Κεφάλαιο αυτοπεποίθηση: Πώς να σταματήσεις επιτέλους να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους

Κατανόησε πλήρως τη μοναδικότητα της ύπαρξής σου και αγκάλιασε κάθε πτυχή του εαυτού σου.

Είναι πραγματικά δύσκολο να κάνεις scroll στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τις, ομολογουμένως, εντυπωσιακές εικόνες που αντικρίζεις καθημερινά. Καλογυμνασμένα σώματα, πολυτελής τρόπος ζωής, χλιδάτη καθημερινότητα, αλαβάστρινες επιδερμίδες, επιτυχημένοι (σε όλους τους τομείς) άνθρωποι που σε κάνουν να πιστεύεις πως έχουν βρει το «κλειδί» για την πραγματική ευτυχία, ενώ στην πραγματικότητα μπορεί να μην ισχύει κάτι τέτοιο.

Μήπως ήρθε η ώρα να «σπάσεις» αυτόν τον φαύλο κύκλο; Αν θες να κάνεις τη διαφορά και να ανακτήσεις ξανά τη χαμένη σου αυτοπεποίθηση, τότε δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τις συμβουλές μας, ώστε να σταματήσεις να σε συγκρίνεις με την ουτοπική τελειότητα των social media.

Έχεις χαμηλή αυτοπεποίθηση; 5 τρόποι για να νιώσεις πιο ελκυστική από ποτέ

https://www.instagram.com/p/CipTGhcoV-I/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Άλλωστε, αν το καλοσκεφτείς τι έχεις να κερδίσεις μέσω της σύγκρισης; Εμείς θα σου απαντήσουμε ευθύς αμέσως...τίποτα απολύτως! Αντιθέτως, βάσει επιστημονικών ερευνών έχει εξαχθεί το συμπέρασμα, πως παρόλο που η σύγκριση αποτελεί μέρος της ταυτότητάς μας, δηλαδή του ανθρώπινου DNA, όλη αυτή η διαδικασία πυροδοτεί συνεχόμενες αρνητικές σκέψεις, μειώνει την αυτοπεποίθησή σου, ενώ η υπερβολική προσπάθεια να προσεγγίσεις την τελειότητα μπορεί να οδηγήσει και σε ακόμα πιο νοσηρές καταστάσεις, επικίνδυνες για την υγεία σου. Γιατί, λοιπόν, να μπεις σε αυτήν τη διαδικασία;

Τι μπορείς να κάνεις για να σταματήσεις να συγκρίνεις τον εαυτό σου με όλα όσα βλέπεις στα social media;

Περιόρισε τον χρόνο ενασχόλησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Παρόλο που τα social media μάς ενημερώνουν για όλα όσα συμβαίνουν στον κόσμο και μας φέρνουν πιο κοντά με τους αγαπημένους μας, η λανθασμένη διαχείριση και έκθεση σε αυτά μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην αυτοεκτίμησή μας. Σε περίπτωση, λοιπόν, που παρατηρείς πως η αυτοπεποίθησή σου έχει κλονιστεί, άρχισε να περιορίζεις τον χρόνο που αφιερώνεις στο κινητό σου. Αντ’ αυτού πήγαινε μια βόλτα, άκουσε μουσική, διάβασε ένα βιβλίο και πέρασε περισσότερο χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους σου.

https://www.instagram.com/reel/Cd8tUF4IWCE/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Να είσαι ευγνώμων για όλα όσα έχεις

Τίποτα δεν είναι δεδομένο σε αυτήν τη ζωή και οφείλεις να το θυμάσαι πολύ καλά αυτό. Υπάρχουν χιλιάδες πράγματα, για τα οποία μπορείς να νιώσεις ευγνώμων. Από τα πιο απλά και φαινομενικά ανούσια, όπως το ότι ξύπνησες σήμερα το πρωί και αντίκρισες τον ήλιο, μέχρι τα πιο σημαντικά, λόγου χάρη το ότι είσαι περιτριγυρισμένη από άτομα που σε αγαπούν ειλικρινά.

Ανταγωνίσου με τον εαυτό σου και όχι με τους άλλους

Κανένας εκεί έξω δεν είναι εχθρός σου. Σταμάτα να ανταγωνίζεσαι τον διπλανό σου και μπες στη διαδικασία της καθημερινής αυτοβελτίωσης. Ο μόνος σου αντίπαλος είναι η παρελθοντική εκδοχή του εαυτού σου.

Βγες από το comfort zone σου, άδραξε τη νέα ημέρα που μόλις ξημέρωσε, εμπιστεύσου τον εαυτό σου, αγκάλιασε το σώμα σου και δώσε έμφαση στις ικανότητές σου. Μην μπαίνεις στην τοξική παγίδα της σύγκρισης, αλλά δώσε βαρύτητα σε εσένα και, εν τέλει, στα όνειρα που θες να πραγματοποιήσεις στο άμεσο μέλλον με όλη σου την καρδιά.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tα tips των celebs για να έχουν πάντα αυτοπεποίθηση σίγουρα θα σε εμπνεύσουν

Οι 10 καλύτερες ατάκες της Selena Gomez για να σου ανέβει η αυτοπεποίθηση

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved