Δε θέλει κόπο θέλει τρόπο - Πώς θα καταφέρεις να κάνεις viral τα Instagram reels σου

Εκτόξευσε και εντυπωσίασε τους followers σου με αυτά τα tips για τα Instagram reels.

Είσαι νέα στα Instagram reels και δεν ξέρεις πώς να τα χρησιμοποιήσεις; Δεν είσαι η μόνη! Τα reels είναι μία πολύ καινούργια δυνατότητα του Instagram, που μάλιστα δεν έχει εμφανιστεί ακόμη σε όλους τους λογαριασμούς.

Η δημιουργία viral reels έχει να κάνει κατά βάση με ένα περιέχομενο που αξίζει να το παρακολουθήσει κανείς και έχει ενδιαφέρον, αλλά δεν είναι μόνο αυτό...

insta5

Ήρθε το τέλος του φλερτ; Η νέα αλλαγή στο Instagram θα σε… βάλει σε σκέψεις

Τα reels είναι η πιο hot τάση των social media αυτή τη στιγμή και το πιθανότερο είναι να τα έχεις δει να... φιγουράρουν στο feed σου. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα γρήγορο, ενδιαφέρον κλιπ που αποτελείται από μία ή πολλές φωτογραφίες και βίντεο.

Το καλύτερο απ' όλα; Καθεμιά από εμάς μπορεί να δημιουργήσει ένα reel, ανεξάρτητα από την εμπειρία που έχει όσον αφορά στην επεξεργασία του.

Παρακάτω θα βρεις 5 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις τα πιο επιτυχημένα reels στο Instagram και να κερδίσεις όσο το δυνατόν περισσότερους followers!

https://www.instagram.com/reel/CaC7LFYhkAP/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

#1. Αφαίρεσε τα watermarks

Για να δώσεις στα βίντεό σου τις μέγιστες πιθανότητες για καλή απόδοση, σε συμβουλεύω να αφαιρέσεις τα watermarks που δημιουργούνται είτε από τις εφαρμογές επεξεργασίας που χρησιμοποιείς είτε από άλλες πλατφόρμες. Πολλοί χρήστες του Instagram κάνουν το λάθος να ανεβάζουν βίντεο με το watermark του TikTok. Ο αλγόριθμος του Instagram μπορεί να τα ανιχνεύσει και έτσι οι πιθανότητες εμφάνισης στην ενότητα Εξερεύνηση του Instagram μειώνονται.

#2. Χρησιμοποίησε μουσική που τρεντάρει

Όταν δημιουργείς ένα Instagram reel, αναζήτησε τραγούδια που είναι δημοφιλή και trendy. Για παράδειγμα, εάν γνωρίζεις ένα τραγούδι που είναι πιθανό να γίνει - ή έχει ήδη γίνει - viral στο διαδίκτυο, χρησιμοποίησέ το. Εάν δεν μπορείς να βρεις ένα τέτοιο τραγούδι, επίλεξε αυτό που ταιριάζει περισσότερο στο θέμα του βίντεό σου. Η προσθήκη μουσικής στα reels σού επιτρέπει να παρακολουθείς τις τάσεις, ενώ σε καθιστά πιο αναγνωρίσιμη στην πλατφόρμα.



#3. Βεβαιώσου ότι το βίντεό σου είναι υψηλής ποιότητας

Τα πιο επιτυχημένα reels του Instagram τείνουν να είναι αυτά που επεξεργάζονται επαγγελματικά. Αυτό δε συμβαίνει πάντα, αλλά το πιο σημαντικό στα reels είναι η ποιότητα του βίντεο. Ένα βίντεο καλής ποιότητας έχει δύο χαρακτηριστικά: καλό φωτισμό και υψηλή ανάλυση. Εάν χρησιμοποιείς το κινητό σου για να τραβήξεις το βίντεο, βεβαιώσου ότι έχεις αρκετό φως. Εάν κάνεις γυρίσματα σε εσωτερικό χώρο, η αγορά ενός ring light μπορεί να βοηθήσει. Ομοίως, εάν φωτογραφίζεσαι σε εξωτερικούς χώρους, προσπάθησε να τραβάς βίντεο κατά τις ώρες της ημέρας που έχει λιγότερο ηλιακό φως ή τουλάχιστον απόφυγε τη λήψη απευθείας στον ήλιο.

#4. Μην παραβιάζεις τις οδηγίες κοινότητας

Εάν δεν παραβιάζεις τις οδηγίες της κοινότητας μέσω των αναρτήσεων, των reels και των stories σου, έχεις περισσότερες πιθανότητες να γίνεις viral. Διαφορετικά, μπορεί να αντιμετωπίσεις ένα προσωρινό ή μόνιμο μπλοκάρισμα. Γι' αυτό σεβάσου τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, μη δημοσιεύεις οτιδήποτε θεωρείται ακατάλληλο από το instagram και μείνε ενημερωμένη όσον αφορά στις οδηγίες κοινότητας.

#5. Βελτιστοποίησε την προσθήκη κειμένου στο βίντεο

https://www.instagram.com/reel/CR1jJQMDoK0/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Αν και οι υπότιτλοι είναι ιδανικοί για να βοηθήσουν τους θεατές να αποκρυπτογραφήσουν αυτό που λες στο Instagram reel σου, η προσθήκη κειμένου στα βίντεό σου μπορεί να προσθέσει άλλη διάσταση. Για παράδειγμα, εάν μοιράζεσαι με τους followers σου συμβουλές για τη φωτογραφία, μπορείς να προσθέσεις τις συμβουλές σου σε μορφή κειμένου, ώστε να μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα viral τραγούδι στο βίντεο αντί για τη φωνή σου.

Ωστόσο, η προσθήκη κειμένου θέλει προσοχή. Με αυτό, εννοώ ότι θα πρέπει πρώτα να βεβαιωθείς πως το βίντεό σου ταιριάζει στην αναλογία διαστάσεων προβολής 9:16, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι κάθε κείμενο που προσθέτεις στα reels σου θα ταιριάζει με την αναλογία προβολής 4:5. Με αυτόν τον τρόπο, όταν οι θεατές κάνουν scroll και πέφτουν πάνω στα reels σου, θα μπορούν να δουν οποιοδήποτε κείμενο έχεις προσθέσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το Instagram είναι fun αλλά όχι μόνο! Πώς θα παραμείνεις ασφαλής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης


Τα 4 μεγαλύτερα trends στο Instagram το 2022 - Για να είσαι πιο μπροστά από όλους


© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved