Αισθάνεσαι συνεχώς «πτώμα»; 4 τρόποι για να βρεις τη χαμένη σου ενέργεια

Βάλε αυτές τις απλές συνήθειες στη ζωή σου και επανάφερε την ενεργητικότητά σου.

Ο καιρός γίνεται ολοένα και πιο μουντός, το διάβασμα και τα φροντιστήρια είναι καθημερινή υποχρέωση της εβδομάδας και οι απαιτούμενες οκτώ ώρες ύπνου μοιάζουν με περιστασιακή πολυτέλεια, αντί να είναι μια καθημερινή συνήθεια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην έχεις την απαιτούμενη ενέργεια για να αντεπεξέλθεις σε όλες τις δραστηριότητες της ημέρας σου και να νιώθεις αυτόν τον ενοχλητικό... λήθαργο από νωρίς το απόγευμα.

smoothie2

Με αυτό το smoothie θα κάψεις το λίπος και θα έχεις ενέργεια όλη μέρα

Η παραμονή στον καναπέ για ώρες και η παρακολούθηση ταινιών ακούγονται πολύ πιο δελεαστικά από το να διαβάσεις για το σχολείο ή να πας για προπόνηση, αφήνοντάς σε να εξαρτάσαι από ένα δεύτερο, τρίτο ή τέταρτο φλιτζάνι τσάι με την ελπίδα ότι θα βρεις τη χαμένη σου ενέργεια. Ωστόσο, όταν είσαι στη φάση που... σέρνεσαι, ένα φλιτζάνι τσάι ή ένας απογευματινός ύπνος μπορεί να μην είναι αρκετά για να ενισχύσουν την ενέργειά σου.

https://www.instagram.com/p/CWSst2PNC-_/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Αντ' αυτού, μπορείς να δοκιμάσεις τα πέντε hacks που έχουμε για εσένα, προκειμένου να ενισχύσεις τη χαμηλή σου ενέργεια, να βελτιώσεις την παραγωγικότητά σου και να ξαναβρείς το κίνητρο που θα σε οδηγήσει στο να καταφέρνεις τα πάντα.

Διαχειρίσου το άγχος

Το άγχος καταναλώνει τεράστια ποσότητα ενέργειας, τόσο σωματική όσο και πνευματική - ειδικά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου του χρόνου που έχουμε πολυάσχολες λίστες υποχρεώσεων και φορτωμένο πρόγραμμα, πέρα ​​από τους συνηθισμένους καθημερινούς στρεσογόνους παράγοντες. Είναι σημαντικό να έχεις ένα σχέδιο διαχείρισης του άγχους, είτε κάνοντας τακτικά διαλείμματα από το διάβασμα, είτε μιλώντας με έναν δικό σου άνθρωπο που η συζήτηση μαζί του σε χαλαρώνει.

Δώσε βάση στον επαρκή και ποιοτικό ύπνο

Εάν κοιμάσαι κάθε βράδυ 7-8 ώρες, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έχεις αρκετή ενέργεια για να αδράξεις τη μέρα σου. Από την άλλη, εάν οι ώρες ύπνου σου δεν είναι επαρκείς, μπορεί να νομίζεις ότι το να πάρεις έναν υπνάκο μετά το σχολείο, θα σε «φέρει στα ίσια σου». Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζεις πριν υιοθετήσεις αυτή τη λανθασμένη συνήθεια, είναι ότι ο μεσημεριανός ύπνος μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά σου να αποκοιμηθείς τη νύχτα ή να σε οδηγήσει σε έλλειψη ενέργειας κατά τη διάρκεια της ημέρας.



Γι' αυτό, καλό θα είναι να φτιάξεις μια ρουτίνα κατά την οποία θα προετοιμάζεις το σώμα σου για έναν βαθύ και ποιοτικό ύπνο. Μπορείς, για παράδειγμα, να βάλεις χαμηλό φωτισμό, να απολαύσεις ένα ζεστό μπάνιο και να κάνεις μια χαλαρωτική δραστηριότητα μακριά από κινητά και υπολογιστές, όπως διαλογισμό, να γράψεις στο ημερολόγιό σου ή να διαβάσεις ένα βιβλίο.

Βάλε την άσκηση στην καθημερινότητά σου

Όταν σου λείπει ενέργεια, το τελευταίο πράγμα που έχεις όρεξη να κάνεις είναι η γυμναστική, με αποτέλεσμα να φτάνεις στο σημείο μέχρι και να ακυρώνεις τα πάντα επειδή νιώθεις εξαντλημένη. Παρόλο που καλό είναι να δίνεις προτεραιότητα στο να ξεκουράσεις το σώμα σου όταν το έχεις ανάγκη, η κίνηση μπορεί να βοηθήσει πολύ στο να ξεπεράσεις αυτή την ενοχλητική ατονία που νιώθεις.

Υπάρχουν πολλοί βιολογικοί λόγοι που η άσκηση ενισχύει την ενέργεια, όπως η αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος και η απελευθέρωση ορμονών που συμβάλλουν στην καλή διάθεση. Γι' αυτό και πολλοί άνθρωποι ορκίζονται σε μια σύντομη προπόνηση ως εναλλακτική λύση στον απογευματινό καφέ τους. Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά όταν ξοδεύεις ελάχιστη ενέργεια για να πας μια βόλτα, να κάνεις jogging ή να χορέψεις ακούγοντας το αγαπημένο σου τραγούδι, ενισχύεις την ενέργειά σου και νιώθεις σε εγρήγορση για όλη την υπόλοιπη ημέρα.



Βγες έξω

Όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν και ο καιρός γίνεται μουντός, είμαστε λιγότερο διατεθειμένες να κάνουμε μια βόλτα μετά το σχολείο ή να πιούμε μια ζεστή σοκολάτα στην αυλή. Ωστόσο, ο καθαρός αέρας μπορεί να βελτιώσει δραματικά τα επίπεδα ενέργειας. Το να είσαι σε εξωτερικό χώρο, μειώνει την κούραση και βελτιώνει τη αυτοσυγκέντρωση.

Cover photo: unsplash.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πες μου πόσες ώρες κοιμάσαι να σου πω ποια είσαι!

Θες να έχεις περισσότερη ενέργεια και παράλληλα να χάνεις λίπος;

Sunshine smoothie: Είναι πανεύκολο και θα σε γεμίσει ενέργεια

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved