Ποια 3 λεπτά; Σύντομα θα μπορείς να κάνεις 10λεπτα videos στο TikTok

Η κινέζικη εταιρεία έχει ως στόχο να κρατά όλο και περισσότερο μέσα στην εφαρμογή τους χρήστες για να… βγάζει πιο πολλά χρήματα από τις διαφημίσεις.

Παραδέξου το! Το TikTok έχει γίνει η λατρεία σου, ξοδεύεις καθημερινά πολλές ώρες εκεί βλέποντας και κάνοντας videos και μετά σχολιάζεις με τις κολλητές σου όλα όσα σας τράβηξαν το ενδιαφέρον.

Αυτό, ωστόσο, που σου τη σπάει είναι ότι υπάρχει περιορισμένος χρόνος που μπορείς να κάνεις ένα video. Το maximum είναι τα 3 λεπτά και αυτό- όπως και να το κάνουμε- είναι αγχωτικό.

tiktok korses

TikTok news! Πώς θα μετατρέψεις την προστατευτική θήκη της τσάντας σου σε... corset

Ε, λοιπόν, μπορείς να αρχίσεις να χαίρεσαι. Υπάρχουν βλέψεις να γίνουν… 10λεπτα τα videos στο TikTok.

Στόχος του TikTok να παραμείνεις όσο το δυνατόν περισσότερο

Πάντα στόχος του TikTok ήταν ο χρήστης να παραμείνει όσο το δυνατόν περισσότερο στην εφαρμογή γιατί όσο είναι παρών ο χρήστης τόσο περισσότερα χρήματα κερδίζει η εταιρεία από την κύλιση των βίντεο και τις διαφημίσεις που σκάνε ενδιάμεσα.

Σήμερα, ο ανώτατος χρόνος διάρκειας ενός βίντεο είναι τα 3 λεπτά με το TikTok να έχει συνειδητοποιήσει ότι είναι μεγάλη η ανάγκη των χρηστών για περισσότερο χρόνο.



Γι’ αυτό, λοιπόν, και αυτήν την περίοδο δύο δοκιμές βρίσκονται σε εξέλιξη με διαφορετικές ομάδες χρηστών. Όπως αποκάλυψε το WIRED, η πρώτη ομάδα χρηστών που επιλέχθηκε δημιουργεί 5λεπτα βίντεο που εμφανίζονται στην κατηγορία «For you», ενώ η δεύτερη ομάδα μπορεί να δημιουργήσει περιεχόμενο έως και 10 λεπτά. Και στις δύο περιπτώσεις, το TikTok σού δίνει τη δυνατότητα να σκρολάρεις πάνω κάτω όπως ακριβώς γίνεται στα shorts του YouTube.

Μέσω αυτού του πειράματος, το TikTok έχει δύο στόχους: να ικανοποιήσει τους χρήστες που ήθελαν να παραμείνουν περισσότερο στην πλατφόρμα, αλλά και να αυξήσει τα έσοδά της η εταιρεία.

Τι έχει διαπιστώσει το TikTok

To TikTok και η κινέζικη εταιρεία που βρίσκεται πίσω από αυτό παρατήρησε ότι τα μεγάλα βίντεο αυξάνουν τον μέσο χρόνο χρήσης της εφαρμογής.

via GIPHY

Για να καταλάβεις, το TikTok παρακολουθεί στενά πόσο καιρό μένεις στην πλατφόρμα και κάνεις scroll σε καθημερινή βάση, ενώ τσεκάρει και οποιαδήποτε δυνατότητα ή αλλαγή που σου επιτρέπει να παραμείνεις για μερικά επιπλέον δευτερόλεπτα ή λεπτά. Και αυτό για το TikTok θεωρείται νίκη, καθώς είναι πιο πιθανό να συναντήσεις διαφημίσεις και άρα εκείνο να αυξήσει τα έσοδά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved