Το παγωτό φυστίκι θα κάνει πιο γλυκό το καλοκαίρι σου και έχουμε την συνταγή

H ωραιότερη επιλογή για τις ημέρες του καύσωνα (και όχι μόνο).

Το παγωτό φυστίκι θα κάνει πιο γλυκό το καλοκαίρι σου και έχουμε την συνταγή

Το παγωτό είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα όλων των κοριτσιών. Κακά τα ψέματα, καμία δεν θα έλεγε όχι σε ένα λαχταριστό χωνάκι ή κυπελλάκι παγωτού σοκολάτας. Διατίθεται στα ζαχαροπλαστεία, τα περίπτερα και τα super marker σε πολλές, διαφορετικές γεύσεις που ικανοποιούν ακόμη και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Υπάρχει ωστόσο μια ακόμη ενδιαφέρουσα επιλογή γεύσης (πέρα από τις συνηθισμένες) που δεν είναι άλλη από το παγωτό φυστίκι. Δροσιστικό, κρεμώδης και απολαυστικό θα ικανοποιήσει άμεσα την ανάγκη σου για γλυκό. Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σου την πιο εύκολη και δοκιμασμένη συνταγή για σπιτικό παγωτό φυστίκι, που θα φτιάξεις πανεύκολα για να ενθουσιάσεις τις φίλες σου.

Η αγαπημένη σαλάτα της Bella Hadid έγινε viral στο TikTok και μπορείς εύκολα να τη φτιάξεις

Η απόλυτη συνταγή για παγωτό φυστίκι

Υλικά: 200 γρ. φιστίκια Αιγίνης, χωρίς κέλυφο + έξτρα για σερβίρισμα
250 γρ. ζάχαρη καστανή
2 κ.γ. κορν φλάουρ
600 γρ. γάλα, 3,5%
600 γρ. γάλα εβαπορέ
4-5 κ.σ. ανθόνερο
3-4 πράσινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα

Εκτέλεση: Χτυπάμε στο πολυμηχάνημα τα φιστίκια και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σκόνη.
Προσέχουμε να μη τα παραχτυπήσουμε γιατί τα φιστίκια θα βγάλουν λάδι και μαζί με τη ζάχαρη θα γίνει μια κρέμα και δεν το θέλουμε αυτό. Ρίχνουμε μέσα στο πολυμηχάνημα το κορν φλάουρ ανακατεμένο σε 1 κ.σ. από το γάλα και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ώστε να πάρουμε μία λεία πάστα.

Σε μία κατσαρόλα ανακατεύουμε τα υπόλοιπα γάλατα και τα φέρνουμε σε βρασμό σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας για να μην κολλήσουν. Μόλις βράσουν, ρίχνουμε μέσα το μείγμα με τα φιστίκια, ανακατεύουμε πολύ καλά με τη βοήθεια ενός σύρματος και όταν το μείγμα έρθει ξανά σε βρασμό σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει (θα συνεχίσει να πήζει όσο κρυώνει).

Εκτός φωτιάς ρίχνουμε το ανθόνερο, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε καλά.
Στο σημείο αυτό δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε επιπλέον χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανθόνερο. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το σκεπάζουμε με δύο μεμβράνες. Η πρώτη ακουμπάει πάνω στην επιφάνεια της κρέμας μας έτσι ώστε να παρεμποδιστεί ο σχηματισμός πέτσας. Με την δεύτερη κλείνουμε από πάνω καλά το μπολ.

Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει καλά πριν το βάλουμε στην παγωτομηχανή ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή της.
Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή βάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό δοχείο στην κατάψυξη για 4 ώρες ανακατεύοντας με ένα κουτάλι κάθε μία ώρα για να μη δημιουργηθούν κρυσταλλάκια. Πριν το σερβίρουμε το βγάζουμε από την κατάψυξη για 20 λεπτά. Πασπαλίζουμε με φιστίκια και σερβίρουμε.

Πηγή κεντρικής: pexels.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το πιο δροσιστικό milkshake φράουλας μπορείς να το φτιάξεις και μόνη σου - Η απόλυτη συνταγή

Food lovers: 10 Instagram captions για τις φωτογραφίες με πίτσα, brunch και κάθε είδους φαγητό