4 apps που θα σε βοηθήσουν να αλλάξεις τη ζωή σου και ν' ακολουθήσεις πιο οικολογικές συνήθειες

4 apps θα σε βοηθήσουν να γίνεις πιο συνειδητή προς το περιβάλλον και θα σου δείξουν τρόπους με τους οποίους μπορείς να το προστατεύσεις.

Το να μπορείς να ακολουθήσεις ένα πιο eco friendly lifestyle είναι πιο εύκολο όταν έχεις μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να πραγματοποιήσεις τον στόχο σου. Υπάρχουν δεκάδες βιβλία, λογαριασμοί στα social media ή εφαρμογές στο κινητό, που θα σε βοηθήσουν να γίνεις πιο eco-friendly και που κυριολεκτικά θα αλλάξουν τον τρόπο σκέψης σου όσον αφορά το περιβάλλον αλλά και την ίδια τη ζωή σου.

Εμείς σήμερα θα σταθούμε στο κομμάτι των apps, των εφαρμογών που μπορείς να κατεβάσεις στο κινητό ή το tablet σου. Έψαξα, βρήκα και σου προτείνω 4 εφαρμογές τις οποίες αξίζει να κατεβάσεις αν θες να αλλάξεις την ζωή σου και να προστατεύεις το περιβάλλον περισσότερο κάθε μέρα.

Πώς θα απενεργοποιήσεις τις προτάσεις των reels στο Instagram

Too Good To Go

Γνώριζες ότι το 1/3 των τροφίμων στον κόσμο σπαταλάται κάθε χρόνο; Αυτό προφανώς είναι κάτι που σε σοκάρει όταν το μαθαίνεις, δεδομένου ότι 870 εκατομμύρια άνθρωποι πεινούν καθημερινά. Αυτά τα απόβλητα δεν είναι μόνο σπατάλη γης και υδάτινων πόρων, αλλά οδηγούν επίσης σε 3,3 δισεκατομμύρια τόνους αερίων του θερμοκηπίου που εκπέμπονται στην ατμόσφαιρά μας.

Η εφαρμογή, Too Good To Go, είναι μια υπηρεσία που αναδιανέμει τρόφιμα που κανονικά «θα πήγαιναν χαμένα» πουλώντας τα με έκπτωση. Μέχρι σήμερα, έχει 29,2 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο και έχει καταφέρει να σώσει 53,9 εκατομμύρια γεύματα super market και εστιατόρια από τη σπατάλη.

OLIO

Όπως είπαμε και πιο πάνω, η σπατάλη τροφίμων αποτελεί μεγάλο πρόβλημα. Για να καταλάβεις περισσότερο, σου έχω μερικά στατιστικά στοιχεία σχετικά με τους πόρους που χρησιμοποιούνται ετησίως.

Η παραγωγή τροφίμων ευθύνεται για το 26% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Το 1/2 της κατοικήσιμης γης στον κόσμο χρησιμοποιείται για τη γεωργία.

Το 70% του γλυκού νερού χρησιμοποιείται για τη γεωργία.

Ενώ ορισμένες eco εφαρμογές λειτουργούν απευθείας με εστιατόρια και καταστήματα, το OLIO είναι μια πλατφόρμα κοινής χρήσης φαγητού που σε βοηθά να συνδέεσαι με τους γείτονές σου και τους τοπικούς λιανοπωλητές για να χαρίσεις τρόφιμα που διαφορετικά θα μπορούσαν να πάνε χαμένα. Εκτός από τα τρόφιμα, η πλατφόρμα έχει επίσης επεκταθεί και στο εμπόριο άλλων ειδών, όπως είδη σπιτιού, παιχνίδια, βιβλία και πολλά άλλα.

HowGood

Οι περισσότεροι καταναλωτές δεν γνωρίζουν τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο των αντικειμένων που αγοράζουν και αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε να αλλάξει αν θέλεις να προστατεύσεις τον πλανήτη. Άμα δε γνωρίζεις τι μπορεί να προκαλέσει αυτή σου η επιλογή, τότε πώς μπορείς να κάνεις κάτι για να ελαχιστοποιήσεις το κακό με το οποίο καθημερινά έρχεται αντιμέτωπο το περιβάλλον;

anakiklosi3

Την απάντηση θα στη δώσει το app Το HowGood. Είναι η μεγαλύτερη βάση δεδομένων βιωσιμότητας προϊόντων στον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα, προσφέρει στους χρήστες έναν κατάλογο με πάνω από 100.000 προϊόντα διατροφής που αναλύονται μέσω 60 δεικτών αναφοράς όπως οι συνθήκες εργασίας, η χρήση φυτοφαρμάκων, η χρήση νερού, η καλή διαβίωση των ζώων, ο αντίκτυπος στην κοινότητα και το ιστορικό εκπομπών.

HappyCow

Από την έναρξή του το 1999, το HappyCow έχει γίνει μια βραβευμένη βιώσιμη εφαρμογή που βρίσκει τα πλησιέστερα vegan ή χορτοφαγικά εστιατόρια, καφετέριες, παντοπωλεία και άλλα. Με τα αποτελεσματικά φίλτρα του, μπορείς επίσης να προσαρμόσεις την εφαρμογή στο δικό σου προσωπικό γούστο. Δίπλα στις καταχωρίσεις και τις κριτικές εστιατορίων, η εφαρμογή προσφέρει vegan συνταγές, ιστολόγια και φόρουμ για να συζητήσεις την υγεία, τα ταξίδια και πολλά άλλα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

3 tips για να μειώσεις τη χρήση πλαστικού και να βοηθήσεις τον πλανήτη

Με ποιες τροφές θα ενισχύσεις τη μνήμη και τη συγκέντρωσή σου για να «σκίσεις» στις Πανελλήνιες

>

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved