Το 2022 δώσε νέα πνοή στον χώρο σου! Πώς θα διακοσμήσεις το φοιτητικό σπίτι σου σαν επαγγελματίας

12 χρυσοί κανόνες που θα σου φανούν πολύ χρήσιμοι!

Το να βρεις τον κατάλληλο τρόπο για να διακοσμήσεις τον χώρο του σπιτιού σου δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Από το να βρεις τα έπιπλα μέχρι και τα χρώματα που σου αρέσουν, υπάρχουν πολλές δυσκολίες στη διακόσμηση ενός σπιτιού. Ενώ διάσημοι σχεδιαστές έχουν κάνει τη διαδικασία κάπως ευκολότερη προσφέροντας συμβουλές στο διαδίκτυο, υπάρχουν και άλλα tips που πρέπει να γνωρίζεις για να δημιουργήσεις το σπίτι των ονείρων σου.

Η διακόσμηση του σπιτιού σου χωρίς τη βοήθεια ενός σχεδιαστή μπορεί πραγματικά να είναι μια διασκεδαστική εμπειρία. Ωστόσο, ανεξάρτητα από το γούστο ή το στυλ σου, υπάρχουν αρκετοί σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να γνωρίζεις για να αποφύγεις τα μεγάλα λάθη. Συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω για να μάθεις πώς να διακοσμήσεις το σπίτι σου σαν επαγγελματίας.

Επένδυσε σε έπιπλα καλής ποιότητας

Εκτός από πιο ωραία, τα έπιπλα καλής ποιότητας είναι επίσης πιο άνετα και πρακτικά.

Μην παραλείψεις τις κουρτίνες παραθύρων

Αν και οι κουρτίνες ή τα καλύμματα παραθύρων μπορεί να φαίνονται περιττά, ειδικά αν είσαι κάποια που προτιμά το φυσικό φως, κάνουν τεράστια διαφορά όσον αφορά την κομψότητα του χώρου σου. Οι κουρτίνες που είναι κρεμασμένες ψηλά ανοίγουν έναν χώρο και μπορούν να κάνουν έναν μικρότερο χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος.

Προτού ξεκινήσεις τις αγορές σου, πρέπει να σκεφτείς το στυλ, το χρώμα και το μοτίβο που θέλεις. Τα μοτίβα σίγουρα ενθαρρύνονται, μόνο όμως αν ο υπόλοιπος χώρος σου είναι minimal.

https://www.instagram.com/p/CWnvWr0jeTF/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Αξίζει να προσθέσεις πίνακες

Άντλησε έμπνευση από το Pinterest, Instagram, και το Houzz για τη διακόσμηση του σπιτιού σου. Από πίνακες ζωγραφικής έως φωτογραφίες της φύσης ή τοπίων, υπάρχουν πολλές επιλογές που μπορείς να ακολουθήσεις όταν πρόκειται για τη διακόσμηση των τοίχων σου.

taseis_wall_art.jpg

Trend Alert! Η νέα τάση στο wall art θα δώσει ζεστασιά στον χώρο σου

Τα χαλιά είναι must

Τα χαλιά μπορούν να αναβαθμίσουν έναν χώρο με διαφορετικά χρώματα, υφές και μοτίβα. Προσθέτουν επίσης μια φιλόξενη και cozy αίσθηση σε ένα δωμάτιο.



Απόφυγε να είσαι πολύ matchy matchy

Μπορείς να συνδυάσεις σε έναν χώρο και δύο αντίθετα χρώματα και να δημιουργήσεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Βεβαιώσου ότι γνωρίζεις όλες τις σημαντικές μετρήσεις

Το πρώτο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ότι αγοράζουν πράγματα σε λάθος μέγεθος - καναπέδες που δεν χωρούν στο δωμάτιο, καναπέδες που δεν χωρούν από τις πόρτες, τραπέζια πολύ μικρά, γραφεία πολύ μεγάλα κτλ.

Πρόσθεσε ένα gallery wall

Εάν θέλεις πραγματικά το σπίτι σου να φαίνεται σαν να ήταν επαγγελματικά σχεδιασμένο, απλά πρόσθεσε ένα gallery wall. Αν και μια κλασική και παραδοσιακή εμφάνιση με vintage φωτογραφίες και πίνακες είναι μια υπέροχη επιλογή, μπορείς επίσης να επιλέξεις ένα πιο μοντέρνο στυλ που περιλαμβάνει αφηρημένη τέχνη και ρεαλιστική φωτογραφία.



Να είσαι τολμηρή με την ταπετσαρία

Ενώ η ταπετσαρία είχε βγει εκτός μόδας παλαιότερα, τώρα έχει κάνει ένα δυναμικό comeback.



Μην παραμελήσεις το ταβάνι σου

Επίλεξε μερικά μοντέρνα φώτα. Μπορείς ακόμη και να βάψεις το ταβάνι σου για να προσθέσεις μια πινελιά χρώματος στον χώρο σου.

Πρόσθεσε διακριτικές λεπτομέρειες

Από ένα ρολόι στον τοίχο μέχρι ένα φυτό εσωτερικού χώρου στη γωνία, οι διακριτικές λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν ένα σπίτι φιλόξενο και ζωντανό. Άλλες διακριτικές λεπτομέρειες που μπορείς να προσθέσεις στο σπίτι σου περιλαμβάνουν έναν δίσκο με τα αγαπημένα σου βιβλία και μια συλλογή από κεριά.

Βεβαιώσου ότι όλος ο εξοπλισμός σου είναι ανανεωμένος

Από τα πόμολα της πόρτας μέχρι τις βρύσες του νεροχύτη, ο παλιομοδίτικος εξοπλισμός μπορεί να κάνει το σπίτι σου να φαίνεται φτηνιάρικο.

Μην το παρακάνεις

Αν θέλεις να διασφαλίσεις ότι το σπίτι σου φαίνεται μοντέρνο και δεν είναι γεμάτο με άκυρα έπιπλα, πρέπει να προγραμματίσεις εκ των προτέρων και να έχεις ένα συγκεκριμένο όραμα.

Συνέχισε παρακάτω για να δεις μερικές φωτογραφίες για να αντλήσεις έμπνευση!

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: @archdigest

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Newstalgia: Η No1 τάση διακόσμησης που θα βλέπεις στα κομψά σπίτια το 2022

Θα βάψεις το σπίτι σου; 2 χρώματα υπόσχονται να σε κάνουν πιο... ευτυχισμένη

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved