Βασιλόπιτα κέικ alert! Η απόλυτη συνταγή για να υποδεχθείς γλυκά τη νέα χρονιά

Το φλουρί μην ξεχάσεις!

Μιας και η Πρωτοχρονιά πλησιάζει, πρέπει να προετοιμάζουμε σιγά-σιγά τις τελευταίες λεπτομέρειες του εορταστικού τραπεζιού. Και με τι είναι συνυφασμένη η πρώτη ημέρα του χρόνου; Με τη βασιλόπιτα, φυσικά!

Αν θέλεις να κάνεις την έκπληξη φέτος την Πρωτοχρονιά και να υποδεχτείτε το 2022 στο οικογενειακό τραπέζι κόβοντας τη δική σου, έξτρα περιποιημένη βασιλόπιτα, δεν έχεις παρά να βάλεις ποδιά και να ακολουθήσεις την παρακάτω εύκολη συνταγή για μία λαχταριστή και ζουμερή βασιλόπιτα.

patatokroketes

Go viral! 4 festive συνταγές που κάνουν χαμό στο TikTok - Ψητό μπρι κανείς;

Πρόκειται για την κλασική βασιλόπιτα κέικ, η οποία περιλαμβάνει πορτοκάλι και είναι ιδανική για όλα τα γούστα.

https://www.instagram.com/p/CXxscbbothM/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Υλικά:

  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • ¼ φλ. βανίλια
  • ¼ φλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 φλιτζάνι ξύσμα πορτοκαλιού
  • Ζάχαρη άχνη
  • Φλουρί


Εκτέλεση:

  1. Προσθέτουμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για δύο λεπτά.
  2. Καθώς συνεχίζουμε το ανακάτεμα, προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για ακόμη τρία λεπτά.
  4. Βάζουμε το μείγμα του κέικ σε λαδωμένο ταψί.
  5. Παίρνουμε το φλουρί και το βάζουμε σε ένα τυχαίο σημείο της βασιλόπιτας.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 50 λεπτά.
  7. Προσθέτουμε άχνη ζάχαρη και σχεδιάζουμε το 2022.

Στην παρακάτω photo gallery θα βρεις 5 ακόμη ιδέες για βασιλόπιτα.

Cover photo: @hb_herts

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Sunday's recipe! Φτιάξε τα πιο αφράτα και νόστιμα chocolate chip muffins που έχεις φάει ποτέ

Φοιτητικό Σπίτι: Εύκολη σούπα λαχανικών για τις κρύες ημέρες του χειμώνα

Sunday's recipe! Φτιάξε το πιο λαχταριστό gingerbread κέικ με παγωμένη κρέμα τυριού

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved