Vegan τυρί: 3 εύκολες συνταγές για να πειραματιστείς στην κουζίνα σου

Είσαι χορτοφάγος, vegan, νηστεύεις ή απλά θέλεις να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό; Τότε αυτό είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεσαι!

Ο βιγκανισμός έχει αποδειχθεί ως ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους με τους οποίους μπορεί κανείς να μειώσει δραστικά τον περιβαλλοντικό του αντίκτυπο. Ένα όμως από τα πιο δύσκολα πράγματα που πρέπει να κόψει ένας άνθρωπος που θέλει να γίνει vegan είναι το τυρί. Τα φυτικά τυριά στο σουπερμάρκετ είναι συχνά ακριβά, αλλά ευτυχώς μπορείς να φτιάξεις μερικά μόνη σου στο σπίτι. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να φτιάξεις vegan τυρί στη δική σου κουζίνα.

Μερικά βασικά πράγματα που θα χρειαστείς για να φτιάξεις vegan τυρί:

Για αρχή, θα χρειαστείς ένα αρκετά αξιόπιστο μπλέντερ υψηλής ισχύος. Στη συνέχεια, πρέπει να βεβαιωθείς ότι έχεις χυμό λεμονιού και μαγιά. Σε αυτές τις σάλτσες χρησιμοποιούνται συχνά κάσιους ή άλλοι ξηροί καρποί, αν έχεις όμως αλλεργία σε αυτά, μπορείς να ακολουθήσεις μια συνταγή που έχει ως βάση τα λαχανικά.

Πώς να φτιάξεις vegan παρμεζάνα:

Η vegan παρμεζάνα είναι ίσως ένα από τα πιο εύκολα vegan τυριά που μπορείς να φτιάξεις αφού απαιτεί μόνο μερικά συστατικά. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι:

1/2 φλιτζάνι ωμά κάσιους
2 κουταλιές της σούπας μαγιά
Αλάτι με γεύση σκόρδου

Βάλε αυτά τα συστατικά στο μπλέντερ και ανακάτεψε.



Πώς να φτιάξεις vegan sauce τυριού:

Η vegan σάλτσα τυριού απαιτεί μια πολύ διαφορετική διαδικασία για να παρασκευαστεί και οι περισσότερες από τις συνταγές είναι ιδανικές για όσους έχουν αλλεργίες σε ξηρούς καρπούς. Θα χρειαστείς:

1 φλιτζάνι μαγειρεμένες πατάτες
1/2 φλιτζάνι μαγειρεμένο καρότο
1/4 φλιτζάνι φυτικό λάδι
1/4 φλιτζάνι υποκατάστατο γάλακτος της δικής σου επιλογής
2 κουτάλια του γλυκού χυμό λεμονιού
1 χούφτα κάσιους (αν θέλεις μια πιο πηχτή σάλτσα)
Αλατοπίπερο και μπαχαρικά

Ρίξε τα υλικά σε ένα μπλέντερ και ανακάτεψε μέχρι το μείγμα να γίνει τελείως λείο. Μπορείς επίσης να το στραγγίξεις μέσα σε ένα σουρωτήρι αν χρειαστεί. Αυτό το vegan τυρί είναι ιδανικό για το mac and cheese ή για οπουδήποτε θα χρησιμοποιούσες μια παραδοσιακή σάλτσα τυριού.



Πώς να φτιάξεις ένα σκληρό vegan τυρί:

Για να τελειοποιήσεις την παρασκευή ενός σκληρού vegan τυριού θα χρειαστείς πιθανότατα αρκετή εξάσκηση. Για να το φτιάξεις θα χρειαστείς άγαρ άγαρ και τη βάση τυριού της επιλογής σου (είτε είναι κάσιους, λαχανικά, είτε φυτικό γάλα).

Το άγαρ άγαρ είναι αυτό που κάνει το τυρί να «σκληραίνει», δίνοντάς του την υφή του παραδοσιακού τυριού. Δεν παρέχουμε μια ακριβή συνταγή, επειδή η ποσότητα άγαρ άγαρ που θα χρησιμοποιήσεις εξαρτάται από την ισχύ της σκόνης και τα συστατικά της σάλτσας τυριού σου, επομένως θα πρέπει να ξεκινήσεις κάνοντας πειραματισμούς με ορισμένες συνταγές που έχουν ήδη δοκιμαστεί από food bloggers.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Unsplash

Διάβασε επίσης:

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved