Sustainability και ταξίδι (μπορούν να) πάνε μαζί - 5 tips για ν' ακολουθήσεις το 2022

Η πιο καυτή τάση στην ταξιδιωτική βιομηχανία άλλωστε είναι τα φιλικά προς το περιβάλλον ταξίδια.

Ποιος δεν ονειρεύεται τις επόμενες διακοπές του; Είτε θα επισκεφθείς έναν κλασικό προορισμό είτε θα μαζέψεις τις κολλητές σου για ένα road trip, το 2022 μας προτείνει απίστευτους προορισμούς. Προτού ανανεώσεις το διαβατήριό σου, αυτά είναι τα top sustainable travel tips που πρέπει να γνωρίζεις. Το μόνο που χρειάζεται για να μειώσεις το αποτύπωμα άνθρακα είναι μερικές συνειδητές αποφάσεις που θα σε βοηθήσουν να πακετάρεις, να ψωνίσεις και να απολαύσεις τις διακοπές σου με ένα πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο.



Προτίμησε τα ηλεκτρικά οχήματα

Αν επιλέξεις ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, θα μπορέσεις να συμβάλεις στη μείωση των εκπομπών άνθρακα κατά 550 εκατομμύρια τόνους.

https://www.instagram.com/p/CbiXUZgLOGJ/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πέταξε «As Green As Possible»

Έχουμε καλά νέα. Τα τελευταία δέκα χρόνια, οι αεροπορικές εταιρείες έχουν επενδύσει στα βιοκαύσιμα. Για να καταλάβεις, υπάρχουν εταιρείες που προμηθεύονται φυτικό λάδι για να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα, ενώ άλλες κάνουν τον καθαρισμό αεροσκαφών με οικολογικά προϊόντα καθαρισμού.

travel_hacks_tiktok.jpg

Ταξίδι με αεροπλάνο; 3 τρόποι για να πάρεις περισσότερα ρούχα μαζί σου (κι ας μη χωρούν στη βαλίτσα)

Απόλαυσε τη θέα πάνω σε ένα ποδήλατο

Οι διακοπές με ποδήλατο θα σου επιτρέψουν να έρθεις κοντά στη φύση. Είτε επιλέξεις να κάνεις ποδήλατο κοντά στη θάλασσα, είτε στο βουνό, υπάρχουν πολλές ξεναγήσεις ή ομαδικές περιηγήσεις στις περισσότερες χώρες από τις οποίες μπορείς να διαλέξεις. Τα ποδήλατα από μπαμπού είναι τα καλύτερα. Ωστόσο, ανάλογα με το brand, τα ατσάλινα ποδήλατα μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή για να αντέξουν στη φθορά.

Κοιμήσου σαν μια Eco-Queen

Προϊόντα ανακυκλωμένου χαρτιού, φωτοβολταϊκά πάνελ και μπαταρίες, νερό της βροχής. Αυτοί είναι μερικοί από τους καινοτόμους τρόπους με τους οποίους τα ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο γίνονται πράσινα.

Πες αντίο στα πλαστικά μιας χρήσης

Το να κάθεσαι να τρως τα γεύματα σε εστιατόρια αντί να κάνεις take-away θα μειώσει επίσης την ποσότητα πλαστικού, χαρτιού και άλλων απορριμμάτων μιας χρήσης που θα χρησιμοποιήσεις στο ταξίδι σου. Εάν θέλεις οπωσδήποτε να πάρεις ένα ρόφημα στο χέρι, τότε πάρε μαζί σου ένα επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι νερού.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Unsplash

Διάβασε επίσης:

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved