Σκέφτεσαι να αποκτήσεις γάτα; Όσα πρέπει να έχεις κατά νου

Ετοιμάσου για πολλές τρέλες και πολλή...αγάπη!

Ένα κατοικίδιο μπορεί να είναι η καλύτερη και η πιο αγνή παρέα στη ζωή ενός ανθρώπου. Δεν μπορεί ούτε να σε προδώσει, ούτε να σε στεναχωρήσει…Αλλά δεν αγαπάμε τα κατοικίδια φυσικά μόνο γι’ αυτό! Τα αγαπάμε για τα παιχνίδια τους, για τις αξιολάτρευτες φατσούλες τους, γι’ αυτά τα μάτια που σε κοιτάνε με ένα τσαχπίνικο παράπονο και… καλοσύνη!

Ένα από τα κατοικίδια στο οποίο σίγουρα θα βρεις όλα τα παραπάνω είναι η γάτα και για να βρίσκεσαι εδώ τώρα μάλλον, σκέφτεσαι πολύ σοβαρά να τη βάλεις στη ζωή σου! Και αν θες τη γνώμη μου; Πολύ καλά κάνεις, γιατί θεωρώ ότι είναι απίστευτη παρέα, ναζιάρα και πολύ, μα πολύ παιχνιδιάρα. Πριν πάρεις όμως αυτή τη μεγάλη απόφαση, θα σου πω τι πρέπει να έχεις κατά νου πριν υιοθετήσεις μια γάτα ή ένα μωρό γατάκι και μετά φυσικά να αποφασίσεις! Έτοιμη;

play cat

Φοιτητικό σπίτι: 3 τρόποι να κάνεις τη γάτα σου να εξοικειωθεί στον νέο της χώρο

#1. Να έχεις κοντά σου κτηνιατρική κλινική

Βρες την κοντινότερη κτηνιατρική κλινική στο σπίτι σου, έτσι ώστε να νιώθεις ασφάλεια σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης! Εκτός αυτού ξέρεις ότι θα έχεις μια έμπιστη κλινική στην οποία θα πηγαίνεις τη γάτα σου για τακτική φροντίδα και έλεγχο της υγείας της.

Καλό θα ήταν να σημειώσεις και τις ώρες λειτουργίας της κλινικής και να βρεις επίσης, μια κλινική έκτακτης ανάγκης για ασθένειες ή τραυματισμούς, ώστε και μέσα στη νύχτα ή σε αργίες να μπορεί να σε εξυπηρετήσει.

#2. Μακριά τα σκουπίδια από τη γατούλα

Τοποθέτησε τον κάδο απορριμμάτων σου σε ένα εύκολα προσβάσιμο σημείο για σένα, αλλά μακριά από τη γάτα σου. Εάν δε, υιοθετήσεις ένα γατάκι μικρότερο των έξι μηνών, βρες έναν χώρο που θα είναι αποκλειστικά και μόνο για τα απορρίμματά του.

Τα γατάκια είναι χαριτωμένα, αλλά είναι επίσης πολύ ακατάστατα. Τα σκουπίδια συχνά κολλάνε στη γούνα και στα πόδια τους. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε πεπτικά και εντερικά προβλήματα εάν το γατάκι σου καταπιεί τυχόν απορρίμματα ενώ καθαρίζεται.

#3. Να φροντίζεις για την τροφή της

Επένδυσε σε ποιοτικά ανοξείδωτα ή κεραμικά πιάτα για φαγητό και νερό. Οι γάτες χρειάζονται άφθονο φρέσκο ​​νερό καθημερινά, γι' αυτό θα πρέπει να κρατάς το μπολ με το νερό του κατοικίδιου σου γεμάτο με φρέσκο, καθαρό νερό.

https://www.instagram.com/tv/CV1REaxIwvX/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η καλής ποιότητας τροφή για γάτες ή γατάκια είναι επίσης απαραίτητη. Συνήθως τα γατάκια πρέπει να τρέφονται με τρία έως τέσσερα μικρά γεύματα την ημέρα. Οι μεγάλες ηλικιακά γάτες πρέπει να ταΐζονται μία ή δύο φορές την ημέρα. Ενημερώσου λοιπόν από τον κτηνίατρό σου πλήρως έτσι ώστε να καθορίσετε πόσο συχνά θα ταΐζεις τη γάτα σου και σε τι ποσότητα.

#4. Εργαλεία περιποίησης

Τα εργαλεία περιποίησης, όπως η βούρτσα ή η χτένα, είναι επίσης σημαντικά για να διατηρήσεις το τρίχωμα της γάτας σου υγιές.



#5. Παιχνίδια, πολλά παιχνίδια

Εάν η γάτα σου έγραφε αυτή τη λίστα, πιθανότατα θα ζητούσε παιχνίδια. Εάν αγοράζεις παιχνίδια που περιέχουν νήμα ή σπάγκο, φρόντισε να επιβλέπεις τη γάτα σου κατά τη διάρκεια που παίζει με αυτά. Η κατάποση αυτών των υλικών μπορεί να προκαλέσει σοβαρή, και μερικές φορές θανατηφόρα, εντερική βλάβη.



#6. Κολάρο και ταυτότητα για τη γάτα

Εάν σκέφτεσαι να αφήνεις τη γάτα σου πιο ελεύθερη και να βγαίνει σε εξωτερικό χώρο (ενώ την επιβλέπεις φυσικά), τότε θα σου συνιστούσα να πάρεις ένα κολάρο, μια ετικέτα αναγνώρισης και ένα λουρί. Είναι σημαντικό να έχεις κατά νου ότι υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι σε εξωτερικούς χώρους για τις γάτες. Ο εσωτερικός χώρος είναι μια ασφαλέστερη επιλογή.

#7. Να το αγαπάς…

Τέλος, να είσαι εντελώς σίγουρη γι΄αυτό το βήμα! Η υιοθέτηση ενός ζώου εκτός από τα αμέτρητα παιχνίδια και τις αγκαλιές που θα έχετε, σημαίνει και ευθύνη. Ένα κατοικίδιο θέλει υπευθυνότητα, διαφορετικά, αν το παραμελήσεις με τον καιρό θα γίνει δυστυχισμένο…

Κάθε χρόνο, δεκάδες χιλιάδες κατοικίδια καταλήγουν στους δρόμους, όπου πέφτουν θύματα παραμέλησης και κακοποίησης, ή σε καταφύγια αναζητώντας νέα σπίτια. Και αυτό είναι κάτι που μας στεναχωρεί αφάνταστα και που σίγουρα δεν θέλουμε να συμβαίνει. Γι’ αυτό να το αγαπάς, να μην το ξεχνάς και να είσαι…δίπλα του!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα μωρό προκαλεί…πανικό στο TikTok - Θα σε ξετρελάνει!

Έφηβη έσωσε τρία σκιουράκια μετά την καταστροφή της φωλιάς τους από τυφώνα

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved