5 tips για να κάνεις eco friendly αλλά και πιο stylish το υπνοδωμάτιό σου

Θες να μετατρέψεις το υπνοδωμάτιό σου σε χώρο φιλικό προς το περιβάλλον; 5 tips που θα σε βοηθήσουν!

Ονειρεύεσαι ένα υπνοδωμάτιο που να αφήνει ένα οικολογικό αποτύπωμα στον πλανήτη; Θες να μετατρέψεις την κρεβατοκάμαρά σου σε ένα καταφύγιο όμορφο αλλά και φιλικό προς το περιβάλλον;

Σου έχω 5 tips για να μετατρέψεις το υπνοδωμάτιό σου σε έναν οικολογικό χώρο, όπου θα αισθάνεσαι καλύτερα, θα νιώθεις ωραία να αράζεις με τους φίλους σου και δεν θα επιβαρύνεις συγχρόνως τον πλανήτη. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο! Just trust the process, και θα έχεις το πιο μοντέρνο, eco friendly δωμάτιο. Δες τα tips.

Ονειρεύεσαι συχνά ότι χάνεσαι; Μάθε τι σημαίνει

Eπίλεξε ένα φιλικό προς το περιβάλλον στρώμα

Ένα από τα πιο σημαντικά βήματα για τη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου υπνοδωματίου είναι η επιλογή ενός οικολογικού στρώματος. Γιατί όμως είναι τόσο σημαντικό ένα οικολογικό στρώμα;

https://www.instagram.com/p/CZ4dYTnKUB2/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το μέσο στρώμα περιέχει μια σειρά από χημικές ουσίες που και στην υγεία έχουν αρνητική επίπτωση, αλλά και στο περιβάλλον. Τώρα, σκέψου ότι περνάς περίπου 8 ώρες κάθε βράδυ στο στρώμα σου αναπνέοντας αυτές τις χημικές ουσίες και μπορείς γρήγορα να καταλάβεις γιατί είναι ο καλύτερος τρόπος να αποκτήσεις ένα «πράσινο» στρώμα.

Στρώσε κλινοσκεπάσματα φιλικά προς το περιβάλλον

Μόλις διαλέξεις το φιλικό προς το περιβάλλον νέο στρώμα σου, ήρθε η ώρα να επιλέξεις κάποιο βιώσιμο κλινοσκέπασμα για να το βάλεις από πάνω.

Επίλεξε μια μπογιές για τους τοίχους χαμηλής περιεκτικότητας σε VOC

Όταν είσαι έτοιμη να βάψεις τους τοίχους στο υπνοδωμάτιό σου, αναζήτησε χρώματα χαμηλής περιεκτικότητας σε VOC ή χωρίς VOC. Τα χρώματα που έχουν χαμηλές ή καθόλου πτητικές οργανικές ενώσεις έχουν πολύ λίγη οσμή και δεν είναι τόσο ανθυγιεινά για την υγεία σου και το περιβάλλον.

Ανανέωσε τον αέρα με φυτά εσωτερικού χώρου

P

Έχουμε ήδη μιλήσει για στρώματα και μπογιές που περιέχουν τις χημικές ουσίες VOC. Δυστυχώς, υπάρχουν και αλλούς όπως στα χαλιά, τις κόλλες, τα πλαστικά και τα είδη προσωπικής φροντίδας.

Μερικές φορές μπορείς να εξαλείψεις αυτές τις VOC αφαιρώντας τα στοιχεία που τις εκπέμπουν. Ωστόσο, ορισμένα αντικείμενα είναι πιο δύσκολο να αφαιρεθούν, όπως τα χαλιά. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσεις φυτά εσωτερικού χώρου για να ανανεώνεται ο αέρας στο δωμάτιό σου.

Eco-friendly φωτισμός

Ίσως ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να δημιουργήσεις ένα eco-friendly υπνοδωμάτιο είναι να εξοικονομήσεις ενέργεια επιλέγοντας λαμπτήρες LED. Οι λαμπτήρες LED προσφέρουν ποικίλα πλεονεκτήματα σε σχέση με τους λαμπτήρες πυρακτώσεως, αλογόνου και CFL.



Τα LED είναι πιο ενεργειακά αποδοτικά, πράγμα που σημαίνει; Οικονομία στο ρεύμα! Δεν παράγουν σχεδόν καθόλου θερμότητα, γεγονός που τα καθιστά αρκετά αγαπητά για πολλούς. Έχουν επίσης απίστευτα μεγάλη διάρκεια ζωής, γεγονός που βοηθά στη μείωση των απορριμμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πανελλήνιες 2022: 3 ταινίες που θα σου δώσουν δύναμη να διαβάσεις ακόμα περισσότερο

Πες «αντίο» στο άγχος - 8 snacks που θα σε βοηθήσουν να αποδώσεις καλύτερα στις εξετάσεις

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved