Το Instagram είναι fun αλλά όχι μόνο! Πώς θα παραμείνεις ασφαλής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για να σερφάρεις ξέγνοιαστα.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (aka social media) είναι ένα μέρος για να μοιράζεσαι ιδέες, να βρίσκεις φίλους/συνεργάτες και να επικοινωνείς με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Την ώρα που αυτό είναι πολύτιμο, οφείλεις να είσαι αρκετά προσεκτική κατά την πλοήγησή σου αφού στο διαδίκτυο υπάρχουν αρκετοί κίνδυνοι και παγίδες.

Μαθήματα ασφαλούς πλοήγησης

Κακά τα ψέματα, όλες έχουμε ακούσει ιστορίες με ηλεκτρονικές απάτες ή διάφορα άλλα δυσάρεστα περιστατικά που συνέβησαν online. Το θέμα της ασφάλειας των χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει αποκτήσει μεγάλες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια, καθώς τα κρούσματα κυβερνοεπιθέσεων με στόχο την κλοπή προσωπικών δεδομένων γίνονται όλο και συχνότερα.

Σαν αποτέλεσμα λειτουργίες και οι ρυθμίσεις των social media αλλάζουν συνεχώς ώστε να μπορούμε εμείς αργότερα να προστατεύουμε τις προσωπικές μας πληροφορίες. Χρειάζεται λοιπόν να ελέγχουμε τακτικά τις ρυθμίσεις ασφαλείας των λογαριασμών μας.



insta story expert

Πώς θα απογειώσεις τα Instagram stories σου - Όλα τα μυστικά

Πώς θα είσαι ασφαλής στα social media- Όλα τα μυστικά

via GIPHY

1) Ποτέ μην χρησιμοποιείς το πλήρες όνομά σου και μην κοινοποιείς άλλες προσωπικές πληροφορίες

Το πλήρες όνομά σου μπορεί να αποκαλύψει σημαντικές πληροφορίες. Καλό θα ήταν να αποφεύγεις να βάζεις το όνομά σου σαν username και φυσικά να μην αναφέρεις ποτέ ημερομηνία γέννησης, διεύθυνση, τηλέφωνο και άλλες προσωπικές πληροφορίες.

2) Μη κάνεις ποτέ «αποστολή τοποθεσίας»

Οι σύγχρονες συσκευές (κινητό, tablet κ.ά) έχουν gps το οποίο μπορεί να ανιχνεύσει την τοποθεσία σου κάθε ώρα και στιγμή. Στα social media υπάρχει η δυνατότητα να στείλεις την τοποθεσία σου στους χρήστες ή να δημοσιεύσεις κάτι με ορατή τοποθεσία. Αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για την ασφάλειά σου. Απενεργοποίησε την ανίχνευση της τοποθεσίας σου στις ρυθμίσεις για να εξασφαλίσεις πως δεν θα γίνει ποτέ ορατή από άλλους χρήστες.

3) Mην αποδέχεσαι αγνώστους στους προσωπικούς σου λογαριασμούς

Ιδανικά περιόρισε όσο το δυνατόν περισσότερο τη λίστα των ιντερνετικών σου φίλων.

4) Πρόσεξε το περιεχόμενο που δημοσιεύεις

Μην ανεβάσεις φωτογραφίες με το αυτοκίνητό σου (ή των γονιών σου) ή λήψεις από την κεντρική είσοδο του σπιτιού σου. Γενικά προσπάθησε να μη δίνεις στοιχεία που θα μπορούσαν να θέσουν την ασφάλειά σου σε κίνδυνο.

Πηγή κεντρικής: pexels.com



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved