Πανελλήνιες 2022: 3 ταινίες που θα σου δώσουν δύναμη να διαβάσεις ακόμα περισσότερο

Θες να κάνεις ένα διάλειμμα από το διάβασμα; Πάρε το αγαπημένο σου σνακ και δες μια ταινία που θα σου δώσει την έμπνευση και το κίνητρο που χρειάζεσαι!

Χρειάζεσαι ένα διάλειμμα από το διάβασμα για τις Πανελλήνιες που μόλις ξεκίνησαν, αλλά το πρόγραμμά σου είναι αρκετά φορτωμένο για να βγεις μια βόλτα; Σου έχω μια ιδέα! Πάρε λίγο χρόνο να χαλαρώσεις και να δεις μια ταινία που θα σε εμπνεύσει και θα σου δώσει το motivation που χρειάζεσαι. Όλοι χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα μερικές φορές, είτε είναι για να αποφύγουμε την εξάντληση, να ανανεωθούμε, να αποκτήσουμε μια νέα προοπτική ή να βρούμε κάποιο κίνητρο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα μετά από πολλές ώρες μελέτης το Σαββατοκύριακο.

Και μερικές φορές, μετά από αυτά τα διαλείμματα, μπορεί να είναι δύσκολο να κάτσεις ξανά στην ίδια, γνωστή καρέκλα του γραφείου που… σε περιμένει!

10 quotes που θα σε εμπνεύσουν και θα σε ενθαρρύνουν αν δίνεις εξετάσεις στο σχολείο

Δίνεις εξετάσεις; 3 ταινίες που σίγουρα πρέπει να δεις

Ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνεις ένα διάλειμμα μετά από το οποίο θα είσαι ξεκούραστη και εμπνευσμένη να συνεχίσεις, είναι να παρακολουθήσεις μία από αυτές τις ταινίες που θα σου προτείνω. Κάθε μια παρουσιάζει μια εμπνευσμένη ιστορία που σίγουρα θα προσελκύσει το ενδιαφέρον σου και θα σε εμπνεύσει στο να είσαι και να δώσεις…. τον καλύτερο εαυτό σου. Πάρε το αγαπημένο σου σνακ και ώρα για προβολή!

https://www.instagram.com/p/CdIF0yXI0CZ

Rudy

Με πρωταγωνιστές τους Sean Astin και Jon Favreau, σε σκηνοθεσία David Anspaugh, ο Rudy είναι μια από εκείνες τις ταινίες που σίγουρα θα σε κάνουν να κλάψεις. Η ιστορία ακολουθεί τον Ρούντι, ένα ονειροπόλο παιδί που θέλει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο να παίξει ποδόσφαιρο στη Notre Dame. Ωστόσο, το γεγονός ότι δεν είναι τόσο ψηλός όσο προβλέπεται, αλλά και η έλλειψη ακαδημαϊκής αριστείας δεν του το επιτρέπουν.

https://www.instagram.com/p/BwXPzgfn7dN

Με τις πιθανότητες, λοιπόν, να είναι εναντίον του, η θέλησή του να πετύχει, είναι πραγματικά το μόνο «όπλο» που έχει. Η επιμονή και το αδάμαστο πνεύμα του αποτελούν έμπνευση και θα σε ταρακουνήσουν. Δεν ντρέπομαι να παραδεχτώ ότι έριξα πολλά δάκρυα βλέποντας αυτήν την ταινία. Αξίζει λοιπόν να τη δεις, και κατά τη διάρκεια της προβολής θα συνειδητοποιήσεις ότι αν έχεις όνειρα και θέληση… όλα μπορούν να συμβούν!

Remember the Titans

Η ταινία λαμβάνει μέρος το 1971 στο γυμνάσιο TC Williams της Virginia. Ένας Αφροαμερινακός προπονητής με το όνομα Herman Boone (Denzel Washington), έχει προσληφθεί για να οδηγήσει την ομάδα αμερικάνικου ποδοσφαίρου του σχολείου στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Boone θα αντικαταστήσει τον μέχρι τότε προπονητή Bill Yoast (Patton), ο οποίος ήταν υποψήφιος για το Virginia High School Hall of Fame.

Ως δείγμα σεβασμού, ο Boone προσφέρει μια θέση βοηθού προπονητή στον Yoast. Ο Yoast αρνείται στην αρχή, αλλά επανεξετάζει την προσφορά μετά από δηλώσεις των λευκών παικτών να δεσμεύονται πως θα μποϊκοτάρουν την ομάδα σε περίπτωση που δε συμμετέχει ο ίδιος. Κάπως έτσι ξεκινάει η φάση για ένα ασύλληπτο ταξίδι της ομάδας προς την κορυφή.

Το καταπληκτικό της ταινίας είναι ότι μέσα από παραδείγματα αληθινής ιστορίας προσπαθεί να περάσει αντιρατσιστικά μηνύματα και μηνύματα ενότητας. Είναι χαρακτηριστικό πως, όταν είμαστε ενωμένοι, όποιες κι αν είναι οι διαφορές μας, θα νικήσουμε, θα θριαμβεύσουμε και θα γίνουμε θεοί. Και μόνο αυτά τα μηνύματα αρκούν για να πάρεις δύναμη και να προχωρήσεις παρακάτω!


The Pursuit of Happiness

Αυτή είναι μια άλλη αληθινή ιστορία και πιθανώς μια από τις πιο συγκλονιστικές ιστορίες που θα συναντήσεις ποτέ. Ο Γουίλ Σμιθ παίζει τον ρόλο του Κρις Γκάρντνερ, ενός ανθρώπου που έχει επενδύσει όλα τα χρήματά του στην αγορά σαρωτών οστικής πυκνότητας με την ελπίδα να τα πουλήσει σε γιατρούς. Αν και είναι ανώτερο από τα μηχανήματα ακτίνων Χ, το κόστος είναι μεγάλο για τους γιατρούς ώστε να το δικαιολογήσουν με αποτέλεσμα να καταλήγει μετά να πουλήσει αρκετά για να καλύψει τα έξοδα διαβίωσής του.

Στην πορεία, η σύζυγός του εγκαταλείπει αυτόν και τον μικρό γιο του, ενώ εκείνος βρίσκεται στη μέση μιας εξάμηνης απλήρωτης πρακτικής για να γίνει χρηματιστής. Σύντομα ακολουθεί έξωση και τρέχει κάθε μέρα για να φτάσει στο καταφύγιο αστέγων, ώστε αυτός και ο γιος του να μην χρειάζεται να κοιμηθούν στον δρόμο. Δεν τα καταφέρνει πάντα. Και ναι, μέχρι στιγμής αυτό δεν είναι καθόλου ευχάριστο, αλλά σίγουρα θα «παλεύεις» με τον εαυτό σου για να μη δακρύσεις στην πορεία, καθώς η ιστορία τελειώνει με ένα όμορφο και πολύ θετικό μήνυμα. Η όλη ιστορία σε κάνει να εκτιμάς αυτό που έχεις, σε εμπνέει να κυνηγήσεις τα όνειρά σου και σε κάνει χαρούμενο που δεν προσπάθησες ποτέ…να τα παρατήσεις.

Πίστεψε σε σένα και θα τα καταφέρεις. Καλή επιτυχία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εξετάσεις και περίοδος; 5 τρόποι για να τα βγάλεις πέρα

Μη φρικάρεις - 5 tips για να χαλαρώσεις και να πας σωστά προετοιμασμένη στις σχολικές εξετάσεις

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved