Έχεις χαμηλή αυτοπεποίθηση; 5 τρόποι για να νιώσεις πιο ελκυστική από ποτέ

Η επιστήμη μίλησε και εσύ καλά θα κάνεις να την ακούσεις, ώστε να ανεβάσεις τόσο την ψυχολογία όσο και την αυτοπεποίθησή σου στα... ουράνια!

Υπάρχουν μέρες που ξυπνάμε και νιώθουμε απαίσια με τον εαυτό μας και μας φταίνε όλα. Από το μαλλί που φριζάρει, μέχρι τα μάτια μας που δείχνουν κουρασμένα και πρησμένα.

Είναι φυσιολογικό να υπάρχουν στιγμές που δε νιώθουμε τέλεια με τον εαυτό μας - άλλωστε θα ήταν υπεροψία αν νομίζαμε 24/7 ότι είμαστε θεές! - ωστόσο η επιστήμη μπορεί να κάνει... θαύματα ακόμη και σε θέματα αυτοπεποίθησης.

Αν, λοιπόν, θέλεις να βγεις έξω περπατώντας σαν πραγματική... queen - κι ας περνάς μια #badhairday, η επιστήμη σού δίνει τη λύση για να το πετύχεις.

Κι όμως! Μπορείς να καταφέρεις πολλά αρκεί... να πιστέψεις στον εαυτό σου

Παρακάτω είναι μια λίστα με τους πέντε κορυφαίους και επιστημονικά αποδεδειγμένους τρόπους για να νιώσεις πιο ελκυστική από ποτέ, σε χρόνο dt.

Το μάθημα ξεκινάει ευθύς αμέσως, κορίτσια! Πάρτε μολύβι και χαρτί και κρατήστε σημειώσεις.

https://www.instagram.com/p/CXZiEussQW5/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

#1. Γυμνάσου

Μια μελέτη του 2015 από το Πανεπιστήμιο τουTurku διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έβαλαν την άσκηση στη ζωή τους, ανέφεραν αύξηση της αυτοπεποίθησής τους. Σαν να μην ήταν αρκετός αυτός ο λόγος, η άσκηση έχει αποδειχθεί ότι απελευθερώνει ενδορφίνες, οι οποίες είναι χημικές ουσίες που μας κάνουν να νιώθουμε πιο ευτυχισμένες.

#2. Διόρθωσε τη στάση του σώματός σου

Μια μελέτη από την Ένωση Ψυχολογικής Επιστήμης που έγινε το 2010, αποκάλυψε ότι η σωστή στάση του σώματος σε κάνει να έχεις περισσότεη αυτοπεποίθηση. Γι' αυτό σταμάτα να καμπουριάζεις και δούλεψε στο να βρεις την ιδανική στάση για να στέκεσαι είτε όρθια είτε καθιστή.

#3. Φόρα κόκκινα ρούχα

Είναι γνωστό ότι το κόκκινο είναι ένα χρώμα που τραβάει την προσοχή και συνδέεται συχνά με τον πόθο, τον ρομαντισμό και το φλογερό πάθος. Μια μελέτη, λοιπόν, που δημοσιεύτηκε το 2017 στο European Journal of Social Psychology διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που συμμετείχαν αισθάνονται πιο ελκυστικοί όταν φορούν αυτήν την τολμηρή απόχρωση.



#4. Βάλε άρωμα

Το 90% των γυναικών ανέφεραν ότι αισθάνονται μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση όταν φορούν άρωμα, σύμφωνα με μια μελέτη του 2011 που δημοσιεύτηκε στο Neurobiology of Sensation and Reward.

#5. Τράβηξε μια selfie

Την επόμενη φορά που κάποιος θα σε κατηγορήσει για ματαιοδοξία, ενημέρωσέ τον ότι το να τραβάς selfies είναι καλό για την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας. Μάλιστα, σε μια έρευνα του 2016 από την Today και την AOL, το 65% των γυναικών ανέφεραν ότι βλέποντας τις selfies τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενίσχυαν την αυτοπεποίθησή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αξέχαστα Χριστούγεννα; 8 διασκεδαστικές δραστηριότητες για να τα θυμάσαι μια ζωή

Σκέφτεσαι να αποκτήσεις γάτα; Όσα πρέπει να έχεις κατά νου

Αισθάνεσαι συνεχώς «πτώμα»; 4 τρόποι για να βρεις τη χαμένη σου ενέργεια

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved