Τα 3 χειρότερα κορίτσια του κινηματογράφου που δεν θα ήθελες για φίλες

Το κοινό του Ranker αποφάσισε ποιες είναι οι χειρότερες φίλες που θα μπορούσες να έχεις!

Συχνά είναι τα πιο δημοφιλή κορίτσια του σχολείου, ενώ στόχος πολλών αποτελεί να ενταχθούν στην παρέα τους. Είναι εκείνες οι (όχι και τόσο) κλασικές περιπτώσεις «μοχθηρών θηλυκών», που χρησιμοποιούν ψέματα και χειραγώγηση για να πάρουν αυτό που θέλουν τη στιγμή που το θέλουν.

Το Ranker τις ονόμασε «Queen Bees» και συμπλήρωσε πως είναι όλες εκείνες οι κοπέλες που συχνά γίνονται εκδικητικές (μάλλον σκορπιοί;) και η κακή τους πλευρά πρέπει να αποφεύγεται με κάθε κόστος από τον περίγυρο τους!

Παρά τα κοινά τους χαρακτηριστικά, όμως, δεν είναι όλες ίδιες και ο κόσμος του κινηματογράφου έχει καταφέρει να αποτυπώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κάποιες από αυτές.

Ποιες, όμως, είναι οι top 3, που αν και στην πραγματική ζωή μάλλον θα αποφεύγαμε να τις κάνουμε φίλες, όσο μας χωρίζει η οθόνη, καταφέραμε να τις αγαπήσουμε;

Regina George ('Mean Girls')

Η Regina George είναι πάντα χαμογελαστή - μέχρι, δηλαδή, να δεις στην κακή της πλευρά. Μπορεί να σου χαμογελάει ακόμα, αλλά μέσα της σχεδιάζει πώς θα σε εξοντώσει. Με αυτόν τον τρόπο η Regina κέρδισε τη θέση της ως η Queen Bees των πλαστικών στο Mean Girls (2004), και χρησιμοποιεί τις δυνάμεις της χειραγώγησης για να επιβάλλει την απόλυτη αφοσίωση των γύρω της. Κάποιες φορές, όμως, το παρατραβάει, ωθώντας τις πιο στενές της φίλες στα όρια της αντοχής τους. Μπορεί να έχει μια πιο τρυφερή πλευρά και να διακατέχεται από προσωπικές ανασφάλειες, αλλά δεν το καταλαβαίνεις ποτέ βλέποντας την ατσάλινη συμπεριφορά της.

Cher Horowitz ('Clueless')

Η πρωταγωνίστρια του Clueless (1995), Cher (Alicia Silverstone), δεν είναι ένα τυπικό «κακό κορίτσι που χειραγωγεί» όπως συνηθίζεται να απεικονίζεται στις ταινίες. Σίγουρα είναι δημοφιλής, όμορφη και άκρως κοινωνική, αλλά δεν χρησιμοποιεί το κύρος της για να πειράξει και να υποτιμήσει τους ανθρώπους που βρίσκονται σε κατώτερο κοινωνικό υπόβαθρο.

Η Cher χρησιμοποιεί την επιρροή και τη διορατικότητά της για να βοηθήσει τους ανθρώπους όσο καλύτερα μπορεί, αν και μπορεί να παραπλανηθεί μέσω αυτών των προσπαθειών. Συχνά πιστεύει ότι ξέρει καλύτερα, παρά τα στοιχεία που αποδεικνύουν το αντίθετο, γεγονός που την κάνει λίγο ξεροκέφαλη. Παρόλα αυτά, η καρδιά της συνήθως την οδηγεί εκεί που πρέπει.

Kathryn Merteuil ('Cruel Intentions')

Στην ταινία «Cruel Intentions» του 1999, η Kathryn Merteuil (Sarah Michelle Geller) είναι μια περίπλοκη γυναίκα. Από μία πλευρά, προέρχεται από οικογένεια πλούσιων και μορφωμένων κοσμικών της Νέας Υόρκης, διαπρέπει στη μουσική, μιλάει τρεις γλώσσες. Από την άλλη πλευρά, είναι εξαιρετικά εκδικητική και πρόθυμη να χειραγωγήσει τους ανθρώπους για να πετύχει τους στόχους της.

Στην ταινία, η οποία είναι προσαρμοσμένη στο γαλλικό μυθιστόρημα του 18ου αιώνα Les Liaisons Dangereuses, η Kathryn βάζει ένα απίστευτα παράξενο στοίχημα με τον ετεροθαλή αδελφό της, Sebastian (Ryan Philippe). Αν καταφέρει να αποπλανήσει μια κοπέλα που δεν είχε ποτέ σεξουαλικές επαφές από το σχολείο, εκείνη θα τα φτιάξει μαζί του. Αν όχι, θα κρατήσει το αυτοκίνητό του. Ενώ αυτό ξεκινά ως ένα διεστραμμένο παιχνίδι, η Kathryn αρχίζει να αναπτύσσει αληθινά αισθήματα αγάπης για τον ετεροθαλή αδελφό της. Οι σκληροί τρόποι της και η χειραγώγηση οδηγούν τελικά στον πρόωρο θάνατο του Sebastian. Η Kathryn μπορεί να μην είναι η πιο κακιά στη λίστα μας, αλλά είναι ίσως η πιο διεστραμμένη και η πιο ύπουλα χειριστική.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved