4 επικές ατάκες που δε θα ξεχάσουμε από ταινίες κινουμένων σχεδίων

Όποιος τα σκέφτηκε είναι ιδιοφυΐα!

Όσο και να μεγαλώσουμε, από την ζωή μας δε μπορούν να βγουν οι ταινίες κινουμένων σχεδίων. Πάρτε το απόφαση! Όταν η τηλεόραση θα δείχνει «Βασιλιά των Λιονταριών» εμείς θα στρογγυλοκαθόμαστε στον καναπέ και θα φωνάζουμε-κι ας μη ξέρουμε τι σημαίνει πραγματικά- «Τσιμπέκνια».

Όχι ότι αυτό μας καθιστά αιώνια παιδιά, ούτε ότι μας πιάνει ένας παλιμπαιδισμός απλά, να μωρέ, είναι που έρχονται όμορφες παιδικές αναμνήσεις στο μυαλό μας και, εδώ που τα λέμε, οι ταινίες κινουμένων σχεδίων έχουν μια μαγική ικανότητα να μας ηρεμούν.Πόσες φορές μετά από ένα δυνατό θριλεράκι έχεις βάλει Τομ και Τζέρι για να ησυχάσει το μέσα σου;

Τέλος πάντων, το θέμα όπως προείπαμε είναι ότι τα «μικιμάους»-όπως όλοι αποκαλούμε άστοχα τα παιδικά- μας ξυπνάνε όμορφες, ξέγνοιαστες αναμνήσεις, περισσότερο όμως έρχονται στο μυαλό μας όλες εκείνες οι επική ατάκες που ξεστόμιζε κάποιος χαρακτήρας. Αυτές οι ατάκες, θες δε θες, παίζουν καθοριστικό παράγοντα στο να αγαπήσουμε κάθε παιδική ταινία ένα τσικ παραπάνω.

Σίγουρα σου έρχονται στο μυαλό πολλές ατάκες, είτε τις κατάλαβες είτε όχι, χαράχτηκαν στο μυαλό σου. Εγώ βέβαια θα ξεκινήσω με ένα καρτούν που μόνο για μικρά παιδιά δεν είναι. Τώρα μάλλον δικαιολογείται η «τρέλα» που κουβαλάμε όσο μεγαλώνουμε, εμείς που παρακολουθούσαμε αυτό το...παιδικό.

Διάβασε επίσης: EveryDay love: Πώς θα διατηρήσεις τη σχέση σου όταν η απόσταση σας κρατά μακριάΠώς θα διατηρήσεις τη σχέση σου όταν η απόσταση σας κρατά μακριά

«Courage The Cowardly Dog»
Αφήνουμε στην άκρη το γεγονός ότι το σκυλί αυτό είναι μοβ και, ότι προστατεύει την γλυκύτατη και αθώα γιαγιά από τέρατα και κακούς οιωνούς και ας σχολιάσουμε τον παππού. Αν ήταν ένας πραγματικός χαρακτήρας σίγουρα θα ήταν ο παππούς που ερχόταν στα οικογενειακά τραπέζια και το στόμα του... έσταζε μέλι. Η επική ατάκα; Η ατάκα που σηματοδοτεί αυτή την ταινία κινουμένων σχεδίων; «Stupid Dog You Make Me Look Bad». Όσο για τους λίγο πιο «εναλλακτικούς»;



«Rick and Morty». Η σειρά που έχεις αγαπήσει στο Netflix και έχεις ζηλέψει τον θείο Rick. Η επική του ατάκα σε φάσεις που θέλει να αστειευτεί «Wubba Lubba Dub Dub». Κάπως δύσκολο να το προφέρεις και να το πεις τόσο γρήγορα αλλά πάντα θα είναι αστείο.



«Bugs Bunny»! Ο λαγός που πάντα ήθελες να βρεις στην αυλή σου. Άραγε κυκλοφορούν τέτοιοι λαγοί εκεί έξω; Πάντως ο χαιρετισμός του ήταν είναι και θα είναι ένας από τους καλύτερους χαιρετισμούς. Μη μας πεις ότι δεν έχεις ξεστομίσει ποτέ σου το «What's Up Doc» γιατί δε θα σε πιστέψουμε!



«Τιμόν και Πούμπα» έβλεπες; Αποκλείεται να μην έβλεπες και αποκλείεται να μην βλέπεις ακόμα. Όσο μικρά και άπειρα ήμασταν άλλο τόσο ευχαριστιόμασταν το τραγουδάκι του Τιμόν και του Πούμπα. Δεν καταλάβαμε ποτέ τι σημαίνει «Χακούνα Ματάτα». Αν και υπάρχει μια ολόκληρη ιστορία πίσω από αυτή την φράση που θα αναλύσουμε κάποια άλλη στιγμή, προς το παρών κράτησε ότι το «Χακούνα Ματάτα» είναι ολόκληρη φιλοσοφία και σε απλή μετάφραση σου λέει να ξεχάσεις τις έννοιες σου γιατί η ζωή είναι ωραία. Ωστόσο η ατάκα αυτή ακόμη και το τραγουδάκι είναι από τα επικότερα που έχουν ακουστεί.






Διάβασε επίσης: Stay Positive EveryDay: Πώς θα υποδεχθείς με αισιοδοξία τη νέα καθημερινότηταStay Positive EveryDay: Πώς θα υποδεχθείς με αισιοδοξία τη νέα καθημερινότητα


© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved