Το 1917 και δύο ακόμα αγαπημένες ταινίες που βασίζονται σε αληθινά γεγονότα και θα σε σοκάρουν

Όταν η τέχνη συναντά την αλήθεια...

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να λάβουμε γνώσεις, ιδιαίτερα σε μία τόσο διαδραστική εποχή, μάλιστα, οι γνώσεις αυτές μπορούν να ληφθούν με διασκεδαστικούς τρόπους, οι οποίοι δεν μας κουράζουν αλλά μας ψυχαγωγούν.

Αυτό ακριβώς καταφέρνουν να κάνουν και οι ταινίες, που πολλές φορές μας εντάσσουν σε ένα πλαίσιο που βασίζεται σε απόλυτα αληθινά γεγονότα ή σε ιστορικής σημασίας παγκόσμιες εξελίξεις.

Σε αυτό το άρθρο θα σου προτείνουμε τρεις τέτοιου είδους ταινίες, οι οποίες βασίζονται σε πραγματικότητες που σοκάρουν.

1917 (2019)

Η ιστορία τοποθετείται χρονικά τον Απρίλιο του 1917 στο Δυτικό Μέτωπο. Δύο νεαροί Βρετανοί στρατιώτες κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου αναλαμβάνουν να παραδώσουν ένα μήνυμα στο εχθρικό έδαφος που θα εμποδίσει 1.600 άνδρες και έναν από τους αδελφούς των στρατιωτών να πέσουν σε μια θανάσιμη παγίδα. Το ταξίδι τους αποδεικνύεται περισσότερο επικίνδυνο από όσο μπορούμε να φανταστούμε.

12 Years a Slave (2013)

Στην ταινία με τίτλο «12 χρόνια σκλάβος», ο Northup, ένας μαύρος που γεννήθηκε ελεύθερος στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, περιγράφει λεπτομερώς πως εξαπατήθηκε για να πάει στην Ουάσινγκτον, όπου απήχθη και πουλήθηκε ως σκλάβος στο βαθύ Νότο, μπαίνοντας σε μία φρικτή ζωή για 12 χρόνια.

Spotlight (2015)

To «Spotlight» είναι αμερικανική δραματική ταινία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα. Κυκλοφόρησε το 2015 και κέρδισε δύο βραβεία Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και αυτό της καλύτερης ταινίας. Στο επίκεντρο της υπόθεσης τίθενται οι προσπάθειες μιας ομάδας δημοσιογράφων της Boston Globe να φέρουν στο φως τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από ρωμαιοκαθολικούς ιερείς στη Βοστώνη.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved