Oι 10 πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες της K-pop - Θα σε ξετρελάνουν!

Καιρός να ξεκολλήσεις από τους BTS και τις Blackpink και να... ανοίξεις τους ορίζοντές σου!

American Music Awards διεξήχθησαν στο Microsoft Theatre του Λος Άντζελες και οι super stars της K-pop μουσικής ήταν αδιαμφισβήτητα οι BTS, καθώς κέρδισαν - δικαίως - τρία βραβεία.

Το συγκρότημα των αγοριών της Νότιας Κορέας, αλλά και το γυναικείο γκρουπ των Blackpink, έχουν εισαγάγει οριστικά την K-pop στη mainstream μουσική των ΗΠΑ και όλα δείχνουν ότι το κορεατικό κύμα (γνωστό και ως «hallyu») δε θα εξαφανιστεί σύντομα, οπότε σκεφτήκαμε να σε βάλουμε λίγο πιο... βαθιά μέσα στα πράγματα αυτού του είδους μουσικής.

gallery one

Blackpink: Τα πιο WOW τραγούδια τους που θα σε κάνουν να... κολλήσεις

Είτε είσαι ήδη εξοικειωμένη με την K-pop και αναζητάς νέους καλλιτέχνες για να προσθέσεις στη μουσικη λίστα του κινητού σου, είτε απλά θέλεις να διευρύνεις τις γνώσεις σου πάνω σε αυτό το διαρκώς αυξανόμενο φαινόμενο, αλλά δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις, εμείς είμαστε εδώ για να εσένα, ώστε να σου συστήσουμε μερικούς ανερχόμενους K- ποπ καλλιτέχνες.

Jamie

https://www.instagram.com/p/CWm-RxrPsfN/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η Jamie αναγνωρίζεται ευρέως ως μια από τις πιο ταλαντούχες τραγουδίστριες στη βιομηχανία της K-pop μουσικής. Η 24χρονη Νοτιοκορεάτισσα τραγουδίστρια, στιχουργός, ράπερ και τηλεοπτική παρουσιάστρια (συμπαρουσιάζει τη ζωντανή εκπομπή K-pop του Arirang TV After School Club) μεγάλωσε στην Ταϊλάνδη, όπου έμαθε αγγλικά σε διεθνές σχολείο. Σε ηλικία 14 ετών έγινε διάσημη όταν κέρδισε την πρώτη σεζόν της διαγωνιστικής σειράς K-pop Star.

Από τότε που ξεκίνησε τη σόλο καριέρα της το 2015, η Jamie άφησε το στίγμα της σε ένα ευρύ φάσμα ειδών, όπως ποπ, K-pop, urban, R&B και hip-hop. Αν και συχνά χαρακτηρίζεται ως καλλιτέχνιδα της K-pop, η Jamie υποστηρίζει ότι δεν δεσμεύεται σε ένα συγκεκριμένο στυλ μουσικής. «Προσπαθώ να παρουσιάσω μια ποικιλία χρωμάτων — και το κάνω γιατί αυτή είμαι», λέει.

Οι εντυπωσιακές φωνητικές της ικανότητες και η προθυμία της να πειραματιστεί με διαφορετικούς ήχους, την έχουν οδηγήσει στο να συνεργαστεί με πολλούς αξιόλογους καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των Saweetie και Doja Cat, David Guetta, Jay Park και άλλων.

Dreamcatcher



Αν ψάχνεις για κάτι διαφορετικό από την τυπική K-pop μουσική, θα λατρέψεις σίγουρα τις Dreamcatcher, ένα επταμελές κοριτσίστικο συγκρότημα με ιδέα εμπνευσμένη από goth και έναν μοναδικό ήχο punk rock-meets-metal. Τα απόκοσμα video clip τους παρουσιάζουν περίπλοκες ιστορίες με αποκρυφιστικά θέματα και φαντασμαγορικές εικόνες που μεταφέρουν τους θεατές σε κυριολεκτικά ονειρεμένους κόσμους - ακριβώς όπως υποδηλώνει το όνομά τους.

Το γκρουπ απογειώθηκε το 2018 με την κυκλοφορία του single «Full Moon», το οποίο έφερε τις Dreamcatcher στη #1 θέση στο τσαρτ Next Big Sound του Billboard. Τα τραγούδια τους συχνά ασχολούνται με θέματα όπως ο διαδικτυακός εκφοβισμός, η ρητορική μίσους και η μοναξιά.

Chungha

https://www.instagram.com/p/CWk5qPtPl7q/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τραγουδίστρια, στιχουργός, χορεύτρια και χορογράφος, η Chungha είναι ένα φαινόμενο της K-pop μουσικής που μπορεί να τα κάνει όλα. Οι μαγευτικοί χοροί της, το δυνατό χάρισμα και η μεταξένια φωνή της, τη βοήθησαν στο να εξελιχθεί σε μία από τις κορυφαίες σόλο καλλιτέχνιδες της K-pop του σήμερα.

Γεννημένη στη Νότια Κορέα και μεγαλωμένη στο Τέξας, η Chungha έκανε το ντεμπούτο της ως μέλος του κοριτσίστικου K-pop συγκροτήματος IOI, πριν ξεκινήσει τη σόλο καριέρα της το 2017. Αφού ανακηρύχθηκε Rookie of the Year στα Μουσικά Βραβεία Σεούλ 2018, η Chungha κυκλοφόρησε τη μια επιτυχία μεά την άλλη τα επόμενα χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του single «Gotta Go», το οποίο συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τα «100 καλύτερα τραγούδια της K-Pop της δεκαετίας του 2010» του Billboard.

The Boyz



Δεν υπερβάλλουμε όταν λέμε ότι αυτοί οι τύποι είναι σε... άλλο επίπεδο! Δες τα video clip των τραγουδιών «The Stealer» και «Maverick» και είναι σίγουρο ότι θα συμφωνήσεις μαζί μας. Παρά το γεγονός ότι είναι το συγκρότημα αποτελείται από 11 μέλη, καθένας τους έχει ξεχωριστή φωνή και μοναδικές ακροβατικές ικανότητες, τα οποία συγχωνεύονται άψογα μεταξύ τους και δημιουργούν ένα υπέροχο αποτέλεσμα.

Αν και οι The Boyz κυκλοφορούν επιτυχημένα singles εδώ και αρκετά χρόνια, βρέθηκαν στο παγκόσμιο προσκήνιο όταν η εντυπωσιακή τους εμφάνιση στο διαγωνιστικό K-pop reality «Road to Kingdom» πυροδότησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με τις τρελές χορευτικές τους κινήσεις που δε φαίνονται σε καμία περίπτωση ανθρωπίνως δυνατές, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί κέρδισαν την πρώτη θέση στο show εκείνη τη χρονιά.

Verivery

https://www.instagram.com/p/CVCOEqJliJv/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Οι Verivery είναι γνωστοί για την τέλεια συγχρονισμένη χορογραφία τους, όπως αποδεικνύεται από τις εμφανίσεις τους στο «Road to Kingdom». Το συγκρότημα, το όνομα του οποίου προέρχεται από έναν συνδυασμό του λατινικού όρου «veri» (που σημαίνει «αλήθεια») και της αγγλικής λέξης «πολύ», έχει κατακτήσει δύο φορές την κορυφή του παγκόσμιου πίνακα πωλήσεων ψηφιακών τραγουδιών του Billboard (πρώτη το 2020 με το τραγούδι τους GBTB, στη συνέχεια νωρίτερα φέτος με το Get Away), καθιστώντας τους το τέταρτο αγορίστικο K-pop συγκρότημα που το πέτυχε ποτέ.

Τα κομμάτια υψηλών οκτανίων και τα φανταστικά video clip τους, συχνά παρουσιάζουν περίπλοκες ιστορίες γεμάτες συμβολισμούς, παρακινώντας το κοινό να αναζητήσει βαθύτερα νοήματα.

Στη photo gallery θα βρεις μερικούς ακόμη καλλιτέχνες της K-pop μουσκής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

BLACKPINK: Το «Money» της Lisa γράφει ιστορία στο βρετανικό chart singles

5 facts για τις BLACKPINK που σίγουρα δεν ήξερες μέχρι τώρα

BLACKPINK: Πρέπει να δεις ASAP το... behind the scenes video που ανέβασαν

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved