Η last minute συνταγή για βασιλόπιτα για να υποδεχθείς γλυκά το 2024

Η πιο εύκολη συνταγή ever.

Σε λίγες ώρες θα αποχαιρετήσουμε οριστικά το 2023 για να υποδεχθούμε τη νέα χρονιά. Ένα από τα πιο αγαπημένα έθιμα της Πρωτοχρονιάς είναι η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας η οποία φυσικά συνοδεύεται από την αναζήτηση του «τυχερού» φλουριού.

Αν ανήκεις στα κορίτσια που αφήνουν τα πάντα για την τελευταία στιγμή, είμαστε εδώ για σένα. Βρήκαμε την πιο απλή και δοκιμασμένη συνταγή για σπιτική βασιλόπιτα που θα ζηλέψει ακόμα και το καλύτερο ζαχαροπλαστείο.

Η πιο εύκολη βασιλόπιτα- Πώς θα την φτιάξεις

Υλικά: 300 γρ. βούτυρο
250 γρ. άχνη ζάχαρη
1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
2 κ.σ. αλεύρι
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1-2 πορτοκάλια
1 βανιλίνη
4 αυγά
75 γρ. γάλα
400 γρ. αλεύρι
αλάτι
1 κ.σ. baking powder
άχνη ζάχαρη

https://www.instagram.com/p/C0joJrxMfUO/

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, την άχνη και χτυπάμε με το σύρμα πολύ καλά για 2-3 λεπτά.

Συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μικρό blender ρίχνουμε τη ζάχαρη, 2 κ.σ. από το αλεύρι και χτυπάμε πολύ καλά. Όταν το μείγμα μας γίνει σκόνη το προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ. Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιών, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε στον κάδο σε χαμηλή ταχύτητα.

Cinnamon roll σε κούπα γίνεται; Γίνεται και η συνταγή είναι πανεύκολη

Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Ρίχνουμε το γάλα ανακατεύοντας ελαφρά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 400 γρ. αλεύρι με το αλάτι και το baking powder και τα προσθέτουμε στον κάδο. Σε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ βάζουμε λίγο βούτυρο σε όλη την επιφάνεια.

Ρίχνουμε το μείγμα για τη βασιλόπιτα και απλώνουμε καλά με μία σπάτουλα. Ψήνουμε στον φούρνο για 45 λεπτά. Πριν το ψήσιμο δεν ξεχνάμε να βάλουμε το φλουρί.
Μόλις είναι έτοιμη, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε!

Πηγή κεντρικής: @airfrying.gr

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved