Νιώθεις ότι δεν έχεις μεγάλη αυτοπεποίθηση; Mε αυτά τα tips θα γίνει η «super δύναμή» σου

Το να έχεις αυτοπεποίθηση επηρεάζει θετικά τόσο τις σχέσεις σου με τους άλλους όσο και τις σχέσεις σου σε ένα εργασιακό περιβάλλον.

Το να πιστεύεις πραγματικά στον εαυτό σου, στις ικανότητες δηλαδή και στις δυνατότητές του είναι κάτι που μπορεί να σε ωθήσει στο να καταφέρεις κάθε τι που βάζεις στόχο. Παράλληλα, το να αποδέχεσαι πλήρως αυτό που είσαι και να νιώθεις ασφαλής με τον εαυτό σου σε κάθε στιγμή και περίσταση, οι ειδικοί λένε πως μοιάζει πραγματικά με υπερδύναμη. Δεν είναι μόνο ότι αισθάνεσαι πως μπορείς να τα καταφέρεις τα «πάντα», είναι πως έχοντας αυτοπεποίθηση γνωρίζεις και τι αξίζεις κι επομένως έχεις το θάρρος να το διεκδικείς - είτε αυτό είναι στις επαγγελματικές σου σχέσεις είτε στις διαπροσωπικές.

Παρ' όλα αυτά δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι μεγάλη αυτοπεποίθηση, γι' αυτό αν είσαι κι εσύ μία από αυτούς τα tips αυτά θα σε βοηθήσουν να την τονώσεις και να την χρησιμοποιήσεις σαν το «μυστικό σου όπλο».

Αξιοποίησε τα δυνατά σου σημεία

Αναρωτήσου σε τι πράγμα είσαι καλή και χρησιμοποίησέ το προς όφελός σου. Αν κατανοήσεις τις ικανότητές σου την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να αναλάβεις ένα οποιοδήποτε project θα μπορέσεις να το φέρεις εις πέρας πιο εύκολα, έχοντας μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό σου.

Πέρνα χρόνο με άτομα που σου τονώνουν την αυτοπεποίηθηση κι όχι που στην ρίχνουν

Όπως όταν τρώμε ένα καλό φαγητό γεμάτο πρωτεΐνες και βιταμίνες το σώμα μας θρέφεται με τα σωστά συστατικά, έτσι και ο ψυχισμός μας όταν έρχεται σε επαφή με θετικά κι όχι τοξικά άτομα διατηρείται υγιής. Γι' αυτό αν υπάρχουν στον κύκλο σου άτομα που σε κάνουν να νιώθεις αρνητικά συναισθήματα ή σε «κουράζουν» ψυχικά, καλό θα είναι να τους αφιερώνεις λιγότερο χρόνο.

Γιόρτασε τα επιτεύγματά σου

Όσο περισσότερο αναγνωρίζεις τις νίκες στη ζωή σου, τόσο περισσότερο καλλιεργείς μια αίσθηση υπερηφάνειας και εμπιστοσύνης στον εαυτό σου, λένε οι ειδικοί, γι' αυτό αφιέρωσε λίγο χρόνο για να σκεφτείς όλα όσα έχεις καταφέρει και πρέπει να είσαι περήφανη. Να θυμάστε ότι και οι μικρές νίκες εξακολουθούν να είναι νίκες.

pexels-andrea-piacquadio-3793238.jpg

Ξεκίνα ένα νέο hobby

Το να μάθεις κάτι νέο δεν είναι εύκολο, αλλά η αίσθηση που έρχεται όταν κατακτάς μια δεξιότητα είναι ανεκτίμητη. Αντί να ξεκινήσεις κάτι από το μηδέν, σκέψου να ασχοληθείς ξανά με κάτι που είχες ξεκινήσει στο παρελθόν και μπορεί να σου άρεσε, όπως η ζωγραφική ή κάποιο άθλημα και προσπάθησε να τελειοποιήσεις τις δεξιότητές σου.

Μίλα όμορφα στον εαυτό σου

Μην είσαι ευγενική μόνο με τους άλλους αλλά και με τον εαυτό σου. Αντί να είσαι συνεχώς αυστηρή, προσπάθησε να βρίσκεις κάτι θετικό σε σένα κάθε μέρα, είτε αυτό είναι κάτι που κατάφερες στο σχολείο, το πανεπιστήμιο ή τη δουλειά σου είτε είναι απλά το πόσο ωραία ντύθηκες μια μέρα.

Κινητοποιήσου

Ακόμη και η ελάχιστη ποσότητα άσκησης μπορεί να σε βοηθήσει να ενισχύσεις τον τρόπο που βλέπεις τον εαυτό σου - και, ως αποτέλεσμα, τα συνολικά επίπεδα αυτοπεποίθησής σου. Σκέψου μικρά πράγματα που μπορείς να κάνεις εδώ και εκεί για να προσθέσεις κίνηση στη μέρα σου, όπως το να κάνεις μια βόλτα με έναν φίλο ή να κάνεις ένα απογευματινό διάλειμμα χορού 10 λεπτών.

Αντιμετώπισε τους φόβους σου

Κάθε υπερήρωας έχει έναν εχθρό και ο δικός σου μπορεί να είναι ο εαυτός σου. Ο φόβος είναι ένα ισχυρό συναίσθημα και μπορεί εύκολα να κλονίσει την αυτοπεποίθησή μας. Αντί να αφήνεις τους φόβους σου να ελέγχουν τη ζωή σου, αντιμετώπισέ τους κατά μέτωπο. Το να γνωρίσουμε τους φόβους μας, λένε οι ειδικοί είναι το πρώτο βήμα για να τους ξεπεράσουμε και για να γίνουμε πιο σίγουροι και σίγουροι για τον εαυτό μας.

Διόρθωσε τη στάση σου

Κάτι τόσο απλό όσο το να στέκεσαι πιο όρθια μπορεί να σε κάνει να φαίνεσαι πιο σίγουρη – ίσως και να σε ξεγελάσει ώστε να νομίζεις ότι είσαι. «Η ψυχολογική μας στάση μπορεί να αντικατοπτρίζεται στη φυσική μας στάση», λένε κάποιοι ειδικοί. Η ρύθμιση της στάσης του σώματος, η διατήρηση δηλαδή του κεφαλιού σου ψηλά και της πλάτης σου σε ευθεία μπορεί επίσης να προσαρμόσει και την ψυχολογική σου κατάσταση και να σε κάνει να βλέπεις τα πράγματα πιο θετικά.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved