Πες «αντίο» στο άγχος - 8 snacks που θα σε βοηθήσουν να αποδώσεις καλύτερα στις εξετάσεις

Δίνεις εξετάσεις; Αυτά είναι τα σνακ που θα σε βοηθήσουν να αποδώσεις καλύτερα στη μελέτη σου και να διώξεις το άγχος!

Η επιλογή της σωστής διατροφής για τον εγκέφαλο κατά την περίοδο των εξετάσεων, θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς από το άγχος, να έχεις καλό ύπνο και… να θυμάσαι όσα διάβαζες μέχρι και το τελευταίο βράδυ πριν δώσεις. Θα ξυπνήσεις και το μυαλό σου θα είναι «καθαρό» και θα θυμάται τα πάντα!

Η αλήθεια είναι ότι στην περίοδο των εξετάσεων η μελέτη μπορεί να τελειώσει πολλές φορές αργά το βράδυ. Τι σημαίνει αυτό; Την επιθυμία για σνακ! Το διάβασμα συνεπάγεται όρεξη για φαγητό, that’s true, αλλά το θέμα σε αυτή την περίπτωση ποιο είναι; Η σωστή επιλογή snacks, τα οποία θα ενισχύσουν τη μνήμη σου και θα σε βοηθήσουν να σκέφτεσαι και να αποδίδεις καλύτερα.

Exams season - 3 smoothies που θα σου δώσουν δυνάμεις για τις σχολικές εξετάσεις

Τα σνακ που πρέπει να καταναλώνεις την περίοδο των εξετάσεων

Μπορεί να θες να συνδυάσεις αλμυρό με γλυκό, αλλά εδώ θα μάθεις ποιες είναι οι καλύτερες τροφές για κατανάλωση σε περιόδους υψηλού στρες (εξετάσεις), αφού πρέπει να παραμείνεις συγκεντρωμένη για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Είναι λίγο τρελό, αν το σκεφτείς, το πόσο η διατροφή σου μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο λειτουργίας του οργανισμού σου και… τη μνήμη σου.

Στικς φρέσκων λαχανικών

Κόψε πολύ λεπτά μερικά καρότα, σέλινο, αγγούρι ή οποιοδήποτε άλλο ωμό λαχανικό θέλεις. Νιώθεις αγχωμένη; Αυτό το σνακ μπορείς να το παίρνεις παντού και με μια δαγκωνιά θα αποτελεί παρελθόν!

Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί είναι γεμάτοι με καλά λιπαρά και μαγνήσιο, το οποίο βοηθά στη διατήρηση των επιπέδων κορτιζόλης (στρες) σε χαμηλά επίπεδα. Μια χούφτα ξηρών καρπών, μπορούν να μειώσουν το άγχος και να σου δώσουν ενέργεια.


Τα καρύδια είναι ιδιαίτερα καλά για τη βελτίωση της μνήμης σου καθώς είναι γεμάτα ωμέγα-3 και πολυφαινόλες (επίσης καλά για το στρες).

Σπαράγγι

Τα σπαράγγια είναι γεμάτα με βιταμίνη Β και είναι το ιδανικό σνακ για καταπολέμηση του στρες.

Μούρα

Σχεδόν όλα τα είδη μούρων είναι γεμάτα με βιταμίνη C, η οποία είναι ευεργετική για τη μείωση του στρες και τη διατήρηση ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος.

https://www.instagram.com/p/CdskyoxLosM

Αυτό είναι βολικό κατά την περίοδο των εξετάσεων, καθώς, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι η περίοδος που εύκολα σε πιάνει πανικός και νιώθεις πολλές φορές όλα γύρω σου να γυρίζουν!

Μπανάνες

Οι μπανάνες είναι το τέλειο σνακ για διάφορους λόγους! Για αρχή, είναι γεμάτες βιταμίνη Β-6, σου δίνουν ενέργεια και ενισχύουν τα επίπεδα σεροτονίνης στο σώμα σου.

Οι μπανάνες διατηρούν επίσης την αρτηριακή σου πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα και ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, κάτι που θα σε βοηθήσει να αποτρέψεις την αίσθηση ότι ο κόσμος τελειώνει, όταν οι μέρες πριν από την ώρα των εξετάσεων αρχίσουν να πλησιάζουν. Ηρέμησε και πάρε μια μπανάνα!

Αποξηραμένα φρούτα

Μπορεί να φαίνονται λίγο περίεργα και ζαρωμένα, αλλά τα αποξηραμένα φρούτα είναι πολύ καλά, καθώς είναι γεμάτα φυτικές ίνες, σίδηρο, κάλιο και αντιοξειδωτικά.

Πλιγούρι βρώμης

Η βρώμη είναι πραγματικά υψηλή σε μαγνήσιο, βιταμίνη Β6 και κάλιο, και άρα ιδανική για την καταπολέμηση του άγχους.

Μαύρη σοκολάτα

Έρευνες έχουν δείξει ότι η μαύρη σοκολάτα είναι το TOP σνακ και δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα σου για τις... εξετάσεις. Όταν πήγαινα να δώσω εξετάσεις, θυμάμαι να μου λένε να πάρω ένα κομματάκι μαύρης σοκολάτας και να το φάω γιατί θα με βοηθήσει στη μνήμη μου. Δεν το πίστευα αλλά…πραγματικά ισχύει!

Όχι μόνο θα ικανοποιήσει κάθε λαχτάρα για σοκολάτα, αλλά έχει επίσης αποδειχθεί ότι συμβάλλει στην παραγωγή ενδορφινών, αυξάνει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο και παρέχει ακριβώς τη σωστή ποσότητα καφεΐνης για να σου δώσει τόση ενέργεια, όση χρειάζεσαι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μη φρικάρεις - 5 tips για να χαλαρώσεις και να πας σωστά προετοιμασμένη στις σχολικές εξετάσεις

Έχεις διάβασμα; Αυτή η slow playlist θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και να ξεκινήσεις ASAP

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved