεν μπαίνει πολύ φως, υπάρχουν τρόποι για να φτιάξεις τη διάθεσή σου και να φωτίσεις το δωμάτιό σου.

Με ποιες τροφές θα ενισχύσεις τη μνήμη και τη συγκέντρωσή σου για να «σκίσεις» στις Πανελλήνιες

Φωτιστικά, αντικείμενα διακοσμημένα με φωτάκια, έπιπλα ουδέτερου χρώματος, καθρέφτες, μοντέρνες κουρτίνες και πρόσθετο φως είναι μόλις λίγες από τις επιλογές που έχεις για να κάνεις το δωμάτιό σου πιο φωτεινό. Τις υπόλοιπες; Θα τις δούμε αμέσως τώρα!

Κρυφός φωτισμός

Για να ενισχύσεις ακόμη περισσότερο τον φωτισμό του δωματίου σου, θα πρέπει να προσθέσεις λάμπες και ίσως ακόμη και λωρίδες LED, για να «παίζεις» ακόμη περισσότερο με το φως και να επιλέγεις τον τόνο που σου ταιριάζει περισσότερο (ψυχρός φωτισμός, θερμός φωτισμός).

Μπορείς επίσης να διαλέξεις και χρωματιστά LED lights και να τα τοποθετήσεις σε διάφορα μέρη του υπνοδωματίου σου (πίσω από το κρεβάτι, στον τοίχο πάνω από το κουρτινόξυλο ή οπουδήποτε αλλού πιστεύεις ότι θα σου αρέσει και θα κάνει το υπνοδωμάτιό σου ακόμη πιο ωραίο).

Ανοιχτόχρωμες κουρτίνες

Οι διακοσμητές εσωτερικών χώρων συχνά προτείνουν, εάν ένα δωμάτιο είναι σκοτεινό ή σχετικά μικρό οι κουρτίνες και το χρώμα των τοίχων να είναι ανοιχτόχρωμα. Έτσι θα δημιουργείται η ψευδαίσθηση ότι ο χώρος είναι πιο φωτεινός.

https://www.instagram.com/p/Ca7qx0PrZPe/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Διακόσμησε το δωμάτιό σου με ανοιχτόχρωμα χαλιά

Παρόλο που συχνά βρίσκουμε τρόπους να διακοσμήσουμε το γραφείο μας, τη συρταριέρα μας, τη βιβλιοθήκη μας και διάφορα άλλα έπιπλα που ενδεχομένως έχουμε στο υπνοδωμάτιό μας, το δάπεδο πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη κατά την αναζήτηση τρόπων φωτισμού του χώρου.



Μην επιλέξεις ένα σκούρο χαλί δαπέδου. Ιδανικά, πρέπει να επιλέξεις ένα χαλί που να ταιριάζει με τη φωτεινή διάθεση που θέλεις να δημιουργήσεις στο δωμάτιό σου. Τα χαλιά με πιο απαλά χρώματα δίνουν περισσότερο φως στον χώρο και τον κάνουν αυτόματα πιο όμορφο.

Καθρέφτες κοντά σε παράθυρο

Για πιο κομψή διακόσμηση του υπνοδωματίου και για πρακτικούς λόγους (να κάνεις το μακιγιάζ και το skincare σου, να δεις το total outfit σου και οτιδήποτε άλλο), η τοποθέτηση ενός καθρέφτη είναι must. Ιδανικά, αν ο καθρέφτης τοποθετηθεί απέναντι από ένα παράθυρο θα βοηθήσει να μπει περισσότερο φως στον χώρο. Θα μπορούσες ακόμη και να «παίξεις» με έπιπλα που εμπεριέχουν καθρέφτη όπως ένα boudoir, αφού είναι και πρακτικό σαν επιλογή (δύο σε ένα)!

https://www.instagram.com/p/CXqDeS0IO1h/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Φωτιστικά γραφείου και αντικείμενα που εμπεριέχουν φως

Μπορείς να φωτίσεις απροσδόκητες επιφάνειες για να πετύχεις τον απόλυτο φωτισμό στο δωμάτιό σου. Αυτό μπορεί να γίνει με φωτιστικά δαπέδου, φωτιστικά γραφείου αλλά και με διακοσμητικά αντικείμενα που διαθέτουν ή εμπεριέχουν φως.

Επίλεξε έπιπλα και μαξιλάρια σε nude colors



Για έναν συνολικά λαμπερό χώρο, οι διακοσμητές εσωτερικών χώρων προτείνουν έπιπλα, καλύμματα και μαξιλάρια σε ουδέτερες αποχρώσεις. Ανεξάρτητα από το πόσο «σκοτεινός» μπορεί να είναι ο χώρος σου, τα ανοιχτόχρωμα μπεζ και οι crème αποχρώσεις, συμβάλλουν πολύ στη δημιουργία περισσότερης φωτεινότητας. Δες 7 ιδέες στην gallery!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς θα απενεργοποιήσεις τις προτάσεις των reels στο Instagram

4 apps που θα σε βοηθήσουν να αλλάξεις τη ζωή σου και ν' ακολουθήσεις πιο οικολογικές συνήθειες

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved